Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

kajas 

všechny recenze uživatele

Hodně specifická záležitost, která mě ale kupodivu bavila nejvíce ze všech "dejvických" seriálů. Plesla a jeho procítěné "polibte mi všichni prdel, chci o samotě nést svůj úděl" už ale nepřekonalo nic a závěrečný díl se vyloženě nepovedl. Některé epizody si ale ráda v budoucnu zopakuji. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Něco za peníze koupit nejde. Třeba čest. Hrdost. A tak. Hlavně nejde za peníze koupit toho pravého Ducha Dejvického Divadla, kterým může, ale nemusí být pohybující se a při odchodu z divadla plakající romadur. Zkáza nám dala pohled na poněkud jiné divadlo, které více než na pověsti staví na činech a citech, na pravdě k absurditě a bizardnosti, na pravdivosti a vlastnímu vyjádření názoru na náš svět. Nebo tak nějak. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Herci divadla dokazují, že hrát opravdu umí a soubor si zřejmě vyhovuje i lidsky, v soukromí. Zvolené prostředky mě ale příliš neoslovily, stejně jako u Čtvrté hvězdy a Dabing street. Další seriál z dílny populárního divadla, kdy mám rád samostatné herce, neobdivuji ale jejich společné počiny. Tři a půl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

miluju Dejvické divadlo a i když tohle není ani zdaleka jejich nejlepší počin, pořád jde o nadprůměr v rámci místní televizní tvorby. Rozhodně pak není Zkáza dílem pro každého. Někdy je to vtipné extrémně, někdy jde zase zbytečně za hranu a někdy...celkem často...je to natolik dada že sem vlastně ani nevěděl co tím chtěli tvůrci říct...tak jako tak 80% ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po letech ještě lepší než před tím. Naprostá genialita. V době premiéry byla docela kritika. Ale IMHO kvůli závěru a dějí, o které vůbec nešlo. Nejlepší česká situační komika. Krobot je génius. 10/10 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Máme to za sebou (v dobrém) a já mohu hodnotit jako celek (v dobrém). Tohle bylo snad ještě lepší než Most! (sorry), už jenom kvůli reakcím lidí po prvním dílu (vraťte nám Most!, tohle je blbost). Už jsem neslyšela ani sousedi, jak se smějou v pondělí večer! A víte, že mi to vůbec nevadilo? Humor, který není pro každého. Ale o to je to lepší, když je zrovna pro vás. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Strašně rozkolísané. Díly, které se soustředily na jedno téma jako AIDS nebo Vládci loutek skvělé. Kde se to rozpadalo na dílčí zápletky, nebyl na načasovaní vtipů čas. ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

První díl na mě působil tak nějak divně... jsem zvědavý, co přijde dál a moc rád přidám další hvězdy. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Vlastně čistý průměr - od velmi slabého začátku přes dost slušné díly až do psychedelického dada kvalitativně někde mezi. Od Dejvic bych chtěl o dost víc, ne že ne. ()

mortak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi jsem zkoušel hrát amatérské divadlo, a když na různých přehlídkách seděli v porotách ti vědoucí pánové a dámy, často se souboru ptali, jestli víme, o čem to hrajeme. Obávám se, že Dejvické divadlo si tuto otázku nezodpovědělo. To, že divadlo nedostalo dotaci, nemělo pro děj vlastně žádný význam. Dramatická linka tu neexistovala, a připadalo mi, že se prostě nahodil nápad na díl, a pak si každý improvizoval na dané téma jako v učebně na DAMU, když je učitelem dán úkol. Výsledkem není ani tak seriál, jako spíše intelektuální estráda. Není špatná, ale ucelený děj tady prostě chybí.. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Dejvické divadlo, všichni herci i způsob vyprávění, poklona, klobouk dolů, má úcta, unikát. Seriál jsem nedokoukal. Nebavil mě. A intelektuálně nadšeným recenzím nerozumím. Tak dobré to jednoduše není. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

,,To je dneska zase den...'' Těžko hodnotitelné, ale co?:)  Ohromná sranda, na které je prostě vidět, že čeští herci mají smysl pro humor. Všichni hrajou skvěle, hlášky skvěle zapadají, námět naprosto úžasnej! Jo, není to to nejlepší, ale bavil jsem se. je to takový ten typicky češký šílený humor, který je ale naprosto skvělý! A téma divadlo miluji. Tuto skupinku si skutečně začínám oblibovat a chci toho od nich vidět víc. ,,Polibte mi všichni prdel! Chci o samotě nést svůj úděl!'' ()

sator odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm...mistři humoru by žasly do jaké cenové skupiny se přesunul... Kriteriém se nejspíš stane seriál Most... Česká televize přišla s nabídkou pro Dejvické divadlo že jim dá prosto na ČT-artu v souvislosti s jejich 25 letým výročím trvání, a režisér Krobot přišel  s námětem podle které vznikl seriál. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi není náhoda, že když se sejde partička vynikajících a nejen komediálních, ale i komických charakterů, musí kolem nich vznikat samé kvalitní dílo. A to je případ kolektivu Dejvického divadla. Umí si udělat srandu i sami ze sebe a to takovým způsobem, že nevíte, jestli je to ještě fikce nebo už ne. Navíc jsou strašně přirození a role jsou jim psané stoprocentně na tělo - ano, v tomto seriálu je to opravdu 100%. "A má se psát i orál?" "No raději pište i ten orál." Už dlouho se mi nestalo, že bych se u něčeho od srdce zasmál a tady se mi to povedlo hned několikrát. Pochvala jak prase. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama