Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do každodenního života Dejvického divadla zasáhne nečekaná situace. Divadlo, i přestože slaví 25. výročí své existence, nezíská od magistrátu grant na své fungování. Ředitelka Měřičková je zdrcena a herci tomu v první chvíli nechtějí uvěřit. Umělecký šéf Miroslav Krobot má nápad, jak ze svízelné situace ven: osloví světoznámého finského režiséra Aki Jussiho Huhtalu, aby připravil představení, na které se budou do Dejvického divadla sjíždět diváci z celé Evropy. Celý soubor je v očekávání velkého zážitku z práce s hvězdou Huhtalova formátu, a to i přesto, co se říká o jeho novátorském přístupu ke zkoušení. Huhtala se rozhodne v Dejvickém divadle uvést klasiku, Shakespearova Richarda III. Začnou zkoušky, ale zatím nikdo ani samotný Huhtala neví, kdo bude hrát jakou postavu. Jeho metody jsou skutečně netradiční, o čemž se celý soubor přesvědčí na vlastní kůži. Někteří členové souboru jsou kvůli roli ochotni udělat cokoli. Třeba Zdeňka Žádníková, která usiluje o roli mladičké královny Anny, podstoupí zákrok na plastické chirurgii. Chvíle, kdy Huhtala oznámí obsazení, se blíží. Žádníková i kůže na jejím obličeji je napjatá k prasknutí. Vydrží? Hlavní mužskou roli získává Jaroslav Plesl, ale Huhtala není na zkouškách spokojen s jeho hereckým projevem. Rozhodne se tedy sáhnout ke svým tajným režisérským zbraním – hypnóze a finské mystice. Plesl na jevišti exceluje, všichni jsou ohromeni, ale v tu chvíli ještě netuší, že reakce na Huhtalovu hypnózu mohou být velmi individuální… (Česká televize)

(více)

Recenze (83)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Polibte mi všichni prdel! Chci o samotě nést svůj úděl." Absolut pleasure. Plesl, Halka, etc. etc. V Dejvickém divadle jsem nikdy nebyl a z předešlých dejvičáckých seriálových projektů jsem byl vždy dost v rozpacích (Čtvrtá hvězda, Dabing street), ale jestli Zkáza udrží laťku prvního dílu a nebude dějově stagnovat, může jít o jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. Krásný scénář, provedení samo sebou. Huchtala! ()

Marze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naděje se upnou k hostování podivínského finského režiséra. Samozřejmě pointu nelze prozradit, nicméně postačí úlevné konstatování, že směřuje proti důstojnosti, vážnosti, poctám, mramoru. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Ta první půlka se pro mě osobně trošku vlekla. Sice se to s příchodem finského režiséra (Halka Třešňáková jako překladatelka nemá chybu) malinko rozjede, ale i tak jsemčekal víc. Ta absurdita humoru mě docela míjela. Pak ale přišla druhá půlka a zhypnotizovaný Jaroslav Plesl a bylo vymalováno. Těším se na další díly. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě se mě zmocnilo lehké zklamání. Vždycky, když jsou v něčem "namočeni" herci Dejvického divadla, očekávám mocný nápor na mou bránici, a právě k tomu jaksi nedošlo. Je pravda, že jsem se místy opravdu dobře bavil, ale většinu času jsem se jen tak trochu usmíval. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelný, co ti Dejvičáci vyvádějí! Jejich styl je totální origoš a první díl mě sakra navnadil! Za zmínku stojí i nezvyklá hudba Vladimíra Franze, chvíli jazzík, chvíli dechy, funguje to na jedničku! Jsem rád, že po Mostě! opět kvalitní seriál, jen ta krátká stopáž utekla neuvěřitelně rychle, že jsem se sotva stačil rozkoukat. Ale super, jen tak dál!!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první díl splnil očekávání a teď už se jen těšit co nabídnou ty další...dejvické divadlo bylo vždycky celkem specifické a ani tohle nijak nevybočuje z jejich mnohdy až absurdního humoru...70% ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po velkém hype od těch, co to viděli v kině, jsem bohužel zklamán. Laskavě vyprávěné anekdoty o hercích, hrané herci samými. Fandové Dejvického divadla zaplesají, ale já jsem absolutně neznalý současné české divadelní scény, natož abych viděl nějaké představení v Dejvicích (vím, pro čvuťáka ostuda, ale U Topolů jste nemuseli stát frontu na lístky). A proto si prostě nedokážu vychutnat to meta, že tento herec či herečka, které neznám, se stylizují v hraní sebe sama tak či onak. Snad se více rozehraje ten motiv s grantem, ale tento první díl nejvíc připomíná donutilovské historky z Provázku. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No teda ten Plesl :) Hodně zábavný rozjezd nového seriálu. Sice hučení s finským režisérem bylo pro mě už za hranicí únosnosti, ale ostatní drobné vtípky (nahatý Novotný a hladová Holcová) seriál drží v zajetých mezích humoru Čtvrté hvězdy. ()

Reklama

Reklama