Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

Smok 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto písal scenár k tejto presladenosti, ale niečo podobné už kedysi vymyslel súdruh Arkadij Gajdar, keď dal vzniknúť literárnej postave - Timurovi a jeho parte. Tiež im tá utopia o konaní neskutočného dobra moc nefungovala. Trevorovi som ju tiež moc neveril, ale chápem, že mnohým ľuďom sa na to pekne dívalo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V tom je krása oneskoreného poznania.“ Odporný film. Mimi Lederovú som mal rád v jej začiatkoch, ako režisérku výborného seriálu „Pohotovosť“ a jedného z prvých filmov štúdia DreamWorks, realisticky poňatého PEACEMAKERA (ktorý síce nebol "nič moc", ale v porovnaní s jej neskoršou tvorbou...). Avšak v DRVIVOM DOPADE bol jej „ľudský princíp“ viac na škodu, než na úžitok. POŠLI TO ĎALEJ zachádza ešte ďalej: hysterické scény plné nevierohodných emócií, hrozné herecké výkony (Spacey, Huntová, Jon Bon Jovi, Caviezel) a neznesiteľné tlačenie na pílu (úplne vo všetkom!). Len si predstavujem, aký rozdiel by medzi filmami bol, keby jednu verziu urobila Lederová a druhú Frank Darabont. Proste viete alebo neviete. Lederová nevie. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Výborné obsazení, civilní herectví Kevina Spaceyho, mě osobně nesympatická Helen Hunt a mnou osobně oblíbený Haley Joel a nádherný nevyužitý Jon Bon Jovi a slzopudný nečekaný konec. Pejsek a kočička (teda spíš kočička) z toho upekla dort, který je chvílemi stravitelný a chvílemi vázne v krku . Ale vcelku to je film sledovatelný. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scenáristka Linda Aronsonová na pár riadkov vo svojej knihe Snenár pre 21. storočie vysvetľuje, prečo tento film nefunguje tak, akoby mohol. Nebudem ju parafrázovať, len dodám, že tu nefunguje toho viac. Zvraty a minulosť postáv pôsobia vykonštruovane, ako sa hovorí šuští to papierom. Záverečná slzopudná scéna by mohla byť dokonalá, ak by bola pripravená a zvrat, ktorý jej predchádza, nebol nepripravený a myslím si že aj nezmyselný. Film sa trochu vlečie, ale čo je najhoršie, námet je dokonalý a výsledok iba priemerný. Scenárista ale z neho nevyťažil skoro nič a doslova ho zabil, pretože ak by sa tento nápad rozpracoval poriadne, mohlo sa jednať o doják (v tom najlepšom zmysle slova) desaťročia. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Někdy neuškodí se zamyslet nad skutečnými hodnotami a nelpět jen na malichernostech, ve kterých se tak rádi babráme. Lidskost nám začíná unikat a to je chyba. Musíme i dávat nejen brát. Nemusíte mít nutně miliony a jachtu u moře, aby jste někomu pomohli. Obyčejný domácí úkol přišel s neobyčejným řešením problémů mezi lidmi. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Dům McKinneyových byl postaven na okraji Las Vegas speciálně pro účely natáčení. Dům stále stojí, ale prošel výraznou přestavbou. (8smdesat)
  • Ve scéně, kde Mr. Thornsen (Gary Werntz) daruje Chrisi Chandlerovi svůj jaguár, Chris (Jay Mohr) zavtipkuje, jestli náhodou nechce, aby za to zabil jeho manželku. Mr. Thornsen odvětí, že to by bylo lákavé. Jde o takový interní vtip, neboť civilní manželkou představitele Mr. Thornsena je režisérka filmu Mimi Leder. (8smdesat)
  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama