Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krakonoš se zamiloval do děvečky Růženky, která ale čeká na svého Erika, až se vrátí ze světa. Situace využije Baronka von Harantová, která má zálusk na Krakonošův poklad ukrytý v hoře, kterou dokáže odemknout jen kouzelný lomikámen... (TV Prima)

Recenze (26)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Německá pohádka je pojem, ale tady to bylo mnohem lepší, Asi že to bylo způlky české:)) Pojetí Krakonoše mě ohromilo a nadchlo... Sabin je v této roli naprosto dokonalý. Okamžitě bych všeho nechala a šla s ním žít do hor a hlídat Krkonoše před zparchantělými turisty, zdivočelými frajery a zlatokopy všeho druhu! Jsem z Krkonoš, tak se mě to týká úplně srdcově... počkej na mě, Krakonoši, jdu s tebooou!!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pohodová rozprávka, v ktorej bol za Krakonoša dobre obsadený Sabin Tambrea, pretože ten neviem, či vyzerá ako duch hôr, ale minimálne ako duch určite. Film obsahuje štipku tajomna, mágie a romantiky, nádherné české scenérie sa kombinujú s dobrou hudbou. Len samotný záver filmu je akýsi plytký. No Germánku našli peknú. ()

WinnJets 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Krásná filmová pohádka ve které nechybí úžasné přírodní scenérie, příjemný hudební doprovod, netradičně ztvárněná postava Krakonoše a v neposlední řadě, také velmi milá, hezká a sympatická hlavní hrdinka v podání Henriette Confurius.  Pro mě osobně o level výše než Krakonošovo tajemství, které na mě místy působilo jako parodie. Zkrátka klobouk dolů před tím co Němci tentokrát předvedli. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Konečne pekná, inteligentná, krátka rozprávka, bez zbytočných kokotincov a noriem. A ešte som ten príbeh ani nepoznal, takže super. A keď je to celé v peknej prírode, dá sa pri tom vydržať. 2 z 5 ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Tak toto je ale veľmi pekná rozprávka. Presne ten typ, kde sa mi rozbúcha romantické srdce. Veľmi sa mi páči ako bola uchopená postava Krakonoša a Sabin Tambrea ju stvárnil excelentne a nesmierne charizmaticky. Prostredie nádherné aj hudba príjemne prekvapila. Celkovo bol príbeh výborne vyskladaný a dokonca prekvapivý, v tom zmysle, že človek stále dúfal, že Krakonoš nájde šťastie, no Ruženka to uchopila veľmi prakticky. Čo som na nej musela koniec-koncov obdivovať, pretože vymeniť Ducha hôr za abstinujúceho gamblera si žiadalo veľmi silnú dávku pragmatizmu. A o trošku Nemci u mňa aj vyhrávajú oproti novému českému Krakonošovmu tajomstvu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak i Němci mají svého Rýbecála aka Krakonoše a zpracováním to víc připomíná Bebjakova Krakonošovo tajemství (2022) než ten legendární večerníček. I tady se pán hor zakouká do hlavní hrdinky, tady přítomné mé oblíbenkyně Henrietty Confurius. Jako plus beru, že ti Němci jsou naprostí perfekcionisté ( taky na to mají peníze) a každý záběr jako malebná reklama na českou krajinu, takže když v jedné krátké scéně utíká hlavní hrdinka a začne v Krkonoších a přes Českosaské Švýcarsko se dostane několika kroky do Prachovských skal, aby každý záběr byl pitoreskní dokonalost, tak jsem se nad tím zamyslel. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Krakonoš se opět dostává do povědomí filmařů a výsledkem jsou letos dvě odvysílané pohádky s tímto ochráncem hor. Jedna nová česká a jedna právě od režiséra Stefana Bühlinga. Tvůrce nám tu nabízí ojedinělý pohled na ještě relativně mladého ducha Krkonoš, který se zamiloval, zároveň ale pečlivě chránil svůj poklad a přitom málem přišel dokonce o život. Hlavním lákadlem pak zákonitě musí být samotné hory a příroda. Následně krásná a sympatická Henriette Confurius. Ani příběh není nezajímavý, přestože se rozbíhá až ve své druhé polovině do lehkého dramatu zakončeného nakonec docela očekávaně, ačkoli jsou diváci dlouho drženi v napětí, zda by tento velikán snad opravdu nemohl mít lásku. Tak nemohl. Nutno však dodat, že z mého pohledu vizuální stránka byla na pohádce to nejlepší. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Z toho běsu nemeckých pohádek, za které nemůžou chudáci bratři Grimmové či jiní pohádkáři, ale německá produkce a režiséři, je tato jedna z nejlepších. Do dnes uvažuji, zda je to opravduntaková hrůza nebo to dělá děsný dabing tv Nova. Ale ono to je hrůza i bez dabingu. Ten dabing to ještě umocňuje. No nic, to jsem odbočil. Tato pohádka je relativně výjimka. Co potěší je návrat české dětské hvězdy Létajícího Čestmíra. Tady si zahrál faráře. ()

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

Sci-fi Krakonoš bez Krkonoš. Místo toho shlíží z Děčínského Sněžníku k Drážďanům a potuluje se Českým Švýcarskem. Prakticky by se ta bytost mohla jmenovat jakkoliv jinak a nic by se nestalo. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka pro mě byla jedinečná hned z několika důvodů. Předně byl děj, na rozdíl od jiných 99 % pohádek, až do konce nepředvídatelný, tedy aspoň já fakt nevěděla, jak to dopadne. Pozornost jsem držela po celou dobu a kochala se nejen překrásnou přírodou, kterou znám důvěrně ze svého dětství, ale i netradiční postavou Krakonoše, do něhož jsem se na první pohled zamilovala. Pro mě tedy rozhodně krásný zážitek, který mi zkrášlil krušné chvíle posledních týdnů. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná ľúbostná romanca zahalená do rozprávkového hávu. Produkcia je výborná, pracuje dobre s atmosférou a aj keď tu trikov veľa nie je, tak sú výborne zvládnuté. Keďže ide o pomerne nový nemecký film obsadený hlavne mladými hercami, ktorí nie sú príliš známi. No napriek tomu svoje úlohy hrajú veľmi dobre. Slabinou je však poňatie príbehu, kde sa do popredia kladie ľúbostný vzťah Ruženky s Krakonošom a vznikajúci milostný trojuholník s jej snúbencom Erikom. Krakonoš je naviac striebrovlasý mladík a nie múdry starec, ako je zvykom na našej strane Krkonôš. Príbeh tiež obsahuje tak trochu čudné správanie lomikameňa, ktorý na jednej strane otvorí čokoľvek ale na druhej strane vie aj navigovať k pokladu, no niekedy nie. ()

Reklama

Reklama