Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Japonský výrobce luxusního nádobí Hideiyaki Yashida nepřijel do Dejvického divadla s prázdnou. Pro všechny herce Dejvického divadla přivezl luxusní nádobí, za které mu ani nestihli poděkovat. Herci Trojan a Myšička přemýšlejí o tom, že by nádobí, kterého jim Japonci zanechali celou dodávku, mohli zpeněžit. Navrhují bývalému uměleckému šéfovi Miroslavu Krobotovi, který chodí před divadlo na lavičku krmit ptáky, aby napsal a zrežíroval komponovaný pořad s tematikou hrnců, které by po představení mohli prodávat divákům. Krobot k překvapení všech souhlasí a začne chystat hru Divotvorné hrnce. Premiéra se má odehrát v Hodoníně, co nejdále z dohledu pražských divadelních kritiků. Cena jedné sady hrnců je určena na příjemných 57 tisíc, takže když se budou herci snažit, může být divadlo zachráněno. Sál hodonínského divadla se zaplňuje a publikum, podle očekávání, tvoří především důchodci. Každý příchozí dostává u vchodu skleničku sektu. Sál je pečlivě zamknut, aby nikdo nemohl odejít, aby po představení mohli herci divákům, za pomoci praktik tzv. šmejdů, nabízet předražené hrnce. Opustit sál se nepodaří ani prarodičům Václava Neužila, budou nuceni si předražené nádobí koupit i oni nebo se Vaškovi podaří je zachránit? Celkově se dá zájezd do Hodonína zhodnotit jako finančně velmi úspěšná akce. V tom se ale ve foyer hodonínského kulturního domu nečekaně objeví redaktorka Květoňová z Českého rozhlasu s mikrofonem v ruce a nadšeně míří za zaskočeným Myšičkou. Jaká bude dohra Myšičkova smělého plánu s hrnci se v tuto chvíli ještě neví. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš realistické, než aby mě to nějak zvlášť pobavilo. Herců z Dejvického se to až tak netýká, ale místo hrnců se zdánlivě neblahá finanční situace (spíše jednotlivců, nikoliv institucí) řeší Ordinacemi, Modrými kódy, Kameňáky, Přístavy...a filmy, které nemají hlavu patu. Tenhle úpadek přitom nemá na svědomí nouze, rozhodně ne nouze finanční. Má ho na svědomí mamon a chamtivost. Jestli by herci začínající každodenní maraton ve čtyři ráno Ulicí, stíhající divadla, dabingy, rozhlasy, filmy, moderace, reklamy... prodávali hrnce? Jasně že jo, málokdo je tak potřebnej jako právě příslušníci tohoto cechu. Takže co na tom dnes mělo být tak úžasně vtipnýho? ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě tedy nevíme, jakou zkázu naservíruje samotný závěr, ale máme tady prozatímní stříbrnou medaili za zatím topovým AIDSem. Šmejdská zápletka by si zasloužila metál….vše vypointováno jako z příručky „Jak se dostat seniorům na kobylku“. O hercích si myslím už nemá cenu pořád dokola diskutovat….ti zklamat ani neumí….opět drobný prostor pro originální Krobotovo neherectví. Dejvice opět zabily. PS: Ta potenciální hérečka s úchylkou na Hynka Čermáka byla taky čtyřhvězdičková. ()

Reklama

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět zajímavý díl. Určitě to není ztracený čas. Ale humor? Přestávám věřit, že humor byl záměrem tvůrců… Tnout do černého jádra namátkou nahozeného, ale vždy ostrého problému a pak si utahovat z těch, kdo se tomu ještě smějí – karikatura diváka, nikoli herce – takto záměr vnímám já. Rozhodně jsem si na komentářích ověřila, že se Dejvické divadlo stalo maskotem, jehož kvality není potřeba chápat, nedej bože je nějak svébytně a samostatně interpretovat. a přestávají tak být důležité. Značkou, kterou je vhodné mít v oblibě, protože jen obliba sama divákovi přiřazuje určitý sociální status. Něco jako Nike (jakkoli je synonynem čínského póvlu, jeho nositelé si to nemyslí). Jen doufám, že této skupině svých masových diváků Dejvické nepřizpůsobí ani tak svůj herecký um, což možné dost dobře není, ale spíše repertoir. Jako se tomu už částečně děje. Blbost jde s dobou a my s ní? ()

BrMikes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Všichni jsme děvky!" S čímž po této epizodě opravdu nejde nesouhlasit. Při čemž se opět jedná o studnici výborných hlášek. O výjimečných hereckých výkonech se snad ani není potřeba zmiňovat. Tentokrát bych ale chtěl zdůraznit i práci maskérek, neboť zelenej Čermák nebo starý Trojan to musela být makačka. No a opět fantastická pointa. Samozřejmě na pražské premiéře nechci chybět. Pokud bych měl ale najít jednu výtku, směřovala by k lince s Gajdošíkovou, která ve mně snad jako jedna z mála v celém seriálu vyvolala pocit jakési nenaplněnosti. Suma sumárum zábavná epizoda. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem zvědav kolikrát si dám tenhle díl. Zatím 4*, uvidíme, zda se to ještě zvedne až to budu mít víc pod kůží. A až si všimnu např. jemných narážek, vtípků apod. A také jsem tam zatím neviděl Silvii Dymákovou :-) Byla, nebyla? :-) ...... Jo a ten konec. Užil si Neužil nakonec, nebo neužil? :-) ... Všichni jsme děvky :-) .... Já jsem užil. Užil jsem si tento díl dnes již 2x :-) SUPER ... njn někomu to nesedne, prostě není naladěný. Já jsem třeba zas zhnusen zahradou, ulicí atd. a to se nemusím ani podívat z okna, stačí zapnout divotvornou bednu :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama