Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (437)

POMO 

všechny recenze uživatele

Prehnane sentimentálny a manipulatívny hollywoodský doják pre masy, ktorého zhadzuje jeho vlastná nedôveryhodnosťou. Ako emocionálneho diváka ma ale napriek tomu dostal. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jsem sice hodně v rozpacích, ale v zásadě lehce spokojený, protože i když dám jen 2 a 1/2*, bude to pro Leder nečekaně pěkné vysvědčení. Díky Drtivému dopada a Peacemakerovi se totiž tahle "hitmaker-ka" v mých očích vypracovala na post nejneoblíbenější režisér/ka. Tady naštěstí nemá co zprasit (i když třeba rutinní a patetická zvedačka od ležícího Osmenta mě poslala do kolen), stačí když zabere výborné herce a přilepí dokonalou hudbu Thomase Newmana, jenž mimochodem vykrádání sebe sama dovedl k dokonalosti a předhazuje Americkou krásu 2, a vcelku fajnová atmosféra je rázem na světě. Dvakrát škoda, že příjemnou náladu často přebíjí scenáristova zoufalost, jenž samoúčelně film dramatizuje, vkládá jednu doslovnou a hlavně zbytečnou příběhovou peripetii za druhou, aby nakonec skoro všechno zbořil nemístně vyhroceným slzopudným závěrem. Tenhle vyvoněný herecký ansámbl by si prostě zasloužil mnohem lepší vedení - a my všichni lepší film. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Herci byli skvělí, ale scenárista asi prodělal studijní stáž ve venezuelském televizním studiu. "Pošli to dál" mohl být hezký film s pozitivním posláním. Ale obludný, citově vyděračský závěr z toho udělal typickou hollywoodskou sračičku, dobrou leda tak pro přesolení slzičkami zbytků popkornu, které zůstaly fanynkám telenovel na klíně. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to sice doják pro masy, ale se skvělými Helen a Kevinem a navíc, jak už napsal Radyo, porušující jedno obrovské hollywoodské klišé (skutečně snad poprvé, kdy jsem něco podobného v americkém filmu viděla). Takže ode mě poctivých 80%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Bylo by to skoro standartní poloromantické drama, kdyby si tvůrci nedovolili porušit jedno z hollywoodských klišé. Které konkrétně, to tady rozvádět nebudu, kdo viděl, ví o čem je řeč. Malinko tím film dostali do více emocionální roviny, ale po pravdě řečeno, celkové úrovni ani tohle příliš neprospělo. Ale ani neublížilo. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Z děsivě velké části souhlasím s komentářem Civala, leš přesto musím ty 4* dát. Kdyby nic jiného, tak za Spaceyho:). Jinak neskutečně zbytečně patetický závěr i vykradená (leč krásná) Newmanova hudba jsou zcela trefné. No ale stejně mi to nedá... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Iritující vypočítavost jdoucí ruku v ruce s prvoplánovou limonádou, které není rovno. Nemají šanci to utáhnout ani herci. I když... vlastně těžko soudit, jelikož až na jednu světlou výjimku stejně nijak extra nehrají. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

První polovina je jen klišovitá, druhá navíc neskutečně podbízivě slzopudná. A herci ( především Spacey ) zklamali. O tom, co všechno je na tomto filmu špatné, by se dalo napsat hodně...A ten závěr, bože! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Zkusme na chvíli uvěřit v lidskou dobrotu…. Filmy s K.Spaceym mají (pro mne) v sobě něco .. něco.., prostě atmosféru. A taky (platonicky) miluji H.Hunt. Nápad, změnit svět tak jednoduchou myšlenkou, si mne opravdu získal. Donutil mne se zamyslet, přemýšlet (což není málo :-) ). Přistoupil jsem na to plánované citové vydírání. Když o něco jde, jsou emoce na místě. Ovšem výsledný dojem mi totálně zkazil konec. Vzal mi veškerou sílu připojit se. A zbyl jen pocit, že SVĚT JE ÚPLNĚ NA HOVNO! Klidně to POŠLETE DÁL! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Possibility ,2. Car Trouble ,3. Washer Vodka ,4. Cereal Bum ,5. Come Out Jerry ,6. Fixture Vodka ,7. Rat Bastard ,8. One Kiss ,9. Tardiness ,10. In Recovery ,11. Jaguar ,12. Dumpster ,13. Sleepover ,14. Cosmic Aristotle ,15. Euphemism ,16. Homeless ,17. Pay It Forward ,18. Night And Day And Night ,19. Asthma ,20. Powers Of Three ,21. Desert Drive ,22. Wasted Air ,23. The Bad Thing ,24. Gasoline ,25. Velocity Organ ,26. I Forgive You ,27. Calling All Angels - Jane Siberry ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V tom je krása oneskoreného poznania.“ Odporný film. Mimi Lederovú som mal rád v jej začiatkoch, ako režisérku výborného seriálu „Pohotovosť“ a jedného z prvých filmov štúdia DreamWorks, realisticky poňatého PEACEMAKERA (ktorý síce nebol "nič moc", ale v porovnaní s jej neskoršou tvorbou...). Avšak v DRVIVOM DOPADE bol jej „ľudský princíp“ viac na škodu, než na úžitok. POŠLI TO ĎALEJ zachádza ešte ďalej: hysterické scény plné nevierohodných emócií, hrozné herecké výkony (Spacey, Huntová, Jon Bon Jovi, Caviezel) a neznesiteľné tlačenie na pílu (úplne vo všetkom!). Len si predstavujem, aký rozdiel by medzi filmami bol, keby jednu verziu urobila Lederová a druhú Frank Darabont. Proste viete alebo neviete. Lederová nevie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Propadneme, když nezměníme svět?" Jsem snílek, takže bych si hrozně moc přál, aby Trevorovo Pošli to dál fungovalo. Já na to jdu trochu jinak. Neztrácím totiž čas vymýšlením dobrejch skutků, ale když se objeví možnost zlepšit si karmu, tak jí vždycky využiju. A vesmír mi to vrací, takže když já potřebuju pomoct, tak se vždycky někdo objeví. Funguje to poměrně spolehlivě. Je tedy jasný, že mě ta myšlenka filmu hodně oslovila. Prostě jsem si ten řetěz dobra užil, ale rozhodně jsem přitom nechtěl vidět žádný velký rodinný trampoty a vyděračský slzy na závěr. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Podľa mňa ide o neskutočne pôsobivý film, ktorý ale môže odradiť príliš sentimentálnym koncom - mne osobne príliš nevadil, no v rámci udržania si súdnosti si ho mohlo tvorcovia s kľudom odpustiť. Ó, a takmer by som zabudol na veľmi dobré herecké výkony hlavných protagonistov: Kevina Spaceyho, Helen Hunt a Haley Joel Osmenta. PS: Možno teraz stratím niečo z vážnosti, no celkom mi tam zapasoval aj Jon Bon Jovi - možno by spravil svetu službu, keby konečne prestal spievať a začal radšej účinkovať v lacných béčkových hororoch ako obeť č.3 ;-) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Trojice Spacey, Hunt a Osment dokázala dát dohromady nejlepší "herecký výkon" posledních deseti let. Osment však nad oběma dospělými spoluhráči ční o nemalý kousek a hraje opravdu ještě lépe než v duchařině roku 1999. Mohla z něj být obrovská herecká naděje Hollywoodu, kde je však teď ví jen on a diváci laciných a odfláknutých Disneyovek, které s Disney krom 2D nemají nic společného. Spacey a Hunt zase hrají tak přesvědčivě, že Spaceymu byste uvěřili i uhoření a zmrtvýchvstání, Helen naopak to, že by dokázala k smrti uchlastat i vola. Jsou to právě herecké výkony tří hlavních představitelů (a dvou přicmrndávačů s tvářemi Ježíše Jamese Caviezela a pop rockového zpěváka Jon Bon Joviho), které zvedají film z hvězdičkového průměru. Nebýt jich, asi by film i díky přeslazenému konci Spielberg hadra nedosáhnul ani na ty tři ***. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kdyby ten film neměl tak děsnej konec (ať mi někdo netvrdí, že na hrob jednoho kluka, i když udělal dobrou věc a dokonce byl v televizi, přijde s kytkou div ne prezident Ameriky), byly by to možná i 4*. Takhle ale jen 3*, a to hlavně za vynikající obsazení. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V originálním příběhu o lidské solidaritě a síle lidské dobroty, zpracovaném však zcela v Hollywoodském stylu, vypráví malý Haley Joel Osment o tom, že "svět není možná tak úplně na hovno." A vy byste mu možná i uvěřili, nebýt toho po*ratého konce, po kterém tradičně následuje velkolepý doják. Pravda, dojemný konec filmu skutečně je, byť hraje klasickým způsobem na city. Jakkoli je dojemný, je především Hollywoodský. Nebo obráceně? Každý, ať si zvolí dle svého:) A, samozřejmě, že takový film může skončit dvěma způsoby, buď Happyendem, nebo velkou tragédií. Co v Pošli to dál zvítězilo, se dozvíte na konci pořadu:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No tu je perfektne dokázané ako sa dá s dobrým nápadom a samozrejme aj so skvelými hercami natočiť príjemný filmík. Na mnohých miestach aj úsmevný a poučný. Záver bol veľmi krutý, no tým dojemnejší. Reálnosť celého projektu 'Pay It Forward' síce lietala kdesi v oblakoch, musím povedať, na mňa to určite zabralo. 80%. ()

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama