Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (26)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Barry je neomylně jistý ve své profesi, za to velmi nejistý ve své hlavní zálibě a svým způsobem i terapii. Obojí však platí pouze pro úvod série, která ještě balancuje na pomezí černé komedie a dramatu. Tohle balancování sice neskončí a je to tak velmi dobře, přesto příklon na vážnější stranu je po nájezdu na letadlo znatelný. Dál zůstávají komickými figurkami pouze Čečenci (a jim rodinu rozvracející Fuches) to však pouze tak, aby zbytek dění nijak neshazovali. Ten má hned několik vrcholů, stačí však připomenout famózní závěrečnou divadelní hru, která kvalitou předčí i "nutnou" chatu. Hlavní postavy jsou velmi dobře napsané (včetně dialogů!), mají vývoj, děj se k nim postupně vrací, rozvádí je. Do hloubky rozveden je však především Barry, nájemný vrah, kterému to polepšení přejete. Alespoň do určité doby. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"This is a mistake." "It is?" "It's always a mistake, we shouldn't do this." "Do what?" "Sleep with each other. I know it seems like we should, but trust me, I've been through this a million times and it's always a mess. So I just, I, I dont think we should. Even if we want to." "Yea... I wasn't thinking that." "Oh...c-cool. So, do you wanna come in, talk about why we shouldn't do it?" (...) Show, které jsem se několik let zpátky vyhnul (spíše čistě z časových důvodů, než, že by se mi nelíbila) a když jsem teď slyšel o tom, že končí a zrovna hledal, na co čumět, inu, načasování. Na první pohled působí 'Barry' (jak už se castingem Billa Hadera do hlavní role dá tušit) jako další gooffy záležitost, o dvojím životě hitmana/herce a samozřejmě má svoje silly momenty, ale tahle show hlavně skvěle balancuje drama, které jde do temných rozměrů úrovně až Breaking Bad / BCS (Lalo Salamanca), Ozark, aby pak přicházelo s absurdním černým humorem a komediálními postavami v závěsu. Řekl bych, že toho dolazování už tu vlastně není tolik a i v první sérii to chytá až dexterovský (a hlavně kvalitní a nenudící) rozjezd, v nuancích mi to připomíná všechny zmíněné show a to nejsou žádné béčkové počiny. Vcelku překvápko. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z hořké/černé/suché komedie přes existenciální drama do akčního filmu, a zase zpátky. A zas. A znova. Skoro v každé epizodě. Někomu tohle střídání žánrů nemusí sednout, já si ale v Barrym pomalu a jistě hledám to svoje, a baví mě to. Dexter byl možná první (a dramaturgicky přitom úplně jinde), je to ale současnost, na čem záleží! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nějak mě Barry nepřesvědčil. Samozřejmě vyrukoval s celou řadou slušně absurdních situací a černých vtípků na účet každodenního, resp. rodinného života citově strádajícího, nespolečenského nájemného vraha i zabijáků čečenské mafie, ale většinu postav vyjevil jako ubohé lůzry, v hereckém kroužku si léčící své komplexy méněcennosti. A jelikož se zdaleka nesnažil jen o bohapustou sitkomovou frašku a ve zvedajícím se závěru doručil i slušnou dávku akce, zvratů, emocí a dramatu, můj nezájem o (především "kladné") hrdiny se ukázal o to markantněji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po čtyřech letech sem se konečně dopracoval k Barrymu a je přesně takový jaký jsem doufal že bude.Správně vyvážený mix dramatu s trochu akce a místy skoro až absurdního (černého) humoru.Hader je sice znám hlavně ze SNL ale jinak moc příležitostí zazářit neměl a tak mu nezbylo nic jiného než si spolu vytvořit tuhle sérii a trefil to náramně...80% ()

Galerie (61)

Reklama

Reklama