Reklama

Reklama

Záhady Frankie Drakeové

(seriál)
  • Kanada Frankie Drake Mysteries (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Kanada, (2017–2021), 29 h 12 min (Minutáž: 41–44 min)

Hrají:

Eugene Clark, Wendy Crewson, Rebecca Liddiard, Lauren Lee Smith, Derek McGrath, Sean Sullivan, Grace Lynn Kung, Steve Lund, William Melling, Paul Amos (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Pořad se odehrává ve 20. letech v Torontu. Ojedinělá skupinka soukromých vyšetřovatelek se pouští do případů, kterým se policie vyhýbá. Společně vzdorují předsudkům a konvencím a v době změn a nadějí je jejich pohlaví tou největší výhodou. Tyto vyšetřovatelky se nezaleknou případů ze všech sfér Toronta, od církevních sborů, koupajících se krásek po raný filmový průmysl a soukromé večírky společenské smetánky. Nebojácné dobrodružky Frankie a Trudy se dostávají do všemožných potíží, z nichž však vždy naleznou cestu ven. Jsou to vyšetřovatelky nového světa. Je na ně ale tento svět připraven? (Viasat)

(více)

Recenze (6)

kulishak 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Je to takové naivně dětské. Asi nejvíce mi to připomíná animovaný seriál Scoby-Doo. A asi tak ohromující a překvapivé jsou i zápletky. Jen škoda že tam není nějaký vyjící pes. Omlouvám se, ale sledování považuji za ztrátu času. Herecké výkony jsou poměrně zapomenutelné. Cílovka mi není jasná. I to nejhorší z Netflixu je proti tomu skvělé. Myslim ze se z těch dvacátých let minulého století dalo vytěžit mnohem více než hudba. ()

Muttinka odpad!

všechny recenze uživatele

Crabtree, bývalí policista? Vážně? Na nic lepšího nepřišli? Byla jsem zaražená, už když se v prvním díle objevila postava Ernesta Hemingwaye. Dokonce jsem v jednom díle zaslechla jméno Howarda Cartera, objevitele Tutanchamonovy hrobky. Navíc to hodně připomíná seriál Vražedné záhady slečny Fisherové a jelikož ten je z let 2012 - 2015, tak je jasné kdo od koho opisoval. Jak jsem koukala, tak to má stejné tvůrce jako Případy detektiva Murdocha, ale ten byl originální a i když mi občas trochu vadili postavy podle skutečných osobností, tak mi to nevadilo tolik, abych na to přestala koukat. Už jen proto, že ty postavy z reálného světa nebyly v každém díle. Za to tady mi to vadí hodně. Nikdy nepochopím proč, když uspějí s jedním seriálem musí přijít s druhým stejným a půl námětu si půjčit ještě jinde. Dívala jsem se na to spíš z nudy, protože v televizi nic nedávali, ale díl od dílu mě to bavilo méně a méně, ale teď už jsem s tím skončila úplně. To, že je to z 20. let a že detektivkou je žena, která si nemusí vydobývat svou pozici v mužském prostředí. To mi zkrátka nestačí. To už by se mi víc líbilo kdyby hlavní postavou byla Mary Shaw. Trošku naivní dívka, která si, ale umí dát dvě a dvě dohromady. Názorný příklad odpadu. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Záhady Frankie Drakeové jsou dárek pro fanoušky Případů detektiva Murdocha, jen člověk nesmí být přepjatá fanynka Fisherky, jako tady Muttinka. Titulní Lauren Lee Smith prošla zkouškou v Murdokově 7. sérii a přidala zkušenost z 9. série Kriminálky Las Vegas a ruka byla v rukávě. Za každý ženský seriál z 20. let jsem ráda a není opravdu důvod se tvářit, že kanadský je horší, než australský. Doporučuju. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Děsně naivní až pitomoučké. tak trochu jako záhady s.r.o., jen ve dvacátých letech a v ryze ženském podání. Hlavní hrdinky sympatické, nicméně tmosféru 20.let se tvůrcům moc zachytit nepodařilo, Scénář plytký, dialogy bezbarvé. za mne 40%. ()

Galerie (1 496)

Reklama

Reklama