Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divadlo omylem navštíví japonský investor Hideiyaki Yashida, miliardář a výrobce drahého nádobí, který si myslí, že je v divadle Spejbla a Hurvínka, jež chce angažovat na propagační show do Japonska. Nový umělecký šéf Dejvického divadla Myšička mu jeho omyl nevymlouvá a velice rychle se s ním, loutky neloutky, dohodne na skvěle placeném turné po Japonsku. Dejvičtí jsou v panice, protože spousta z nich nikdy nedržela loutku v ruce, ale těžká finanční situace, ve které se divadlo nachází, je přiměje se to naučit. K tomu ale potřebují ony loutky, které mají v plánu si vypůjčit právě od „Hurvínků“. Úkolem získat loutky pověří Myšička Davida Novotného. V Dejvickém divadle začíná první, zatím pouze čtená zkouška k nové inscenaci Hurvínek a lupiči. Pavel Šimčík ovšem nesouhlasí s tím, že má hrát Žeryka (není to totiž první zvíře, které by na prknech Dejvického divadla ztvárnil), a Klára Melíšková má jako nejstarší členka dámského souboru problém s tím hrát Bábinku. Novotný v Divadle Spejbla a Hurvínka nepochodí, ale nevzdává se. Je rozhodnut si z divadla odnést loutky za každou cenu – po dobrém, nebo po zlém. Do svého plánu angažuje Rapla – Hynka Čermáka. Ekonomka Blanka Cichon situaci jistí tím, že pošle Trojana s Myšičkou do Plzně, aby jednali o možném otevření staré kauzy dědických práv s rodinou Skupových. Blíží se generální zkouška, na kterou se má přijet podívat investor Hideiyaki Yashida osobně, aby s Dejvickým divadlem podepsal smlouvu. Budou mít dejvičtí nakonec hru „Hurvínek a lupiči“ s čím hrát? (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnohoslibný název, o to větší zklamání. Kvalita je od prvního dílu sestupná. Jenomže mně už je jasné, jak to je: Je to tvůrčí záměr! První díl je pětihvězdový, druhý čtyř, pátý bude na jednu hvězdu a poslední odpad. Nepochybně to má ilustrovat obsah seriálu, jímž je zkáza divadla. O to víc se těším. Jinak samozřejmě Hurvajs s živými herci byl super, trapnost a rozklad na jevišti přímo hmatatelné, takže i obsahově se ke kýženému cíli postoupilo zase o krok dál. Název "Páni loutek" je víceznačný: Skutečnými loutkáři jsou ti, kteří přišli prodávat nádobí. Kapitál si kupuje herce, vlastně loutky a ti na to nejen přistupují, ale sami jsou v tomto obchodu těmi aktivními. Nepotřebují ani šňůrky. Zároveň konflikt mezi "nejzasloužilejší" členkou a novým vedoucím souboru. Nicméně asi nejlepším momentem bylo setkání Wilhelmové s "rodinkou". Táňa je přece liberální a tolerantní, no ne? ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si připadám jako na návštěvě při improvizacích Dejvického divadla - Novotný s hraje na S+H, Issová medituje v šatně, první čtená se Stanislavským likvidujícím Skupu... jen ten scénář někam utekl, a to pěkně daleko. Jsou to jen korálky navlečené na tenkou šňůru, no prostě čím dál tím více taková milá hřejivá intelektuální TV estráda Dejvičáků. Ale nic proti, dobře se mi při tom cvičil stance a jab. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První lehce slabší kousek…..naneštěstí lehce slabší v tomto případě rozhodně neznamená špatný. Propojení s legendárními „dřeváky“ pana Skupy klasicky geniální….stejně tak jako Novotného návštěva u nich, Melíškové výlev nebo komunikující kámen z rybníka ve Středoklukách. Myslím, že MOST! už je zapomenut….vždycky Dejvice. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Totálně mě oddělala hlavně zkouška "loutek" v závěru -> "Herec smí roli odmítnout, pokud to ohrozí jeho důstojnost" :D :D To docela sedělo, ale masky parádní. Kunda Novotný si chtěl loutky půjčit za pět prstů, takže je zřejmě na pár dílů venku ze hry. Trable s překladem mi hned připomněli závěrečné díly Čtvrté hvězdy. Co mi vesměs vadilo, tak byla feministická propaganda Melíškové (Snad jen zde, a ne i v reálu). ()

hrafnain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní loutkové divadlo. Dost vágní pojem, zavánějící různými pochybnými experimenty. Ovšem tohle provedení S+H bylo dada non plus ultra, všechna čest, já zmíral v křečích smíchu vo sto šest. Mé oči byly v úžasu, jak vrtění jde psovi od hlavy až k ocasu. Žerykova životní zabijácká role, to ti řikam, vole. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama