Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh bratrů Weiderových, kteří společně změnili svět kulturistiky a stvořili fitness jak ho známe v současnosti. Sourozenci Joe a Ben Weiderovi jsou zakladatelé nového směru v posilování a fitness, založili Mezinárodní federaci pro bodybuilding (IFBB) a soutěž Mr. Olympia. Než se to všechno stalo, museli projít tvrdými zkouškami. Navzdory všem překážkám se jim podaŕilo překonat antisemitismus, konvenční normy i velikou chudobu, aby začali podnikat v oblasti fitness. Spustili hnutí, které změnilo svět bodybuildingu v USA, vytvořili impérium a objevili kulturistu jménem Arnold Schwarzenegger. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (18)

sepp 

všechny recenze uživatele

V r. 2018 byl svět ještě docela v pořádku a točily se normální filmy. Dnes už by toto v Hollywoku neprošlo - "male toxicity" level over 9000. Btw. skvělý film, nenudil jsem se ani minutu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nielenže ide o príjemnú oddychovú záležitosť, ale aj o krásnu cestu do čias detstva mnohých z nás. Pre veľa chalanov boli časopisy o kulturistoch a najmä keď tam bol Arnold, povinné čítanie tých čias. A som nevedel, že príbeh okolo vzniku tohto športu bol aj tak zaujímavý a inšpiratívny. Nuž, keď si ide človek tvrdo za svojim a robí to, čo ho baví, tak zvyčajne dosiahne aj úspech... naozaj pozitívne. A to aj napriek tomu, že obom bratom poriadne sťažila štart do života vlastná matka. Vôbec by som sa nedivil keby z nej dostali traumu na celý život v zmysle "nenávidím ženy". Myslím, že do určitej miery sa to najmä na tom staršom podpísalo aj tak. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film boduje hlavně tématem, protože svět kulturistiky není ve filmu běžný. Jinak je to standardní životopisný film na odpolední vysílání v TV. Arnold mě hodně pobavil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis podaný ako pekná pohodová rozprávka bez nejakých extra dramatických prekážok. Všetko od začiatku až do konca ide ako po masle. Vďaka tomu má film slušné tempo a ani na chvíľu nenudí. Ale ani nič extra neprináša. Ani po informačnej ani po dramatickej stránke. Proste príjemná jednohubka o histórii kulturistiky. P.S: Arnie tu vyzerá jak retard. Toto sa nepodarilo. 6/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dvanamakane zydy boli za megauspechom casopisu Masl and Fytness , konkretne Joe Weider a Ben Weider. vyborny casak, tito dvaja pritiahli k posilovaniu kopu ludi, kedysi som to robil aj ja. Najviac kulturistiku spopularizoval isty pan menom Arnold CiernyCernoch, aj ten je tu spomenuty, hral ho Calum Von Moger. Zivot mali pekne tvrdy, ale zivot sa s nikym nemaze, ze jo : 77 % ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Příjemný životopisný film, který možná na mě až moc pospíchal, ale určitě mu nejde odepřít zajímavost obsahu. Ať už, jak zazní ve filmu, "zvedáte harampádí, abyste měli boule na pažích" či vám cvičení nic neříká, rozhodně je životní cesta těchto dvou bratrů inspirující a zajímavá. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Film o počátcích fitness a komerční kulturistiky, nejspíš ocení hlavně ti, kdo mají s cvičením nějakou zkušenost. Mr. Olympia....díky tomuto filmu se dozvíme, co stálo za vznikem nejprestižnější kulturistické soutěže na světě. Pro tvůrce byla výzva, obsadit do rolí známých kulturistů, aspoň trochu podobné týpky. A vcelku se zadařilo. V případě Arnolda to bylo až pozoruhodné monstrum. Tento film je vzdáním holdu vytrvalosti J. Weidera, ale také je dnes aktuálnější, než třeba před třiceti lety. Doba kultu těla skončila a místo ní tady mame placaté palce a mozoly na zadnicích mladé generace. Chtělo by to zase někoho takto zapáleného, kdo lidem ukáže cestu k rovnováze mezi tělem a myslí. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na to že to bol béčkový snímok, ktorý u nás nešiel do kín, mňa osobne prekvapil a je mi zvláštne, že som sa k nemu dostal až po viac ako roku od uvedenia. Nebudem riešiť, čo tam mohlo byť lepšie. Ja by som napríklad kvôli dlhému časovému obdobiu, ktoré snímka zachytáva, dal minimálne o pol hodiny viac a neuškodilo by to, ale jednoducho pre fanúšika kulturistiky, fanúšika fenoménu, ktorý rozpútal Arnie a pre človeka, ktorý pozná, čo resp. kto Arnieho objavil a preslávil, je toto jednoducho povinnosť. Toto má obrovskú šancu stať sa raz kultovým filmom, ktorý bude svojich prvých pár rokov zapadnutý prachom podobne ako Piráti zo Silicon Valley. Nebude to nikdy filmom pre masy, ale pre fanúšikov určite. Calum Von Moger stvárnil Arnolda fantasticky, Tyler Hoechlin si konečne strihol úlohu, kde musel aj hrať a nielen sa ukazovať, ja som bol veľmi spokojný. Chcel som dať čisto subjektívne a fanboyovski plnú palbu, ale nedám. Ešte si to niekedy pozriem znovu a prehodnotím a dávam priestor pre prípadnú ďalšiu podobu, ak by ju filmový svet priniesol. Pre človeka, ktorý o kulturistike nič nevie, prípadne pre mladé uchá, ktoré sú nasypané od svojich pätnástich rokov, toto určite nebude, pretože to síce skratkovito a naivne, ale relatívne verne ukazuje podstatu toho všetkého, podstatu kulturistiky, ktorá sa v súťažnej kulturistike v posledných 30tich rokoch úplne vytratila. Dokonalé a symetricky neuveriteľné telá dnes nahradili borci, ktorým keď prerežete žilu na bicepse, tak namiesto krvi sa sype prášok, leje synthol, či iná látka a vyzerajú ako komixoví hrdinovia ale z pokrútenej verzie reality. Obludy a monštrá. Samozrejme zovšeobecňujem a vynechávam súťaže typu klasickej kulturistiky, naturálnej a podobne, ale tá už také veľké miesto vo svete žiaľ nemá. Jej najlepšie časy sú preč. Súboj klasickej kulturistiky a tej naturálnej s novodobou chemickou podobou je ako súboj Rockyho a Draga v Rockym 4 akurát bez toho happyendu a víťazstva Rockyho. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Super film, který ve zkratce ukazuje jak bratři Weiderovi udělali svůj časopis ale hlavně založili IFBB a Mr. Olympia, kterou Arnold Schwarzenegger vyhrál od roku 1970 sedmkrát za sebou a stal se celebritou ve světe kulturistiky a taky filmu. Takže film je jasnou povinností pro body buildery a taky vůbec lidi co zajímá fitko. Panu Weiderovi se v padesátých letech smáli když tvrdil. že fitness a zdravá strava je budoucnost a nakonec měl pravdu. Příjemný film 80% ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Viděli jste někdy lézt ježka ze silnice na chodník? Relativně hladké kamenné obrubníky pro něj představují značnou překážku. Chytí se předními pacičkami, snaží se přitáhnout, ale často sklouzne. Když několikrát neuspěje, zkusí to o kousek dál v naději, že obrubník bude o něco nižší nebo že jeho povrch bude drsnější. Nakonec ale vždycky vyleze nahoru. Jednou jsem takhle s přítelkyní sledoval ježka, jak leze přes obrubník. Ona na pachtícího se tvora chvíli hleděla a pak řekla: „Víš koho mi připomíná? Tebe v posilovně.“ Tehdy mi bylo teprve padesát let a dostal jsem pošetilý nápad, že začnu posilovat. Z uvedeného plyne, že nepatřím k divákům, jimž je tento film určený. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

"Tenhle časopis je pro buzíky!", aj takéto hlášky zaznejú vo filme o drsnej ceste Joea Weidera, zakladateľa kulturistiky, za svojim snom. Rozmýšľam, či sa mi to páčilo preto, že som už dlhšiu dobu nevidel film, alebo preto, že je tento film skrátka dobrý. To druhé je správne. Nebojte sa toho, nie je to vôbec iba pre kulturistov a film ani chvíľu nenudí. Osobne sa mi páčilo hlavne to, ako bratia držali vždy pri sebe, ja niečo také žiaľ nepoznám. Ale je tu aj množstvo vtipných momentov a hlášok (zábavný záporák), alebo aj zmysluplných viet a situácií na zamyslenie a neskôr je to dokonca aj veľmi romantické. Pekný film, určite stojí za pozretie. 73,5%. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný životopisný film, ale má jeden zásadní nedostatek, naprosto se vyhýbá tématu anabolických steroidů... Ještě taky druhý nedostatek, a sice, že Joe Wieder vypadá v šedesáti stále na třicet, ale to rýpu. Každopádně je to natočeno dobře a Arnold je legendární...70% ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy zo 60-70 rokov. Sú to pre mňa staré zlaté časy. Keď sa z kulturistiky stal celosvetový biznis, prestal som to sledovať. Filmík taký pohodový, zo sympatickým obsadením, okorenený Calumom v roli mladého Arnolda :) ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemné překvapení. Sám cvičím tak přiznávám že jsem zaujat, i tak mě potěšila hezká moderní forma vyprávění tohoto příběhu. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Pre mňa to bolo vynikajúce stvárnenie toho, o čo sa snažili a čo všetko dokázali bratia Weiderovci. Tyler Hoechlin zahral bravúrne, zaskvela sa aj Julianne Hough. ()

Rock4ever 

všechny recenze uživatele

Apoteóza bratrů Weiderových. Ano, bez jejich přispění by kulturistika a fitness asi dnes nebyly tam, kde jsou. Ale je vidět, kde ten film platil a produkoval. Představa, že by chlapíci napíchaní steroidy a růstovým hormonem vystupovali vedle čistých sportovců na olympiádě pak doufám ještě dlouho zůstane jen bláhovým snem. Bodybulding nikdy nebyl a nebude sportem, je to životní styl (na profesionální úrovni pak značně kontroverzní až životu nebezpečný) a zároveň šou (což ostatně ve filmu nepřímo uznává i Joe Weider). S příchodem von Mongera na scénu nabere film trošku na zajímavosti, jeho Arnold působí velmi přesvědčivě, rozhodně ne jako karikatura. Jinak je to ale opravdu spíš korporátní agitka Weider Co. ()

Reklama

Reklama