Reklama

Reklama

Barry

(seriál)
  • USA Barry
Trailer 1
USA, (2018–2023), 15 h 55 min (Minutáž: 24–36 min)

Tvůrci:

Alec Berg, Bill Hader

Hudba:

David Wingo

Hrají:

Bill Hader, Stephen Root, Henry Winkler, Anthony Carrigan, Glenn Fleshler, Rightor Doyle, Paula Newsome, John Pirruccello, Alejandro Furth, Sarah Goldberg (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Černá komedie Barry v hlavní roli s Billem Haderem pojednává o deprimovaném, podřadném nájemném zabijákovi ze Středozápadu (Hader v titulní roli), který během své vražedné mise v Los Angeles zcela propadne herectví. Fuches, který zařizuje Barryho zakázky, jej „pronajme“ velmi brutální čečenské mafii z Los Angeles, v jejímž čele stojí Goran Pazar a jeho pravá ruka NoHo Hank. Barryho “terčem” je začínající herec, který má poměr s Pazarovou manželkou. Barry sleduje svou oběť na lekci herectví, kterou vede oblíbený učitel a guru Gene Cousineau, kde je okamžitě okouzlen skupinkou herců - a především Sally. Barry chce mezi těmito nadějnými talenty začít nový život, ale jeho zločinecká minulost ho drží ve svých spárech. Dokáže najít mezi oběma světy rovnováhu? (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Malarkey k tomuto seriálu (2)

Barry (2018) 

Na celkové stopáži asi čtyř hodin se rozjel hodně originální nápad, který poměrně vážný příběh nájemného vraha bez špetky emocí situuje do prostředí naprosto fušérského hereckého divadla v Los Angeles, ve kterém se tento nájemný vrah chce realizovat. Vážnost tu tedy střídá dost nevybíravý a černý humor, který ale suprově baví. Bill Hader vysloveně překvapil a popravdě mi ani nevadil doslovný závěr. Sice podporuje absurditu celého seriálu, ale jeho obecné kvality jisté i v akčních scénách ho stále převyšují. ()

Série 2 (2019) (S02) 

K Barrymu jsem se vrátil po pár letech, navíc v době, kdy jsem zavřený doma (když nejsem v práci) a mojí jedinou zábavou v daný moment bylo puzzle o tisíci kostiček. Druhá série se ale hodně povedla. Jednak pokračuje v zajetém režimu nájemného vraha, který má tendenci se od této činnosti oprostit a stát se hercem, a jednak je tu pátá epizoda, která je totálně epická a dokazuje, že Barry je seriál, který za sledování rozhodně stojí. Pobaví, odpočinete si u něj a u páté epizody uvidíte zřejmě nejabsurdněji zfušovanou nájemnou vraždu, jakou jsem v televizi vůbec kdy viděl, i když Fargo je tomu hodně blízko. Pátá epizoda by klidně mohla fungovat jako samostatná jednotka a ještě byste o ní dalších několik let mluvili. Kvůlí té stojí za to seriál jako je Barry nevynechat a zkusit. Věřte, že Bill Hader nezklame. ()

Související novinky

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (více)

Reklama

Reklama