Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

husokachna 

všechny recenze uživatele

Já si to dovolím trochu nadhodnotit, protože je to tak jiný, tak svoje a (asi) dejvický, že díky za to. Bizarní nápady, sofistikovaný humor se míchá s prvoplánovým, smršť sebeironie a nekorektního humoru. A i když to občas skřípe, jako skřípala třeba i Čtvrtá hvězda, tak mě to bavilo moc. (nejvíc dvojčata Plesl a Neužil, která v posledním díle nádherně srostla v jedno...) EDIT: Polibte mi všichni prdel, chci o samotě nést svůj úděl! ()

Randwulf 

všechny recenze uživatele

Masterpiece. A celý divadlo si to asi muselo pěkně užívat. Za mě kraluje Plesl a to nejen v roli Richarda III. Mňam. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál plný neotřelých situací a gagů. Dovedu si představit výhledově pokračování, třeba na zájezdu s divadlem. ()

godycz 

všechny recenze uživatele

sice v jednom zatahu to trochu ztracelo, ale nektere fory by mohly zlidovet.....(Kino Radnice Jablonec nad Nisou) ()

Mlle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl jsem protrpěla naříkáním nad tupostí školních gagů a těžkopádnou statikou celého kusu, druhou polovinu čekání vysněného konce mi nakonec trochu zpříjemnil standardně uhrančivým výkonem Jaroslav Plesl. Druhý díl mě sice zaujal, ale vyvolal ve mě těžkou depresi. Po smíchu ani památky a marně si lámu hlavu, čemu bych se v obou dílech měla smát. Teprve v druhém díle jsem pochopila, že inzerovaný model „herci hrají sami sebe“ je naprostá blamáž (anebo přímo marketingová chyba). Scénář je veskrze dada, postavy, které hrají, jsou daleky čemukoliv reálnému a upřímně doufám, že i samy sobě. To mi výrazně pomohlo nepovažovat protagonisty za naprosté kretény. Je možné, že stejným chytákem je i vějička „komedie“ a jedná se o puristickou absurdní grotesku, kde je však „groteskní“ výraz věrný svému původnímu významu, tj. grottesco – divný, bizarní. Na třetí díl se už docela těším, ale bojím se opakování pocitů hodných Black Mirror pramenících v nesmiřitelné krutosti, hlouposti a egocentrismu nastíněných charakterů. Tož uvidíme :) ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% — Pro fanoušky Dejvického divadla kultovní záležitost. Za toho já se sice nepovažuju, ale prakticky není nikdo z osazenstva, který by mi nějak vadil. Oceňuji odvahu, se kterou si nejen herci dělají legraci sami ze sebe, protože vždycky se najde dost blbců, kteří si ztotožní herce s jeho postavou i u „normálních“ děl, a tady všichni vystupují pod svými skutečnými jmény, což může zmást ještě o něco více diváků. Něco bylo slabší, ale jako celek byl seriál osvěžením, mimo jiné i tím, že se nám nesnažil vnucovat „ty správné“ názory jako někteří jeho předchůdci. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to skřípe, ale nakonec se seriál rozjede do tak absurdních obrátek, že jsem jen čekal, kdy to spadne na hubu. Nespadne, respekt lidem z Dejvického, tak zžíravé sebeironie by každý schopný nebyl. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Mě to tedy neoslnilo přesto, že mnohé aktéry uznávám, mám rád a některé dokonce miluji, ale vhled do zákulisí asi nebude to pravé – na židli si raději pohovíme, než koukat kterak se hoblují prkýnka. Podobnou pachuť jsem zažil i s Ypsilonkou či Sklepem. Ono asi ani kaviár nelze jíst polévkovou lžící 3* denně… Něco jiného je jit na film s aktéry, natož na představení – tam je jeden tak nějak připravený, ale taková koncentrace mistrů i humoru je holt vražedná. Pár dílů jsem statečně dal, ale pak mi bylo zatěžko na to hledět. Samosebou jsou jedničky, o tom žádná. Zajímavý postřeh: D.Moore ()

inachisio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál mnohokrát překročil pomyslnou hranici debilnosti, mísila se v něm velká dávka absurdity, šílenosti, ale také vtipu. Při sledování jsem se někdy lámala smíchy, jindy nevěřícně civěla na to, jakou blbost je člověk schopen vymyslet. Někdy to vázlo a celkově jsem dospěla k názoru, že to za to nestálo. Jen pokud máte náladu na vtipnou šílenou kravinu. Což je pravděpodobné - tak to bylo i u mě. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Jak říká jeden můj bratr:"Miluju,když někdo dělá píčoviny."A.Proboha.Nyní jsem si vzpomněl,že jeden z mých pradědů maloval kulisy pro divadlo mistra Skupy.Jeden z jeho obrazů"Beránek má oproti Vlkovi perspektivu tuze maličkou"jsem zapůjčil do stálé výstavy restaurantu"U Křelovců"v Plzni. ()

Flavors 

všechny recenze uživatele

Už nevydržím čekat do poslední epizody s hodnocením. A budu pět samou chválu. :) Humor Dejvického divadla mám ráda, dílko je to vydařené a vtipné. Herecké výkony jsou luxusní. Vtělení Jardy Plesla do role Richarda III., následky oblékání Charlieho Sheena, excelentní Ivan Trojan v roli Spejbla či Klára Melíšková a Václav Neužil coby Eva a Vašek…toto všechno a mnohem víc mě rozesmálo a bavilo. A tak vstávám z gauče, nadšeně tleskám a křičím BRAVO. A těším se na pondělí :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaj, co dodat? Nemainstreamový divák ještě nedopil v Severce poslední pivo a už tady máme další palec nahoru pro veřejnoprávní televizi. Tohoto byl možná kdysi schopen legendární Sklep, ale řekněte mi, které jiné divadlo dnes by si mohlo dovolit zparodovat tímto způsobem samo sebe? Dejvičáci jsou osobnosti. Dejvičáci jsou solitéři. Dejvičáci jsou sebemrskači. Dejvičáci jsou samostatná planeta. Dejvičáci jsou elitní jednotka tuzemské scény…..a to vše v bledě modrém platí i pro Krobotovu umnou hru s mystifikací. Nevím, jestli diváci nekonečných seriálů jsou již na podobnou formu hry s divákem připraveni, ale já vyzívám: „jen houšť“.**********************************************Moje soukromé pořadí:1) AIDS 2) Šmejdi 3) Vládci loutek 4) Režisér 5) Zkáza 6) Smrad ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Zkázu Dejvického divadla vnímám jako poměrně velké zklamání, obzvláště s ohledem na jeho herecké obsazení. Nějak tam postrádám humor a kadence typu jeden až dva vtipné momenty na díl mne ani zdaleka neuskopojí. 58% ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Na české poměry výborně natočené hlavně z hlediska interpretace humoru a jednotlivé díly pobaví různými scénkami, které čerpají z podání absurdních situací, ale i tyhle musí být perfektně připravené - nejen scénářem a to se povedlo skvěle. Minutáž na jednotlivé pointy je velmi dobře zvolená a jednotliví herce tomu dávají korunu. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejné, jako s Mostem, ČSFD už ztácí smysl, "tvůrci" našli nový způsob, jak své sračky propagovat.ČT se rozhodla, že nám na celý rok zkurví pondělky, zatím se jí to skvěle daří.Jsem u divadla přes dvacet let, ale tohle nemá obdoby.Kterej idiot to vymyslel, proboha?ČT zrušit, je hrozné, čím nás letos začali krmit.Domnívám se, že je to opět, stejně jako Most! uměle vyhajpované.Tohle se prostě mohlo líbit maximálně těm, co v tom účinkují.Za takovou Issovou se museli stydět i její rodiče. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Tak přesně kvůli tomuhle nemusím DD. Nějak mi kombinace nudy, hraní si na něco a pár sprostých slov prostě nesedla. Nápad dobrý, pohled do zákulisí se mi líbil, ale moc jsem se prostě nesmála. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Zklamání, díky hvězdnému hereckému obsazení a pozitivním reakcím po promítání v kině jsem očekával vynikající humor na úrovni Prušinovského tvorby. První tři díly byly vynikající, přesně takové, jak jsem si seriál představoval. Ale druhá polovina se zvrátila v divné krobotovské cosi. Ve čtvrtém a pátém dílu jsem se zasmál jen jednou, v posledním dokonce třikrát. A to je jako vše od seriálu, který se profiloval jako komedie? První polovina seriálu byla jednoduchá s trefným humorem, v druhé části se ale začal rozvíjet pochybný příběh kolem syrečku ukončený absurdní hostinou psa. Vtipe vylez. Škoda, na této tvorbě se jen potvrdilo, že i přes vynikající obsazení v čele s bezchybným Trojanem toho moc bez Kolečka a Prušinovského neuděláte. A to ještě v případě, kdy režíruje Krobot sám. Zvláštní, od ničeho nikam, ještě k tomu s pochybným koncem - dalo by se říct, že tomu je stejně jako v Kvartetu. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Až na poslední díl jsem se dobře bavil. Myslím, že bylo smyslem lidem i ukázat, že herci Dejvického divadla jsou schopní zahrát cokoliv, viz Spejbl s Hurvínkem a největší top byl Plesl jako Richard III. ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama