Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po neúspěchu s angažováním světoznámého režiséra Akiho Jussi Huhtaly odstupuje Miroslav Krobot z funkce uměleckého šéfa Dejvického divadla. Kandidátů, kteří by jej mohli ve funkci nahradit, je více. Ivan Trojan, Martin Myšička, nebo dokonce Pavel Šimčík. Překvapivě ale tato otázka v divadle nikoho nezajímá. V centru zájmu je fakt, že Charlie Sheen, kterého v létě na natáčení filmu nejen „oblékala“ kostymérka Deniska, má AIDS. To způsobí paniku, protože se ukáže, že vztahy v divadle jsou více než propletené. Všichni řeší to, kdo s kým měl od léta v divadle nechráněný sex. Myšička s Trojanem přicházejí s návrhem, jak se anonymně dozvědět, kdo všechno v divadle může být potenciálním nosičem viru HIV. Je zde ovšem i riziko, že se nákaza bude šířit i mimo divadlo, protože David Novotný právě podepsal smlouvu na hlavní roli ve vysokorozpočtovém dánském koprodukčním filmu, kde jej čekají i erotické scény. Ivan Trojan se snaží v divadelním klubu jeho rozhodnutí od smlouvy neustoupit zvrátit, ale jejich rozhovor slyší Jaroslav Plesl. Ten se do něj rázně vloží a Trojana ostře obviní z nekolegiality. V tom tajemnice Hašplová nachází kostymérku Denisku na dámských toaletách ležet v kaluži krve a Trojan se nedobrovolně ujímá první pomoci… (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

freddy 

všechny recenze uživatele

Musím dát pět hvězd už jen za tu "upíří" vložku do ruské klasiky, kdy během představení "Racek" Melíšková kousla Kubařovou do ucha. Je to podle mě asi nejkvalitnější inscenace na repertoáru Dejvického divadla a taková úprava by se možná líbila i Antonu Pavlovičovi. Doufám, že tam tahle scénka už definitivně zůstane při každé repríze :-) Ale potěšily i záběry a kostýmy z inscenace "Brian". Jelikož jsem asi kromě dvou inscenací viděl vše z repertoáru tohoto divadla, tak si užívám seriál, hlášky i to, jak si ze sebe umějí jednotliví herci udělat srandu. A baví mě "úpravy" jednotlivých inscenací pro potřeby seriálu. Jen tak dál! "Škrtl jsem toho, kdo napsal, že se vyspal se všemi, a toho, kdo napsal, že nespal s nikým. Ve skocích na lyžích se taky nejlepší a nejhorší známky škrtají!" :D ()

Hunt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herců Dejvického divadla si velice vážím, v některých momentech ukazí své nadstandartní schopnosti, o to více mi je v mnohých scénách trapně i přes fakt, že cítím nadsázku. O něco lepší než-li první díl....50% ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu jako reklamy s Trojanem a kvalitnější povídka z youtube. Po fajnšmekrovském prvním díle sklon k banalitě, nemluvě o zápletce vyžadující, aby nikoho nenapadlo, že se nejprve musí nechat vyšetřit. A co nejhůř, seriál zřejmě bude klást větší důraz na jednotlivé epizody než na celek. Přesto opět famózní zábava, gradující drama, herecké hody, vyhřeznutí střev a charakterů a kýžený druhý krok k totální zkáze. Armagedon se blíží. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už mě bavilo. První díl byl pro mě nevtipné WTF, druhá epizoda má však snadno srozumitelnou zápletku a pár opravdu vtipných situací a hlášek. Nadšený sice stále nejsem, ale na další díly se po tomhle docela těším... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné! Úplně se mi vybavilo, jak mi kdysi taky našeptali nějací parchanti, že ten můj úžasný kluk je HIV+ a že to přece každý ví, jenom já husa blbá, mladá, naivní nic netuším. A to se tehdá taky děly věci! Ještě šílenější než v tom Dejvickém divadle... A taky to nakonec dobře dopadlo. Všichni zdrávi, však každý zvlášť. :) :) :) Druhý díl mě o to víc pobavil a potěšil, neb i s odstupem času je i ta moje, traumatická, záležitost docela drsná sranda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí díl jsem kritizoval za příliš malou dávku humoru, u druhé epizody jsem takový problém neměl. Vliv těžké jobovky na atmosféru v divadle a hlavně na chování každého jednotlivce i celého kolektivu, byl zpracovaný naprosto dokonale, tady jsem se nemohl nebavit. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestliže první díl byla hodně silná exploze, dvojka je hotová atomovka! Totální smršť vtipu a mystifikace, kterou dokáží udělat jen Dejvičáci, nebo mistr v oboru - Petr Zelenka. Jen houšť houšť houšť!! Jestli to teda ještě vůbec jde! :D PALBA!! ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se pozná správný humor? Že vezmete téma, kterému je zakázáno se smát, a vy to víte, že by jste s neměli smát, ale vy se tomu smějete. Kdybys byl hrdina, tak máš aids jako my všichni! Co však nechápu je anotace dílu. Zdroj česká televize? Zy viker, vždy to obsahem zabere celý díl. Kromě posledních dvou minut a titulků! ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi bude každý díl samostatná improvizace nad nějakým klišé či lidovou představou o hercích a herečkách. První díl nám servíroval "duchovního" režiséra, tady si Dejvičáci hrají na všechny ty bulvární blesk-suprové představy "každý s každou ve všech polohách" (a nad tím Anděl). Škoda, teď jsou z toho takové intelektuální hřejivé Babovřesky, ve kterých si herci improvizují na dané téma jako v dobách studia na DAMU. Krobot to celé v předchozím díle uvedl, a teď si potichounku zmizel, aniž by to mělo nějaký dopad na děj. Milé, hřejivé, fandovské, s pár dobrými hláškami, ale tak strašně usedlé a bezzubé. Ideální zábava na ČT. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní scéna se studentkami a Trojanem je podle mého vrcholem celého seriálu ("Kdo to je?" - "Říkal Anděl" - "Takže Marvan?"). Charlie Sheen by se asi divil, kam až ho jeho popularita zanesla. Čemu bych určitě věřil, že při případné návštěvě Prahy by Denisku určitě obšťastnil... Tenhle díl je oproti prvnímu vyšroubován do mnohem větší absurdní roviny, což je za mě jen a jen dobře. Výborné jsou taky všemožné narážky na jednotlivá díla ("Ty Četnická humoresko") Když hrajete vlastně ze života - sami sebe, tak se takovéhle pecky píšou jedna radost :). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už úvodná scéna je perfektná. Jednoduchá, s pár vetami, a pritom výbuch smiechu. A to najlepšie prichádza postupne až do, síce očakávaného, ale výborného záveru. Stále viac prichádzam na chuť aj tomu, že herci majú svoje vlastné mená. –––– Ruce! Ještê si umyj ruce! Sori. –––– Hele, nepleť se mezi nás! Když máš AIDS, tak se díváš na věci z jiný perspektivy. ()

Reklama

Reklama