Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V režii Miroslava Krobota se v šestidílném televizním seriálu představí celé Dejvické divadlo. Tedy nejen všichni členové hereckého souboru, ale i ostatní zaměstnanci, příbuzní a přátelé. A všichni v něm budou hrát sami sebe... Vedení kdysi slavného a snad i kultovního Dejvického divadla je vystaveno nečekané a v podstatě existenční zkoušce. Tato kulturní instituce nezíská grant na svou činnost a je postavena do situace, kdy se musí v daleko větší míře starat sama o sebe, tedy sehnat peníze na svůj provoz a přitom neslevit ze svých uměleckých ambicí. Tak začíná šestidílný komediální seriál, jehož hlavním a jediným hrdinou je kolektiv Dejvického divadla, jehož existence neodvratně míří ke zkáze. Půjde o mystifikaci s prvky absurdního a černého humoru, který vychází z poetiky Dejvického divadla. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Adam Bernau k tomuto seriálu (4)

Zkáza Dejvického divadla (2019) 

Fajnová kamera i střih, jen moc nechápu doprovodnou hudbu. Dr. Franze jsem chtěl za prezidenta, ale jako autora filmové hudby teda nevim. ()

Režisér (2019) (E01) 

"Polibte mi všichni prdel! Chci o samotě nést svůj úděl." Absolut pleasure. Plesl, Halka, etc. etc. V Dejvickém divadle jsem nikdy nebyl a z předešlých dejvičáckých seriálových projektů jsem byl vždy dost v rozpacích (Čtvrtá hvězda, Dabing street), ale jestli Zkáza udrží laťku prvního dílu a nebude dějově stagnovat, může jít o jeden z nejlepších českých seriálů vůbec. Krásný scénář, provedení samo sebou. Huchtala! ()

AIDS (2019) (E02) 

Trochu jako reklamy s Trojanem a kvalitnější povídka z youtube. Po fajnšmekrovském prvním díle sklon k banalitě, nemluvě o zápletce vyžadující, aby nikoho nenapadlo, že se nejprve musí nechat vyšetřit. A co nejhůř, seriál zřejmě bude klást větší důraz na jednotlivé epizody než na celek. Přesto opět famózní zábava, gradující drama, herecké hody, vyhřeznutí střev a charakterů a kýžený druhý krok k totální zkáze. Armagedon se blíží. ()

Vládci loutek (2019) (E03) 

Mnohoslibný název, o to větší zklamání. Kvalita je od prvního dílu sestupná. Jenomže mně už je jasné, jak to je: Je to tvůrčí záměr! První díl je pětihvězdový, druhý čtyř, pátý bude na jednu hvězdu a poslední odpad. Nepochybně to má ilustrovat obsah seriálu, jímž je zkáza divadla. O to víc se těším. Jinak samozřejmě Hurvajs s živými herci byl super, trapnost a rozklad na jevišti přímo hmatatelné, takže i obsahově se ke kýženému cíli postoupilo zase o krok dál. Název "Páni loutek" je víceznačný: Skutečnými loutkáři jsou ti, kteří přišli prodávat nádobí. Kapitál si kupuje herce, vlastně loutky a ti na to nejen přistupují, ale sami jsou v tomto obchodu těmi aktivními. Nepotřebují ani šňůrky. Zároveň konflikt mezi "nejzasloužilejší" členkou a novým vedoucím souboru. Nicméně asi nejlepším momentem bylo setkání Wilhelmové s "rodinkou". Táňa je přece liberální a tolerantní, no ne? ()

Související novinky

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

32. ročník festivalu Finále Plzeň se blíží

11.04.2019

Finále Plzeň zveřejňuje program svého 32. ročníku, který proběhne od 11. do 16. dubna v západočeské metropoli. I v letošním roce je filmová přehlídka především oslavou českého filmu a jeho tvůrců –… (více)

Reklama

Reklama