Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele ForGump k tomuto seriálu (3)

Zkáza Dejvického divadla (2019) 

Tenhle factfiction pohled do jednoho divadla při jedné zkáze beru s dostatečnou rezervou a pochopením, že si Krobot a celé divadlo potřebovalo nutně vyčistit hlavu a zasmát se sami sobě. Konečné hodnocení je absolutně adekvátní, neboť tu byly minimálně 2 díly, které se vymykaly, a dva, jež byly skvostné, nejvíce loutkařská anabáze s Trojanovým Spejblem a Neužilovým Hurvínkem a existenciálně - zdravotním záchvatem Melíškové a zadruhé prodávání Divotvorných hrnců v Hodoníně s Čermákovým celozeleným vodníkem, který se dostal až na vrchol, Trojanovou volavkou s Myšičkovým harmonikářem a jetelíčkem s Evou a Vaškem a Janou Holcovou na pokoji. Vůbec se mi líbí, jak každá postava/herec dostal svou větší či menší etudu. Jaroslava Plesla si budu už navždy pamatovat jako Richardem III. prolezlého Jaroslava Plesla. Po Dabing Street, jemuž jsem nemohl přijít na chuť, zase návrat Dejvic tak, jak je mám rád. 70% ()

Režisér (2019) (E01) 

Tahle hypnóza se zapíše do dějin. Plesl is the new Richard, nebo Richard is the new Plesl?... Zkáza Dejvického divadla bude přesně to, co jsem čekal. Chytře vtipná, bizarní a typicky krobotovská. A i dnešní čísla sledovanosti potrvdila, že to nebude úplně pro většinové publikum jako Most, ale pro ty kteří viděli a líbila se jim Čtvrtá Hvězda, nebo Dabing Street. Vzhledem k tomu, že pod scénářem není podepsáný Kolečko a Prušinovský nerežiruje, tak se dá očekávat, že se tempo dílů nebude úplně závratně zrychlovat a naopak bude přibývat humoru pliživého a možná i skrytého. Tedy ten typ, na nějž se ve zdejších končinách nevypěstoval dostatek trpělivosti. 70% ()

Zkáza (2019) (E06) 

Tak zápletku/princip s 3D skeny herců už si sice vymyslel(i) Lem / Futurologický kongres (film) s Robin Wrightovou, ale stejně nanesena na Dejvický ansámbl dostál celé své bizarnosti a naprosto zapadl do konceptu celého seriálu, i ten duch divadla v syrečku a následná hostina byla dostatečně přestřelená, ovšem nikterak mimo záměr tvůrců, přesto ten závěr bych asi uvítal poněkud jiný než obrácení se na Krobota, neboť to vyznělo celé tak, jako kdyby právě jeho odchod způsobil zkázu, anebo to byl také záměr a vtipná sebeironizace?. 70% ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama