Reklama

Reklama

Tady a teď

(seriál)
  • USA Here and Now
Trailer 2
USA, 2018, 9 h 35 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Alan Ball

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Holly Hunter, Tim Robbins, Sosie Bacon, Andy Bean, Kevin Bigley, Trent Garrett, Jerrika Hinton, Jessica Lu, Daniel Zovatto, Peter Macdissi, Cynthia Ettinger (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Toto nové drama z produkce HBO, od tvůrce seriálů Odpočívej v pokoji a True Blood: Pravá krev Alana Balla, pojednává o jedné moderní multikulturní rodině – tvoří ji profesor filozofie, jeho neurotická manželka, tři adoptované děti z Libérie, Vietnamu a Kolumbie, a jeden vlastní biologický potomek. Tato na první pohled dokonalá, pokroková rodina prochází řadou životních změn a emočních krizí. V průběhu první řady seriálu však vyjde najevo, že za zavřenými dveřmi se skrývají hluboké neshody a kontroverzní tajemství. Když jedno z dětí začne vidět věci, které ostatní nevidí, nastane zmatek. Jedná se o duševní poruchu, nebo snad o něco jiného? Seriál s hvězdným obsazením, v němž excelují držitelé Oscara Holly Hunterová a Tim Robbins, přináší tragikomické rozjímání o složitých silách, které na nás v dnešním světě působí. (HBO Europe)

(více)

Recenze (24)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Alan Ball se vrátil k žánru, který je mu nejbližší. Rodinné drama, ve kterém zkoumá mezilidské vzahy a řeší všechna možná tabu a problémy současné společnosti. Je až neuvěřitelné, kolik toho zvládne divákům naservírovat na prostoru desetidílné série. Here and Now sice není tak úderné jako jeho Six Feet Under či scénář k American Beauty, přesto si vás i tento seriál dokáže podmanit. Není to samozřejmě pro každého, ale kdo má chuť při sledování i trochu přemýšlet, rozhodně nebude zklamaný. 1. série - 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Víte, jaký to je, když koukáte na seriál, který se snaží být mysteriozní, ale zároveň promítá problémy úplně všech lidských ras do jedné rodiny? Tak já Vám to teda povím. Pěkně na hovno. Nejdříve tu onu mysteriozní linku vůbec nedokončí, ale ještě k tomu je tak nad věcí, že má takové kule otevřít stigmata všech lidských kultur v rámci jediné rodiny, které vládnou za jiných okolností naprosto bílí Holly Hunter a Tim Robbins. V tomto případě otevřou bolístky muslimům, černochům a deportovaným asiatům. Do všech si kopnou, ale co tím bylo řečeno, to ví snad jenom čert. Nechci být rozčilenej, ale mám po posledním dílu pocit, že tohle byl hodně zbytečnej čas. A nejsem si úplně jistej, že by to nová série zachránila. Jen by se topila v tom, co načala první. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Takhle zprasit posledním dílem celou sérii. to mi fakt hlava nebere. Vydržel jsem až do závěru a moje zklamání je obrovské. Co to mělo sakra znamenat ??? Fakt nevím a vlastně už snad ani nechci vědět. Podobně, jako v druhé sérii Preachera na konci totální kolaps, který je ještě umocněn tolika (nejen) emočními krizemi, že se mi to snad ani nechce věřit..... ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Snaha o co nejkomplexnější portrét současné Ameriky doplatila na své přehnané ambice, protože v první sezóně nestihla odvyprávět ani desetinu toho, co by chtěla. Seriál, v němž vás alespoň trochu musí bavit postavy a jejich dilemata, nevysvětlitelné mysteriózní podzápletky nebo přemítání o bytí, abyste si jej dokázali užít. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Filmařsky je to podle mě geniální a dost nedoceněné. Herci hrají jak o život a všechna ta společenská témata společně s tajuplnou atmosférou fungují bezvadně k popřemýšlení o současném světě. Zároveň se seriálu daří vzbuzovat i zvídavost, co se z toho příběhu vlastně nakonec vyklube. Bohužel právě tady nastává kámen úrazu a dost studená sprcha. Po finálovém dílu mám totiž pocit, že jsem jen sledoval skvěle rozehranou hru, kde nic nebylo dotáhnuté do konce, a tak vlastně celé snažení přišlo vniveč. Škoda, tohle je naprosto nechutně podělanej masterpiece. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem se považoval za hipsterskou sněhovou vločku z pražské kavárny, ale tento maglajz mě tuto nálepku donutil přehodnotit. Na druhou stranu, poprvé se díky němu dokážu vžít do smýšlení konzerv - jestli takhle svět vnímají každej den, taky by mi začalo hrabat. Doteď jsem totiž neviděl nic tak povýšeného a blahosklonného (a to ani v zrcadle, hardy har har). Alespoň teda jedinou sympatickou a vcelku chytrou postavu ztvárnil Tim Robbins, takže jedna za jeho životem zhrzeného filosofa. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ve výsledku osobitý kousek z dílny HBO,kde každý má svoje kostlivce a řeší si svoje menší či větší trable.Škoda,že jsem asi úplně nepochopil konec - proč se to všechno dělo?a co to mělo znamenat?...80% ()

Gumi.30 

všechny recenze uživatele

Alan Ball opět potvrdil formu a opět vystavěl aktuální story, která stojí na silných individualitách i palbě do vlastních řad. Atypická multikulturní liberální rodina vám i přes puvodní nesympatie přiroste k srdci a dokáže odkomumikovat bolesti USA za Trumpovi vlády. Serial krásně graduje, což bohužel málem zašlape závěrečný slepenec. Jako by to bylo rozehráno spíše na 13 dilů, než 10. Další řady se nedočkáme, což je škoda. Svým způsobem jde, ale o nadčasové dílo, které do jisté míry dokázalo předvídat budoucí chod aktuálního dění. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Miniséria, ktorej možno dáte šancu kvôli Timovi Robbinsovi a Holly Hunter. Možno jej dáte šancu kvôli mysterióznej záhade ich adoptívneho syna Ramona. Možno vás prvé diely zaujmú – ó, aká zaujímavá rodina, ktorá si adoptovala tri deti z rôznych chudobných kútov sveta. Lenže potom ich prestanete, hoci sú to len filmové postavy, obdivovať a uvedomíte si, že všetci potrebujú psychiatra. Navyše vo vás ľahko vzbudia pocit, že v tých amerických rodinách je chorá atmosféra. Riešia veci, ktoré sa netýkajú bežného žitia v rodinách, sú to len obyčajní hajzlíci a egoisti. V kuse riešia svoju identitu - dnes je to také moderné. A ešte vás priklincuje záver, lebo ste dúfali, že všetko sa nakoniec logicky vysvetlí. ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Příběh se současné trumpovské Ameriky..... A je to HBO, takže čekejte krev, kozy, ptáky, drogy, rasisty a tajemno. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Poctivě jsem nakoukal všech 10 dílů, a kdybych mohl, dám každému dílu přesně 2,5 hvězdičky... měl jsem to jako takovej melodramatickej večerníček, v tom nejhorším i nejlepším slova smyslu: večerníček ukazuje jen bílou a černou, dobro a zlo, spravedlnost i příkoří, racionalitu a nadpřirozené síly v jejich esenciální podobě, tenhle narozdíl od české pohádkové tradice navíc neobsahuje humor, takže ta chybějící resp. otevřená pointa příběhu byla jen logickým vyústěním existenciální úzkosti z neexistence středu: otevřený konec je prostorem mezi všemi těmi protiklady, ktere se jako nůžky rozevírají v každém dile, aniž by tu nit života, to klubko osudů a předivo vztahů nějak přetnuly ...jako se přetíná cílová páska ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

První díl nastřelil takovou tajemnou zápletku, což mě zaujalo a k tomu moc pěkné herecké obsazení. Mystery zápletka se většinou řešila jen okrajově a spíše se tu probíralo drama v rodině, ale seriál si mě získal a hltal jsem každý díl. Postavy mě hodně bavily, nejvíc asi Kristen a Greg a pak taky tajemství kolem Ramona. Finále bylo pořádně WTF a doufám, že se dočkámě druhé série a nějakého vysvětlení. 80% ()

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Perfektne spravený seriál zo súčastného prostredia Portlandu, ktorý zachytáva asi všetky problémy doby. ALE..veľké ale. Je to tak deprimujúce, že ma z toho bolel žalúdok prvé dve časti. Tie postavy sú strašne "fu*ked up", až je z toho človeku šoufl. Kvalitatívne žiadna výtka, len na to nemám v sebe dosť dobrej energie, aby to zo mňa nevysalo všetok život a šťastie. Seriálový dementor. 4* ()

Lou_DLy 

všechny recenze uživatele

na tohle jsem čekala od ukončení six feet under.. senzační počin, nechápu, že bylo ukončeno po jedné sérii ()

fixaman 

všechny recenze uživatele

S přehledem nejlepší seriál současnosti, který řeší všechny zásadní problémy aktuálního rozvinutého světa. Bohužel ale často ukazuje lidstvo z té stránky, kterou by většina lidí raději zametla pod koberec, a tak ho muselo HBO raději zrušit. Protože multikulti už se nenosí. Velká škoda. Alan Ball je mistrný režisér a vypravěč. Od Six Feet Under na obrazovkách nic tak dobrého nebylo. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Na první pohled výborně natočený seriál s bravurními hereckými výkony a zajímavě propracovanými psychologickými profily postav plný dramatických zvratů a velmi vtipných momentů. Návyková záležitost u které však až mrazí, pokud si uvědomíte, jak obrovská agitka a sociálně politická masáž to je. Pokud jste zažili totalitu, pak se vám z toho nebude dělat dobře. Zvláště pak, pokud domyslíte, k jakému myšlení seriál primitivnějšího diváka navádí. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

První tři, čtyři díly byly hodně fajn, netradiční drama, malinko mysteriózní, trochu jsem nevěděl co si o tom myslet a kam to zařadit. Další dění ale zajímavý koncept nedokázalo podchytit a zajímavě využít, místo toho se tu stále omílá jak Ramonovi čím dál víc straší na majáku, a mezitím se tu řeší "obyčejné" problémy multikulturní, multipohlavní, emacipované společnosti. Čím víc se blíží ke konci, tím větší je to nuda, a závěr raději komentovat nebudu. Je to ale škoda, nejen kvůli nevyužitému potenciálu, ale taky kvůli výbornému a schopnému obsazení. ()

ervina 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který mě bavil. Až na poslední díl, který to nijak neukončuje. Ale seriál je ukončený. Takže vlastně nic nevím. A chytla jsem dabovanou verzi, kde byla dabovaná pouze angličtina. A ještě tam bylo dost textů sms, bohužel bez českých titulků. Ale nechce se mi snižovat hodnocení na tři. ()

Reklama

Reklama