Reklama

Reklama

Ten pravý, ta pravá?

  • USA Destination Wedding (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keanu Reeves a Winona Ryder spolu v legendárním filmu Dracula vytvořili příběh velké, upřímné a čisté lásky. V komedii Ten pravý, ta pravá? do sebe vrazí jako věčně nepříjemní a nabručení samotáři na svatbě, kam prostě museli. Omylem se dají do řeči už na letišti během cesty a hned zjistí, že mají vlastně hodně společného: nenávidí ženicha, nevěstu, svatby a ze všeho nejvíc začnou nenávidět sebe navzájem. Oba by chtěli být úplně jinde, nejlépe sami a hlavně se navzájem nikdy nevidět. Jejich sarkasmus je na akci plné šťastných lidí, kteří se chtějí bavit, postupně od všech ostatních izoluje, až si prostě zbydou a musí si začít povídat. A když si s někým povídáte a pijete u toho víno, může se nakonec stát cokoliv. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (187)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velice slibná chemická konstelace oprašující lidské sympatie našich hereckých oblíbenců z devadesátek. Mimochodem, proč je Winona mimo focus? Je pořád stejně hezká a zajímavá bezprostředním a úpřimným hereckým projevem! Přibývajícími minutami ale vylejzá na povrch scenáristova/režisérova bezradnost. Ten jakoby se chtěl přiblížit Linklaterově Sunrise/Sunset/Midnight trilogii, ale místo přesného a promyšleného konceptu necháva ústřední dvojici improvizačně tvořit jakože humorné situace a dialogy, které jsou zoufale nevtipné a v horším případě krčovitě strojené a nefunkční (sex na louce). Koncepční zajímavostí u tohoto filmu zůstává pouze to, že do obrazu s dvojicí se téměř nedostane žádná jiná postava. Že vedlejší postavy - když už se nějaká objeví - jsou dvojicí sledovány výhradně z povzdálí. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neobratný pokus o komedii v kousavém stylu Woodyho Allena, na který nemá Victor Levin režijně ani scenáristicky. Ty dvě hvězdičky jsou jen za ústřední dvojici, která ze svých postav dostává maximum (možná i víc, než by si Levin zasloužil) a za jejich nasazení v dlouhých scénách bez střihu, kdy vedou náročné kulometné dialogy. Kdyby byly aspoň o trošičku přirozenější, mohla z toho být (když už nic) obstojná vztahovka. Takhle se ale jen tlačí a tlačí a nakonec z toho nic není. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten slovní průjem zejména v druhý části film byl horší než teplý pivo na plicích a spolehlivě zabil těch pár fórků z první fáze, kdy film ještě připomínal romantickou komedii a ne Woodyho Allena bez Woodyho Allena. Keanu a Winona maj mezi sebou chemii, umí se na sebe podívat, jenže Victor Levin je prostě nudař od boha. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,939,000▐ Rozbeh určite dobrý, ústrednej dvojici ide vzájomné doberanie na výbornú. Je dobre chladné a odmerané. V druhej polovici sa to snaží hrať už aj na romantickú notu ale tam to už proste nesedí a vybudovaná komorná beznádejná atmosféra splasne takmer do prázdna. /55%/ ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech vlastně docela milé, jako celek ale příliš na jistotu hrané a příliš do extrému vypreparované. V podstatě divadelní hra, která by ale potřebovala mnohem víc srdce a mnohem méně kalkulu.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč je to tak podhodnocené. Přitom je to taková milá feel good a malinko černá komedie o dvou lidech a nikom jiném. Člověk buď umře nudou u opravdu dlooouhých dialogových scén, nebo se hezky naladí na pomalejší tempo a nechá se vést, sarkastičnějšími než obvykle, Keanu Reevesem a Winonou Ryder. Nevím, proč na to ti dva kývli, ale bez nich by to takhle nefungovalo. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

V určitom veku začne človek prirodzene inklinovať k takémuto typu konverzácie, takže mne to ako príliš uštipačné neprišlo. Dalo by sa to brať ako najslabší film Woodyho Allena, ktorý nerežíroval Woody Allen. Exteriéry kalifornských vinosadov poskytujú fakt geniálne svetlo, skutočné požehnanie pre asi každého kameramana. Za mňa celkom v pohode. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Allenovka jak vyšitá a ty jak známo já nemusím. Keanu s Winonou jsou štiplaví a pesimističtí až za hrob, zpočátku to může být zajímavý, ale postupem času to trošku omrzí. Nevím proč jsou ve filmu uváděni kromě titulní dvojice další hrdinové. 40% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Co ta hodnocení a recenze tady? Nechápu. Za mě top konverzační romantická komedie moderního střihu. 10/10 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Winona už nieje taká kočka ako za mlada, za to Keanu je stále fajn týpek, ktorý na svadbe a v obleku znova vyzerá ako John Wick. Úvod filmu ma toľko nebavil a na to, že je film predovšetkým stavaný na dialógoch, moc sa v prvej polke o ne oprieť nemohol. Druha a záverečná časť mi prišla oveľa lepšia, šťavnatejšia a zábavnejšia, hlavne od kedy si to tí dvaja rozdajú na poli alebo keď neskôr Ryderová začne hovoriť o tom ako ma Reeves super rovný penis. Vtedy film naberie celkom fajn spád, moc nenudí, aj preto, že je dosť krátky a hlavne nikam neodbieha, pretože okrem ich dvoch je tam maximálne len komparz a puma. 60% - 3* ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět . Winoně zjevně Stranger Things velice prospěl a Keanu je už od nebezpečné rychlosti můj oblíbenec. Takže i přes né dvakrát schopného režiséra a nevyvážený scénář hodnotím relativně "vysoko" ale co už, spoustu komedií je mnohem horších. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Životní cynik i skeptik a odkvetlá krasavice si zkříží cesty v ping-pongové komediální konverzačce, co má punc divadelního aranžmá. Keanu Reeves diváky moc nezajímá, až na sérii John Wick, prakticky točí samé propadáky, to zapomenutá Winona Ryder buď netočí vůbec (nic pozoruhodného), nebo točí jen samé propadáky. Proč by vás tedy tyhle někdejší áčkové hvězdy měli ještě vůbec zajímat? No protože se svých rolí zhostily netypicky a jejich antipatie, setkání s pumou a zoufalý sex na otevřeném prostranství má dobré funkční záchvěvy. Ústřední protagonisty dohromady svede svatební pozvánka, přičemž ona je někdejší bývalkou ženicha a evidentně se s rozchodem stále emočně nesrovnala, on je nevlastním bratrem ženicha, přičemž od svatby i životních vztahů mnoho neočekává. Reeves s Ryder spolu vedou kulometnou konverzaci, v níž se semele kde co, i naprosté nepodstatné hovadiny, je v ní ale i ledacos vtipného. Naprostým vrcholem a určitým vysvobozením od nekonečného přívalu slov je sexuální scéna, která má delší trvání a která ukazuje oba herce v bláznivé herecké poloze, neplést s nějakou sexuální polohou. Většina děje je ale tvořeno značně statickou formou, což se pro kino účely zrovna moc nehodí (viz nepřiměřeně dlouhá scéna, v níž si dva ústřední protagonisté povídají na hotelové posteli). A zvláštní specifikou filmu je i to, že ostatní účastníci děje spolu nevedou dialogy a v podstatě je děj vypouští. Veškeré podstatné záležitosti jsou soustředěni na Keanu Reevese, který se i v této roli odmítl oholit a ostříhat, a na Winonu Ryder, která dokáže být schopnou komičkou. Veskrze komediální počin Victora Levina z tvůrčího hlediska zrovna extrovně neoslní, dává ovšem najevo, že odlišný, v lecčems až specifický přístup k romantické komedii není vůbec k zahození. 6/10 ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Dala bych 3*, ale nadhodnotím kvůli tady té smršti špatných hodnocení. Rozhodně to není nezajímavé a párkrát jsem se opravdu od srdce zasmála. Vcelku originální pojetí romantické komedie, to se musí nechat. Nechápu, proč je tady tolik vypsaných herců, ve filmu hrají jen oba hlavní představitelé, jinak tam je jen kompars, nikdo jiný tam neotevře pusu, ale nenudila jsem se, to opravdu ne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Destination Wedding" mal našlapnuté byť vynikajúcim filmom. Úvod ma skutočne dostal. Zoznamujeme sa s našimi hlavnými hrdinami Frankom a Lindsay a začínajú hneď pekne zhurta do poriadnych dialógov, ktoré ma skutočne pobavili.A pokračujeme v podobnom duchu ďalej. Ako keby ich celý svet chcel na tejto ceste spojiť. No potom sa akosi film odtrhne od reálnej story a výsledne sa stane non-stop dialógmi. A to čo ma v prvom momente bavilo a hovoril si, že sú tam vtipné a súčasne dobré myšlienky ma zrazu začínalo otravovať, lebo som akosi chcel, aby sme sa pohli niekam z miesta... aby sme trošku viac poznali story a ostatné postavy. Lenže nič také sa tu nekoná. Všetko je to postavené len na dialógoch medzi Frankom a Lindsay. A kým úvodné boli super, postupne sa to začalo rozsypávať a ku koncu už som vôbec nevnímal o čom sa rozprávajú a len som čakal, kedy film konečne skončí. Čo je dosť škoda, lebo keď som dával pozor, tak miestami tam boli vtipné momentky a miestami zase dosť trefné momentky. Napríklad aj o tom, že všetci snívame o tom, čo v živote dosiahneme a nakoniec skončíme na priemernom pracovnom mieste niekde v offici, kde viac menej utopíme celý svoj život a všetko, čo sme chceli reálne niekedy dosiahnuť. Takže v tomto dávam filmu pozitívny rating. Takisto musím pochváliť Keanu Reevesa a Winonu Ryder. Myslím si, že veľké množstvo dialógov boli odimprovizované a snažili sa maximálne ako mohli. A sú dobrí herci. Len režijne to mohli skúsiť posunúť trošku inam, lebo máme tu scénky, ktoré by reálnom svete vyplynuli úplne inak. Ale nakoľko je to vyslovene dialógový film, tak to nikto nerieši. Ak máte radi dialógové filmy, ktoré sú vyslovene len o dialógoch medzi dvoma postavami, tak si film užijete. Ak čakáte viac story, tak asi by som odporúčal pozrieť niečo iné. Hodnotenie: C+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Dosť katastrofa. Dialógy ako na horskej dráhe, raz hore, potom dole. Ani to vtipné mi neprišlo vtipné. Jediné na čo sa dalo pozerať boli oni dvaja, špeciálne Keanu je stále veľký fešák. Podľa mňa to bolo nudnejšie ako tá nudná svadba, na ktorej boli ... a to teda ja som fanúšik filmov typu bla bla bla. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pokus o romantickú komédiu ostal hlboko v štádiu pokus. Reeves sa na takto ladené komediálne roly veľmi nehodí. Uštipačný humor mám rád, no musí byť hlavne vtipný. Tu sa to nepodarilo. Ale Reeves si aspoň po dlhom čase pokecal s Ryderovou. Síce o ničom a trápne, ale dokonca aj pri sexe. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film sestává jen z dialogů ústředního páru jak v rozhlasové hře což je únavně náročné na pozornost. Oproti Woody Allenovi chybí štiplavost. Rozhovory jsou povšechně abstraktní o budoucnosti páru , nebo nihilistické úvahy. Milostný akt ve volné přírodě s trapnými slovními výroky je kouzelný. Tato romantická komedie se naštěstí obejde bez svatby a herci nemaskují své stárnutí úpravami. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Žádná romantická komedie, nýbrž výborná konverzační záležitost, s brilantními dialogy, v níž ti dva neslezou z plátna. A žádné další postavy tam prostě nejsou. Ano, odcházely znechucené dvojice v průběhu projekce, ano, chápu, že takový film jste vůbec nečekali a ano, Winona trošku přehrávala. Ale Keanu byl peckovní, Winona se nakonec chytla a mně se to jako celek líbilo. A výborné by to bylo i na divadle. Snad se dočkám. Během druhé projekce ještě větší sranda a z kina, kupodivu, nikdo neodešel... ()

Reklama

Reklama