Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejsem si moc jist Ondřejem Hüblem, jestli reklamní kreativec s jednou sbírkou povídek má na napsání scénáře ke komediálnímu seriálu, jinak všechno hrálo pro, ale... Jak píše DaViD´82, pro všechny to není, ale na mě je to dada prostě až moc. Z prvního dílu jsem byl rozpačitý kvůli stylu seriálu, další díly už byly mnohem lepší, mnohokrát jsem se zasmál hodně divoce, ale celkově to na výrazně nadprůměrné hodnocení není. Možná jsem ve vnímání humoru narazil na svůj limit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla špica. Nejen, že jsem bavil třeba u překladu, stačil záběr na překladatelku a já už spustil smíchovody. Samozřejmě hypnóza Jardy Plesla v prvním díle byla matkou všeho smíchu. Při sledování seriálu se u mě vyskytla zvýšená touha zajít po čase zase do divadla, třeba do Dejvickýho na mou superoblíbenkyni Verunku K. . Dejvický humor ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Natočit o sobě v dnešní době seriál si podle mě může aktuálně dovolit jen Dejvické divadlo, které je zřejmě asi komerčně nejúspěšnějším českým divadlem současnosti. Kde jinde naleznete tolik hereckých perzón a génia loci něčeho, co se zřejmě jen tak někde opakovat nebude a i v Dejvickém divadle jednou skončí. Teď to ale jde, tak proč o sobě nenatočit mírně sarkastický a silně absurdní seriál a udělat si legraci ze všech, včetně sebe? Dílů je celkem šest a na podobný úlet je to akorát. Některé díly jsou výborné (třeba Šmejdi), jiné jsou třeba totálně ulítlé (třeba poslední díl). Celkově vzato ale hodně slušný počin se specifickým humorem, u kterého se ani nedá říct, že je reklamou pro divadlo, protože popírá vše, co by správná reklama měla mít. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Teatraalinen sebeschazovačná absurdní mystifikace, která umí být vtipně trapná, trapně nevtipná i prostě jen třeskutě nahláškovaná a opravdu hodně nápaditá. O co méně "pro všechny", o to více dada. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Plesl mi svého Richarda může ukázat kdykoli, stejně tak Novotný Hurvínka. Zbytek už asi vidět nepotřebuju. Zkáza od slova z kopce. Čau kundy. (3,5*) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DEJ TAM SRDÍČKO, TAKY KUNDIČKU, AŤ DIVÁK NEZAŽIJE ŽÁDNOU NUDIČKU. ZAPNI I ROZUM, ROZUM ZAPNI HO, A MOC NEBREBTEJ…“ /// Plno absurdních píčovin, dokazujících, že zoufalství jednoho divadla nezná hranic. Seriál 15+ a zábava? No nevím… tak 50/50. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dycky Dejvice! Dejvice pyčo! 2.) Jsem biotronik z Holešovický tržnice. 3.) Divadlo se mi blíží ke zkáze. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem to chtel vzdat, vypadalo to proste jak sracka bez pribehu, sice se skvelym obsazenim, ale ty taky nezachrani vsechno. Ale dal jsem sanci i druhymu dilu a tam se to konecne rozjelo. V podstate dily 2, 3, 4, 5 jsou i pres misty lehce kolisajici kvalitu super komedie, sice by tomu asi slusela stopaz nekde okolo 15 minut, napady pro jednotlivy dily nejsou na pul hodiny dost nosny a misty tu je jen vata, ale v zasade spokojenost. No a zaverecnej dil je sice furt o uroven lepsi, nez ten prvni, ale zaroven o uroven slabsi nez ostatni dily. Ale jako celek na cesky pomery slusnej nadprumer se skvelym obsazenim, kde dostane prostor naprosto kazdej, nejen ty nejvetsi hvezdy a klidne bych si dal jeste jednu serii. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kde bydlíte? - Pod Juliskou … plnou fotbalových hvězd. Občanem jsem Prahy 6. Šťastné domu číslo sedm nad vchodem se skví, tam byt mám a své hájemství." Vždy jsem měl podezření, že herci jsou magoři a Zkáza Dejvického divadla se to ani nepokusila vyvrátit. Navíc jsem získal podezření, že Marthě Issové by svěrací kazajka slušela a klecové lůžko by jí určitě prospělo. Oproti tomu tvorbu finského fenoména Aki Jussi Huhtaly rozhodně budu nadále sledovat. Nic totiž není zábavnějšího než práce s hercem ve finštině. A taky si dám velký pozor na to, abych omylem nesežral ducha Dejvického divadla. On má totiž něco do sebe, což mechanická překážka alias kritik Dráteník prostě nepochopil. Budiž mu stoka vlhká. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatická hra s divákem, která v každém díle přinese řadu vtipných situací a fórků. Dada styl, který se v 90. letech očekával především od divadla Sklep a který v následujících dvou dekádách Sklepáci dovedli až do suterénu a zkompromitovali ho. Dejvický tým je nesrovnatelně profesionálnější, má větší sebereflexi a tvůrčí potenciál. Tenhle styl se mi líbí a kdyby se Dejvičtí nevyvarovali slabších momentů ve scénáři, bylo by to pět hvězdiček jako vyšitých. Ale i takhle Zkáza Dejvického divadla vyčnívá v české produkci jak maják nad oceánem. Celkový dojem: 85 %. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Klári? Ty vibruješ!“ - „No, já vím, já to cítím. Už od rána.“ - „Ne, mobil ti vibruje!“ Jen krátce po bombě ze severozápadních Čech přichází další nálož humoru. Ale pokud někdo očekává druhý Most!, může narazit. Humor je tu totiž jiný a určený specifickému publiku, ne široké divácké obci (a je dobré mít i mírný přehled o členech, např. vědět, kdo je manžel Issové, jaký vztah má Melíšková k energiím atd.). Babčáková použila v souvislosti se Zkázou slova o „závěrečné dehonestaci a úplné ztrátě kultu“. No a „Dejvičáci“ si dělají srandu sami ze sebe, všeho co se týká divadla, a jdou často až na hranu (někdy i za ni). Prostor vyřádit se postupně dostávají všichni členové (vč. těch zákulisních). Vládne nadsázka, vyhrocenost, absurdní a černý humor. V 5. a hlavně 6. díle nabírají na síle i „dada“ prvky a Zkáza začne působit jako z jiné galaxie. Celý seriál celkově vzato geniální není, některé jeho části ovšem ano. Proto i přes hlušší místa rád nadhodnotím slabšími 5*. „Sedáváš tady často?“ - „Jo.“ - „Krmíš holuby?“ - „Jo.“ - „Žádný tu nejsou…“ - „No, to mě mrzí.“ ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Ocenila jsem střelenost i přetaženost jednotlivých nápadů a výjevů, stejně jako sebeironickou upřímnost v obnažování podstaty herectví, která spočívá odnepaměti v tom, že dobrý herec je zároveň vždycky kurva i světice, přičemž za kritických společenských podmínek se obě polohy často k nerozeznání překrývají. Zároveň ale nebudu popírat, že mi provedení připadalo banálně nedotažené, šité horkou jehlou a plné hluchých míst, a umím si představit, že by se toho Dejvičtí mohli zhostit i mnohem krutovtipněji. Jestli šlo i ve skutečnosti o zoufale spíchnutý pokus o rychlý výdělek kvůli vylepšení rozpočtu a zachování souboru a jedná se o jakousi "Synekdochu, Dejvice" (á la Synekdocha, New York, jenomže směrem ven), pak klobouk dolů a budiž jim to přáno, ale na slabším celkovém vyznění jednotlivých skečů a absenci point to nic nemění a ne, nejsem příznivce toho hledat v tom za každou cenu místo slabin přednosti - i když by se o tom daly psát eseje, faktem zůstává, že rozpačitá a nespokojená jsem byla často, hluchá místa a nedotažené nápady mě nudily, a ne proto, že by mi vadilo, když je něco funkčně trapné nebo nudné a sedne to, ale že mi vadí, když to svou funkci přeroste. ****** Co si ale budu pamatovat napořád a za co skládám velký dík, je mrazivě výstižné předvedení loutek ze Spejbla a Hurvínka a podtržení všeho absurdního, hororového a děsivého, čím mě jejich interakce odmala děsily. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dejvickému divadlu dle mého strašně uškodilo nasazení vzpápětí za velehitem Most!, ačkoliv se jedná o úplně jiný typ komedie a humoru, lidi patrně po prvním díle přestali koukat a zůstalo jen tvrdé jádro. Já však musím dodat, že nejsem fanoušek této skupiny herců, Čtvrtou hvězdu jsem viděl, ale nijak mě nenadchla a Zkáza Dejvického divadla pouze prohloubila mé nepochopení v absurdní humory, které Miroslav Krobot a spol provádějí. Dva díly byly dokonce úplně přes čáru, ačkoliv u některých frků jsem celkem naopak zasmál. Pro fanoušky, kteří zhltli Dabing street a spol jako malinu, samozřejmě povinnost (a jejich komentáře už tu visí od včerejšího večera), pro ten zbytek pouze opatrné doporučení. PS : Jaroslav Plesl mi už dokonce i stylem herectví strašně připomíná Davida Tennanta. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zřejmě aby vesmír zůstal v rovnováze, nasadila ČT po lidové řachandě z Mostu tuhle mystifikační absurdní suchařinu z Dejvic. Bavila mě hlavně její nevyzpytatelnost a ta očividná chuť, s jakou si všichni (sami sebe) zahráli a s jakou si ze sebe udělali legraci. Pokud bych měl něco vyzdvihnout, tak hlavně výkony Ivana Trojana, Martina Myšičky, Jaroslava Plesla a Václava Neužila, kteří v několika dílech parodovali své skvělé herectví prostě tím, že naprosto skvěle zahráli něco naprosto blbého (Ivan Trojan v krvi například). Každý díl byl něčím jiný a každý svým velmi zvláštním způsobem super. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Už nikdy, ale opravdu nikdy se nebudu na zkaženej sejra dívat stejnýma očima... Zkáza je skvělá, možná má trošičku pomalejší rozjezd (byť s dokonalým Richardem III), ale naprosto geniální absurdno se začne zjevovat u třetí episody a vyvrcholí u geniality jménem Smrad, což je část, kterou jsem doposavaď viděl asi pětkrát a nemá jedinou slabou vteřinu, trochu je škoda, že poslední díl nemá tolik bizarností, ale jakoukoliv slabší chvilku vykoupí perfektní herecké obsazení, kde si každý užívá roli sebe sama, kde jsou veškeré vlastnosti dohnány do absurdna (hovory s kameny). ".... Děkujeme.." ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Už mě to celkem namáhá, ale musím to už tento týden povinně udělat podruhé... Po skvělém seriálu MOST! se České televizi kláním za produkci dalšího povedeného a především výjimečného seriálu, tentokráte Zkázy Dejvického divadla. Slavné 26-let staré Dejvické divadlo už se s Českou televizí podílelo na seriálech Čtvrtá hvězda a Dabing Street, při čemž Čtvrtá hvězda je hodně fajn seriál a Dabing Street je minimálně oukey seriál od kterého ale člověk přece jen ve finále čekal víc. A ve finále musím říct, že je Zkáza Dejvického divadla ze všech tří seriálů Dejvického divadla nejlepší! Seriál Zkáza Dejvického divadla je rekordní v tom, že jako první seriál šel v předpremiéře do vybraných kin a bylo zde odvysíláno všech 6 epizod. Diváci se tak na seriál můžou v televizi na první díl těšit až v pondělí 4. března a následně každý týden můžou očekávat jeden díl,kdo si ale zašel do kina mohl vidět všech 6 epizod najednou vidět v předpremiéře. A jestli se někdo na tu předpremiéru skutečně odhodlal, rozhodně to nebyla investice mimo.. Stejně jako MOST! je Zkáza Dejvického divadla výrazný produkt. Výrazný produkt, který se vymyká klasickým normám klasických českých seriálů a je výrazně jiný. Konkrétně je Zkáza Dejvického divadla sofistikovaná, výborně napsaná a především vtipná věc. Celé obsazení se skládá z herců a vlastně celého zaměstnaneckého týmu Dejvického divadla a každý herec/zaměstnanec v tom seriálu hraje sám sebe. To znamená, že Ivan Trojan hraje Ivana Trojana, Miroslav Krobot Miroslava Krobota, Martin Myšička Martina Myšičku a Hynek Čermák Hynka Čermáka. Do jisté míry by se mohlo zdát, že tím pádem není pro herce v seriálu žádná herecká výzva, ale to je omyl! Pravděpodobně totiž není těžší herecká úloha než ta ztvárnit přirozeně sám sebe. Václav Neužil musí být perfektně přirozený Václav Neužil a Jaroslav Plesl musí být perfektně přirozený Jaroslav Plesl. A ono hrát sám sebe opravdu není žádná lehká věc. Pro všechny herce jde tak svým způsobem o výzvu, i když jsou všichni již zkušení a mají svoje odehráno. A, že to jsou herci perfektní a charismatičtí tak diváka nepřejí čas s nimi trávit čas. A především a to je hlavní si ze sebe herci umí udělat srandu, ale o tom až za chvíli..... Zkáza Dejvického divadla přesně dokáže osvětlit jak to funguje v divadelním zákulisí a v životě českého divadelního herce. Občas se navíc řeší celkem závažná a kontroverzní témata: V jednom díle tu máme AIDS, v druhém se řeší kritika a jak se na ní reaguje, řeší se tu Šmejdi.....zároveň se jeden den díl točí kolem hry Richard III. od Williama Shakspeara, zatím co ten druhý se točí okolo Divadla Spejbla a Hurvínka. V obou případech jsou sice Richard III. a Spejbl s Hurvínkem využiti především k fórkům, zároveň ale obě díla nezesměšňuje. A vidět Ivana Trojana jako Spejbla nebo Pavla Šimčíka jako Žeryka fakt stojí za to! Veřejnoprávní televize prostě po MOSTU! servíruje další seriál, který má koule a nebojí se je použít- Každej díl má perfektní základní a finální kostru, každej díl má velice zajímavou pointu a i když by to občas mohlo být delší, jelikož je materiálu spoustu, těch 30 minut na díl je ve finále adekvátních, jelikož se poté díl automaticky zbytečně nenatahuje.... Vlastně si na nějak moc hluchých míst nevzpomenu: Bavil jsem se, po stránce scénáře vše šlape, herci sami sebe hrají jako o život a Mirek Krobot jako režisér šlape na výbornou.... Ve finále mě vlastně trochu zamrzelo finále poslední 6. epizody. Chápu snahu aby si divák následně vše domyslel, ještě na začátku ale tvůrci strašili, že ve finále k té Zkáze Dejvického divadla trochu dojde a od začátku 6. epizody s tím vlastně začnou i samotné postavy.... a i když to ve finále skončí opravdu šokujícím způsobem, ta pravá Zkáza nepřijde.... Jinak je ale Zkáza Dejvického divadla parádní! Scénářem perfektně napsaná, technicky naprosto zvládnutá, režijně kvalitní podívaná..... Hodně silné 4 hvězdy, dost možná až 4+. V tý televizi si to dost pravděpodobně postupně po týdnech dám znova a možná pak ještě trochu zvednu..... Dejvické divadlo díky, Česká televize díky, scénáristo Ondřeji Hüble díky a Mirku Krobote díky! Palec nahoru pomalu natahující se až k výšinám! Po dlouhém uvážení fakt zvyšuju na těch 5 z 5. Finální díl je nejslabší, jinak to ale celou dobu perfektně šlape. Takže po MOSTU! druhá letošní česká seriálová pecka s plnou palbou a snad nebyla poslední () (méně) (více)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala - předpremiéra/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 5/10 Prostředí 10/10/// PLUS: důkaz, že stále máme kvalitní herce, obsazení i herecké výkony jsou fantastické, vypiplaný scénář, vypointované dialogy na maximum, často dokonale absurdní scény, skvěle úderné jsou názvy jednotlivých dílů MÍNUS: hudební kulisa v tomto seriálu není výrazná, to ale neznamená nutně, že to je špatně, možná některé vtipy nevyzněli tak úderně, jak byly zamýšleny, a ten závěr je trochu zvláštní/// Shrnutí: Tak tohle byl neskutečný divácký zážitek. Tři hodiny nepřetržitého smíchu, to se tak často nestává a málokomu se to povede. Distribuční strategie geniální. Atraktivita projekce maximální. Plné kino a téměř nikdo neodešel dříve než promítání skončilo. Možný filmový-seriálový zážitek roku./// Celkem 90%/// ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Nezbývá nic jiného, než tvůrcům a hercům poděkovat, vynikající humor na úrovni ve veřejnoprávní televizi, ještě to není tak zlé, i když nějaký tlak zde asi byl, celkově luxus. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama