Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Afroameričan Cassius Green (Lakeith Stanfield) je na mizine, býva v garáži svojho strýka v Oaklande, nemá na nájom a hľadá si prácu. Zamestná sa ako operátor telemarketingu v call centre, kde zistí, že má úžasný talent maskovať a meniť svoj hlas. Keď počúvne radu staršieho kolegu Langstona (Danny Glover), aby s klientmi hovoril výlučne belošským prízvukom, začne sa mu v obchodovaní neuveriteľne dariť. Stane sa populárnym superoperátorom a predajcom s najlepšími výsledkami, vymaní sa z biednych pracovných podmienok a raketovo stúpa po kariérnom rebríčku. Dokáže však čerstvá celebrita odolať nemorálnej ponuke vedenia korporácie za astronomický stomiliónový honorár? Vstúpi do sveta mamonu so všetkými dôsledkami? Vedenie korporácie WorryFree plánuje geneticky modifikovať svojich zamestnancov pomocou prášku, ktorý ich premení na hybridné tvory - silnejšie, poslušnejšie a ziskovejšie. Steve Lift (Armie Hammer), výkonný riaditeľ WorryFree, ponúkne Cashovi 100 miliónov dolárov, ak sa stane hybridom a najbližších päť rokov bude pôsobiť ako falošný revolučný vzor pre všetkých zamestnancov, ktorí ešte váhajú, či sa dajú dobrovoľne zotročiť, aby robili (aj vyzerali) doslova ako kone. V prvej chvíli je Cash presvedčený, že niečo také neurobí za žiadny balík peňazí... (TV JOJ)

(více)

Recenze (62)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle obraz současné nezávislé scény, tak nám tedy pomáhej bůh. Dlouho jsem neviděl tak bezradný film. Snaží se to být originální a chytré a přitom je to bohužel nudné a hloupé. Má to asi dvě vtipný scénky s Terrym Crewsem a pak tam hraje hezká extravagantní černoška, jinak to je bída a utrpení. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně bizzární podivnost, která je místy vtipná i zábavná, ale na můj vkus v závěru až moc přitažená za vlasy.Nedá se rozhodně upřít kreativnost, barvičky i detaily s kterými tvůrce moc hezky pracuje a Lakeith Stanfeild je velký sympaťák, ale pořád mi tam něco na vyšší hodnocení chybělo. Originální film však bezpochyby Sorry To Bother You je. 60%. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

O Sorry to Bother you slýchám už od premiéry, přečetl a slyšel jsem dost amerických reflexí, abych chápal, jakou hodnotu ten film má pro určité publikum a jak důsledně je ten film napojený na zeitgeist. Viděl jsem taky rozbory všech detailů, kterých je film plný. Takže nevím, jak úplně ho hodnotit - sám bych si všech těch detailů nikdy nevšiml, a sám bych nikdy ten film nezasadil do dostatečného kontextu. Kdybych o něm nic neslyšel a teď si ho pustil, přišel by mi jako celkem standardní satira vyvedená velmi neotesaným stylem, kdy těžko říct, kde končí stylizace a začíná režijní nezkušenost debutujícího Rileyho. Taky si nejsem jistý, jak moc pro mě funguje ten pseudo-brilantní protagonista, který z nějakého důvodů dokonale ovládá ústřední práci, ačkoliv to nedává příliš smysl. Na druhou stranu díky tomu je v tom filmu kus opravdové agrese a hrany. Takže bych vážil nějakou sympatii s ne úplnou přehledností a artikulovaností. Ale někdy nic z toho není podstatné a důležitější je, jak ten film funguje jako symbol, což o Sorry to Bother you v některých kruzích v Americe rozhodně platí. Tak co s tím? Je to důležitý film, je to zajímavý film, i když nevím, jak moc je dobrý. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bizar s nabehom na kultovu zalezitost. Aj napriek niektorym dobrym momentom mi to vsak vobec nesadlo. Cely cas som mal pocit ako keby si Spike Jonez s Charlie Kauffmanom v polospanku zarabali na najom. 5/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo keby tak niekto zobral metaforu "drieť ako kone" doslova a natočil o tom film? Tak to sa vážení tento rok stalo a je to presne taká ujetosť a bizarnosť, ako to aj znie. Som rád, že sa občas objaví nezávislý film, ktorý žiaden iný nezávislý, tobôž komerčný film pripomína. Napadá ma snáď Charlie Kauffman, ale ten je tiež z iného súdka. Asi budem v menšine, ale mne sadla práve tá druhá polovica, kedy sa to celé veľmi nečakane zvrtne v takmer apokalyptické sci-fi, pretože v prvej hodine som dosť tápal a vôbec netušil, čo to sakra pozerám. Vyššie hodnotenie skôr za odvahu vykročiť iným smerom akým celá americká nezávislá tvorba kráča, pretože ono to zase nie je komédia, pri ktorej by ste išli umrieť od smiechu. 70% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Sorry To Bother You" je filmom, ktorý mi absolútne, ale skutočne absolútne nezapasoval. Zaujímavý námet, musím dokonca povedať, že je to aj vcelku originálne, no najviac som si celý čas uvedomoval, že toto mala byť komédia, no akosi som sa pri nej nebol schopný smiať. To čo sa dialo mi neprišlo v ničom vtipné. Viem, o čom tvorcom išlo. Tento film sa snaží byť ostrou satirou vykorisťovania bežných ľudí bohatými papalášmi, ktorí len hľadajú spôsob, ako by mohli ľudia robiť viac, aby mali viac peňazí. Lenže akosi tie scénky pre mňa nedokážu poriadne spraviť žiadnu zábavu. Lebo pre mňa je to asi osobne viac desivé a nepríjemné na pozeranie. Plus je pre mňa problémom, že som sa do toho ani nedokázal poriadne ponoriť. Hlavný hrdina je okey, no je tu kopec scénok, ktoré sú vysoko artové a príde mi to, že je to film pre náročných divákov. Ja osobne sa za náročného diváka síce považujem, ale potrebujem vo filme nájsť aspoň nejaký zmysel, alebo pocit, že ma niečím dokáže pripútať. Tento film ma na začiatku celkom zaujal. Prvé scénky sú celkom dobré. Budujú sa vzťahy, otvára sa priestor pre Cashovu novú prácu a bol som minimálne zvedavý kam sa posunieme. Bohužiaľ čím ďalej film išiel, tým komplikovanejšie na mňa pôsobil a o to viac som ho mal chuť vypnúť a radšej si pozrieť niečo iné. Lebo som sa v tom už absolútne strácal a mal som pocit, že ani tvorcovia pomaly netušili kam sa s tým majú pohnúť. Tento typ humoru mi asi absolútne nesedí a preto nemôže film nijakým spôsobom oceniť. Možno to bude raz vyzdvihované ako artový zázrak, no mne to skutočne nič nepridalo. Hodnotenie: C- ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vůbec neutáhne vlastní stopáž. Jednodimenzionální postavy můžou fungovat ve skeči, případně v rámci půl hodinové epizody, ale na dvě hodiny je to zatraceně málo. A tak jeden je odhodlaný odborář, druhý je postupně se ohýbající srab, třetí revolucionářkou s dobrým srdcem, čtvrtý prohnilým kapitalistou, ale nikdo z nich není víc, než první vlastností, kterou u nich potkáte. Přitom je to škoda, protože ta chuť sureálna je hrozně přitažlivá, pár momentů je hodně dobrejch, moc hezky se o tom zpětně povídá. Ale užít si to moc nejde, když přetaženě dlouhá je téměř každá scéna. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film nie je extra zaujímavý a smerom ku koncu je stále viac prehnaný, ale má aspoň niečo do seba. Je to komédia čiastočne z prostredia call centra, ktorá ukazuje, čo za blázniec to je. Bizarné scény tu na začiatku nie sú účelové, naopak pobavia a keď team leader požiada hlavného predstaviteľa, teda černocha, aby používal pri telefonovaní zákazníkom biely hlas, tak to je krásny vrchol absurdity. Nehovoriac o tom, že pri zadávaní kódu tam tá múdra vedúca naťuká asi 90-miestny kód, veď čo neurobíš kvôli bezpečnosti. Film poukazuje na to, akí dementi sú hlavne vo vedúcich pozíciach, čo mi pripomína jednu nemenovanú hazardnú firmu 365-588, kde väčšina vedenia sú mechom udretí panáčikovia, radodajky, riťolezci a mašiny, ktoré nepotrebujú premýšľať. Ale tak to bude vo väčšine väčších firiem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Originální reflexe doby v níž žijeme, další etapa kapitalismu. O nebezpečích z pokusu asimilovat se do bílého světa. Film nutí diváka ujasnit si jeho morální postoj. Černý zaměstnanec telemarketingové firmy Cassius Green (Lakeith Stanfield), který má přítelkyni Detroit (Tessa Thompson) umělkyni s nízkou mzdou najde zázračný klíč k úspěchu v práci, který vede k materiální slávě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Začátek je díky originální vizuální stránce příjemný, ale s přibývajícími minutami začne být tak moc bizarní, až přestane bavit a konec už je pak úplně mimo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Satira reflektující dění v korporátech, které nutí dřít lidi jako koně. Samozřejmě je do toho přimíchaná povinná dávka antirasismu, ale nutno dodat, že v tomto případě je tak učiněno nenásilně a v případě "bílého hlasu" i vtipně. Nicméně na můj vkus  tu až příliš často absentuje humor a satirický duch také občas vázne. Hlavně přepínání z relativního normálu do absurdních rovin mi dělalo celkem problémy. Stejně tak mi příliš neseděly ploché charaktery. Tady to chtělo víc. Alespoň že herecky to vyšlo. Stanfield je sympaťák a Tessu Thompson dlohodobě můžu, ale ani kvůli ním tomu víc než průměr dát nemůžu. 50% ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Magický realismus já rád. Ještě když je vtipný, je to vyložená lahůdka. (ať žije Louis de Bernieres!) Sorry to bother you začíná jako velice slušná a milá komedie, která se ale později přetransformuje do ujeté a alegorické kritiky dnešního kapitalismu a buržoazie. A čím ujetější to je, tím víc film ztrácí na síle. Je to škoda, protože v průběhu filmu je mnoho momentů, kdy to je opravdu vtipný. (rapovací scéna, kdy hlavní hrdina zpívá jen ,,nigga shit!") Zároveň ale jako kdyby se filmu s každou další částí čím dál tím víc bortila určitá scénáristická stabilita, tím důvodem může být právě ono snažení se o vytvoření co největšího satirického bizáru, který by možná fungoval víc, kdyby ho tam nebylo tak šíleně moc. Říkám si, že kdyby film úplně vynechal tu nadpřirozenost, vedlo by se mu líp (hlavně s ohledem na ten humor), ovšem zároveň to je i něco, díky čemuž tak nějak vyčnívá. Kdo ví, třeba to na někoho bude působit lépe, za mě snímek trochu překročil míru a začal v tom mít trochu bordel, ovšem nemůžu říct, že by to nebylo docela zábavný. Lepší 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

vtipná,zábavná a řádně bizarní satira v Gondryho stylu,která sice ne vždy úplně funguje,ale ty slabší momenty dokáže vynahradit jinými.Všechny ty témata konzumu,rasismu,novodobého "otroctví" atd jsou tu tentokrát naštěstí servírována nenásilně,a díky tomu tak Sorry For Bother You nepůsobí jako další prázdná agitka.Nahoru to táhne i dobře vybrané obsazení a životné postavy...70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Něco tu sice moc nefunguje (hlavně teda celá sekvence s virálním videem, ta byla těžce nepovedená) a jelikož toho není málo, možná bych své hodnocení viděl jen na tři hvězdy, ale nemůžu je dát už jen z toho důvodu, že takhle solidní a propracovanou současnou satiru jsem neviděl ani nepamatuji. Většina z nich je totiž těžce jednostranná, s vtipy tlačenými na sílu, jejichž jediným účelem je být co nejvíc cool a poplatným té stejné straně, jakou zastávají sami tvůrci. Chybí jim právě ta propracovanost, vtipy na obě strany barikády a hlavně funkční nápady. No a Sorry to Bother You to překvapivě má. Ne zrovna dokonale, ale je to v tom. Je to především satira na kapitalismus a kritikou korporací, které vykořisťují své pracovníky a nechávají je za mizerný plat dělat těžkou a fyzicky i psychicky náročnou práci, což je pak dovedeno do naprosté absurdity, přesně tak, jak bych si to představoval. Takže se ani není čemu divit, že mi to tak sedlo, jen si teda myslím, že je lepší si o tom vůbec nic nečíst a člověk pak bude čumět, kam až to vlastně dogradovalo. Navíc to je i vrstevnaté a spousta nápadů zde má hlubší smysl související právě s tím tématem - včetně "povinného" přidání antirasismu, ale ten je tady tak vkusně a nenásilně použit, že jsem až čuměl, že to v dnešní době plné jednostranných agitek ještě jde. V tom tkví právě ta propracovanost, která ukazuje, že Rileyho scénář byl opravdu promyšlený. Horší to sice je se zpracováním, kdy něco nefunguje zrovna tak jak by mělo (a třeba závěr je celkem naivní, i když jeho primární sdělení beru) a postavy po celou dobu zůstanou bohužel celkem jednorozměrné, ale i přes to všechno to má prostě dost do sebe a mile mě to překvapilo. Ví to přesně, co to chce říct, umí to správně podat včetně toho, že se zde ani z jedné strany nedělá bezchybná a dokonalá (do jisté míry, ale určité vady u stěžejních postav prostě jsou) a celkově to prostě funguje slušně, byť místy vachrlatě. V dnešní době narazit na něco takového narazit je opravdu zázrak, i když jednu z údajně nejlepších současných satir, K zemi hleď, mám pořád před sebou... Btw, musím pochválit jak skvěle použité fantasy prvky v průběhu filmu, tak i ty sci-fi v závěru, které mi - opět do určité míry - přišly prostě dokonalé. Když z lidí uděláte otroky a zneužívat je, nehledě na rasu, vyznání, národnost apod., tak se vám stejně jednou vzepřou, ať jim uděláte cokoli... Slabé 4* ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Něco mezi geniální haluzárnou a úplnou píčovinou...podtexty tam jistě jsou, ale je to tak absurdní, že to asi moc lidí nerozdejchá. "Nigga shit nigga shit...nigga nigga nigga shit! Nigga shit nigga shit...nigga nigga nigga shit!!!" ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Film, který mě neskutečně vtáhnul do děje a svým originálním pojetím si mě naprosto získal. Tak neotřele natočený úvod filmu jsem už dlouho neviděl a první hodinu to byla z mého pohledu to atakovalo 5*. ALE! Film se snaží být až moc originální a to je v druhé půlce až na škodu.. Ty mutanty si vážně mohli odpustit a já bych byl naprosto spokojený.. No nevadí.. Každopádně se jedná z mého pohledu o nečekaný filmový zážitek, který jsem si vážně užil. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Pod vlivem drog přidávejte hvězdy, ale snaha o kultovní úlet tu byla. Bohužel si pamatuju jen jakési vlkodlaky s obřím pérem? Jestli to bylo v tomhle filmu teda. Ten večer se toho událo a pouštělo hodně. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čo to chcelo byť? Ukážka zle a skazenej materialistickej spoločnosti? Agitka zberačov za ich práva? Spôsob prezentácie konzumného spôsobu života a naháňania sa za peniazmi? Alebo len píčovina nejakého scenáristu na drogách? Tak či onak, pokiaľ to bolo o marketingu, fajn. Človek čo to nerobil, nepochopí. Akonáhle sa to prehuplo do časti s drogami a frajerkou poslednou kurvou, stala sa z toho nepozerateľná píčovina. 1 z 5 ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel v poho, ale pak se to přeplo do tak bizarní pitomosti, že jsem jen kroutil hlavou a čekal kdy ta blbost skončí. ()

Reklama

Reklama