Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktorka Českého rozhlasu Regina Květoňová dělá ve studiu rozhovor s Hynkem Čermákem. Baví se o pověstném duchu Dejvického divadla. Čermák mluví s naprostou vážností o tom, že duch divadla je ukryt v syrečku, ale Květoňová si myslí, že si z ní střílí. Měřičková se různými způsoby snaží řešit neúnosnou finanční situaci divadla. Rozhodne se prodat veškerý přebytečný nábytek a dokonce propustí některé ze zaměstnanců. Trojan je zoufalý, protože při stěhování zmizí z přenosné ledničky „jeho“ syreček. V tu chvíli ještě nikdo neví, že jej našel a sežral Láďa, pes rekvizitáře Rybáka. O divadlo má zájem soukromá osoba, jeden z nejbohatších Čechů. V luxusní restauraci se sejdou Měřičková, Myšička, Trojan a právník nejbohatšího Čecha. Ten hercům nabízí, aby hráli na luxusní lodi, v kajutě první třídy a za nesrovnatelných platebních podmínek oproti těm, které nyní mají v Dejvickém divadle. Myšičkovi připadá tento nápad zcela absurdní. Právník má pro ně tedy návrh B, nabízí jim, že odkoupí jejich autorská práva na role, které ztvárňují v Dejvickém divadle, a nechá vytvořit jejich hologramy pro 3D představení. Celý soubor se sejde v divadelní kavárně, kde oslavuje podpisy nových pracovních smluv. Radost jim ale nevydrží dlouho. Jednak zjistí, kam zmizel syreček – duch Dejvického divadla, a následně jim to, co uvidí na prknech Dejvického divadla, vyrazí dech. V divadle už si nemůžou být ničím jisti, a tak se sejdou u Myšičky doma, aby probrali stávající situaci. Dojdou k názoru, že nezadržitelnou zkázu se podaří zastavit pouze tehdy, když se vrátí duch Dejvického divadla. Je potřeba se rozhodnout, jestli bude Láďa obětován… (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

Marze

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto závěrečném díle se Zkáza uchyluje k až mrazivé vážnosti, ale chválabohu zní zase rychle vycouvá včetně absurdity, kde s domácím mazlíčkem zajde v otrlosti ještě dál než celý Most!. V zájmu divadla, jak jinak. A v zájmu chytrého smíchu především. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, závěrečnou epizodou mě tvůrci příliš nepotěšili. Humoru citelně ubylo, nenašel jsem si nic, čemu bych se mohl naplno zasmát a i tempo se mi zdálo být tak trochu unavené. Jediné opravdové pobavení mi tak způsobilo vlastně jen to, že došlo na Bóbika (tedy Ládíka). ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve výsledku po všech těch šílených ujetostech asi nejmírnější díl, i když vyvrcholení je taky solidní. Jen tomu trošičku něco chybělo. Ale i tak je tento seriál bomba a jeho završení mi způsobilo smutek, že pondělky budu trávit bez těchto bláznů, kteří mi fakt budou chybět!! ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu z toho cítím ublíženost. Herci jsou povětšinou levicově orientování, bojují za lepší zítřky (klimatická změna, ten správný prezident a podobně), ale jakmile dojde na nové technologie, hned zařadí zpátečku, a jsou staromilští až běda. Ale palec nahoru za ten přepálený závěr. Je zvykem v českých končinách končit divadlo nějak tak hřejivě, sluníčkovsky s písní na rtech (třeba tomuto seriálu velmi podobní Drábkovi Ještěři v Klicperově divadle), ale Dejvičáci tímto směrem naštěstí nešli. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejslabší, ale zároveň stejně divný díl jako všechny předchozí. Tomuto dílu však vévodí závěrečná bašta Ládi, krásného černého psa, který chudák sežral ducha Dejvického divadla. No bylo to divné, škoda takového nemastného závěru. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na závěr asi to nejhorší z celého seriálu. Moc nechápu, proč do viditelně limitovaného, šestidílného seriálu nacpat otevřený konec... Vesměs se tak vlastně nic nevyřešilo, nevyjasnilo... Tak co Zkáza, byla / nebyla? Takže asi tak 50/50 co? A to mě teda moc nebere. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skaza sa nekoná, veľmi fajn posledný diel s vyvrcholením ducha Dejvického divadla. Do polhodiny vtesnali množstvo nenápadných vtipov, občas aj nesúrodých, ale ako celok je to slušný úlet do úplne inej reality. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak chceš byť nekompromisný vyjednávač, musíš podstúpiť kolonoskopiu. Absurdné situácie sa opäť kopia v epizóde na pokraji skazy Dejvického divadla, humoru však neubudlo. Či už ide o mágiu, psa alebo prežitie divadla, bolo sa na čo pozerať. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velkým přehledem nejroztodivnější díl plnej zvláštních, ale zároveň vtipnejch!, situací. Issovka, Neužil a Trojan řáděj jak pominutý a výsledek se promítl v nejroztomilejší epizodu seriálu. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozlučkový mejdánek ve stylu carských bohatýru se nakonec nekonal, ale absurditě bylo učiněno za dost. Zazvonil zvonec, klapky doklapaly, ceny byly rozdány, střeva vyšetřeny, psi zkonzumování a duch našeho v současné době možná nejlepšího divadla byl zachráněn. Co bude dál, ví jenom bůh, Višnu a Krobot. „Tak končí naše komédie, zlo prohrává a dobro žije.Vám, paní, vidím, se slza v oku blyští, že chodí to tak pouze na jevišti. V životě našem opáčně to bývá. Tam dobrák úpí, vrch má duše křivá“. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zápletku/princip s 3D skeny herců už si sice vymyslel(i) Lem / Futurologický kongres (film) s Robin Wrightovou, ale stejně nanesena na Dejvický ansámbl dostál celé své bizarnosti a naprosto zapadl do konceptu celého seriálu, i ten duch divadla v syrečku a následná hostina byla dostatečně přestřelená, ovšem nikterak mimo záměr tvůrců, přesto ten závěr bych asi uvítal poněkud jiný než obrácení se na Krobota, neboť to vyznělo celé tak, jako kdyby právě jeho odchod způsobil zkázu, anebo to byl také záměr a vtipná sebeironizace?. 70% ()

Reklama

Reklama