Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

genetique 

všechny recenze uživatele

'Peacemaker' má naozaj čo ponúknuť. Scenár a jeho hlavná zápletka toho veľa nepovedia, no samotné spracovanie spod režisérskeho dohľadu Mimi Leder (a vôbec nie zženštelé) je naozaj kvalitné. Niekoľko slušných nápadov, autonaháňačka na viedenskom námestí a drobné malé vychytávky, nad ktorými inokedy krútim hlavov boli na dobrej úrovni. Aj nápad šupnúť sem viac záporákov a viac menších, no efektnejších zvratových bodov. Ale Nicole už v ubehanom akčňáku asi vidieť nechcem, nohy má do 'x' a pri behu vyzerá ako sliepka. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik skvěle inscenovaných akčních scén se tu bohužel tříští s poměrně velkou dávkou typického akčního klišé. Přesto nám Mimi Leder zprostředkovává pro ní spíše typický "rodinný" zážitek, namísto "chlapské drsnosti". George Clooney je samozřejmě perfektní a Kidman nedokáže zahrát špatně. Lokace se střídají velmi rychle a občas má divák problém registrovat. Přehlednosti dvakrát nepomůže ani střihač, avšak film jakožto celek je poměrně ucházející. Závěrečná naháněčka strhující, pěkně podbarvená akční Zimmerovou hudbou. Chvílemi odfláklé vizuální efekty ani tak nevadí. Slušná akční střední třída. Nenáročná podívaná na sobotní večer. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný štandard, kde pri výbornej prvej dvadsaťminútovke nasleduje klišovitá a neoriginálna akčná jazda. Clooney je v postave machovského Toma Devoa trefný, no rumunský filmový internacionál Marcel Iures je v rozporuplnej, avšak ľudskej zápornej postave vynikajúci. No a za tú Bratislavu dávam hviezdičku navyše :-). ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o povedený akční film, který si dnes zase připomenu.Pan Clooney exceluje v různých akčních scénách, které jsou však jen okrajovou záležitostí.Film ukazuje na mnohem podstatnější skutečnosti, které jsou ve hře.A sice na možnost, že se jaderné zbraně mohou dostat do "nepovolaných" rukou.A zde slouží jako zbraň odplaty za účast USA v konfliktu na Balkáně před pár desítkami let. Zde si můžeme za "balkánce" dosadit "někoho"jiného v jiné části světa a jednomu začne běhat mráz po zádech.To by třeba odstřel dvojčat mohl vedle toho vypadat jako běžná stavební nehoda.....No nic. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech se lehce nadprůměrnému dvojdílu DVACETČTYŘKY teda dostávalo péče. Mimi nepřináší nic oslnivého a tak aspoň Clooney hláškuje a Nicole vypadá dobře. Pár solidních scén se najde o tom žádná a i záporák (na papíře) vyčnívá (ve filmu je jinak málo výrazný), nejlíp se na PEACEMAKEROVI podepsal Hans. Jo to byly ty zlaté devadesátky... Tak Sašo ty si viděl pouštní bouři na CNN. Vzpomínáš si na ty záběry snímaný ze špičky raket, které narážejí do náklaďáků? Pamatuješ si na ně? Jak rychle se přibližovaly a zvětšovaly? Skoro bylo vidět výraz těch řidičů a pak... obraz zmizel. Nikdo neviděl co se stalo potom. A víš co Sašo? Ty to uvidíš ty parchante. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)
  • Americké bojové vrtulníky, se kterými komando pronásleduje náklaďák s hlavicemi, jsou typ Eurocopter AS565 Panther. Tento typ nikdy nebyl zařazen ve výzbroji amerického letectva. (Foxhound#1)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama