Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

genetique 

všechny recenze uživatele

'Peacemaker' má naozaj čo ponúknuť. Scenár a jeho hlavná zápletka toho veľa nepovedia, no samotné spracovanie spod režisérskeho dohľadu Mimi Leder (a vôbec nie zženštelé) je naozaj kvalitné. Niekoľko slušných nápadov, autonaháňačka na viedenskom námestí a drobné malé vychytávky, nad ktorými inokedy krútim hlavov boli na dobrej úrovni. Aj nápad šupnúť sem viac záporákov a viac menších, no efektnejších zvratových bodov. Ale Nicole už v ubehanom akčňáku asi vidieť nechcem, nohy má do 'x' a pri behu vyzerá ako sliepka. 75%. ()

Solly 

všechny recenze uživatele

Na úvod člověka naladí efektní scéna s krádeží jaderných hlavic, ale pak už to je celkem o ničem. Jedna hvězdička hodnocení je za výbornou hudbu, ale ta sama o sobě film zachránit nemůže. Takže kromě výše uvedeného je jediným kladem charizmatická dvojka hlavních hrdinů a celkem sympatický nápad, že vládní špičky USA se nesnaží bezcharakterně něo zamlčet nebo zneužít pro svoji politickou kariéru, ale bez výhrad povolují řešení navrhované svými experty. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebýt originální motivace záporného hrdiny (já vím, zní to nelidsky) a efektní scény krádeže jaderných hlavic (dobře, ještě vrtulníkové scény jsou víc než jen povedené), bylo by to jen průměrné pokoukání. Tedy pokud nejste fanatičtí vyznavači George Clooneyho nebo Nicole Kidmanové:) Jo a málem bych zapomněl na soundtrack Hanse Zimmera... ale musím říct, že se na to dobře dívá i po víc jak patnácti letech, takže proč to neposlat do červeného, že? 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnes již přecejen hodně naivní akční snímek, ve kterém není pro americkou vzdušnou jednotku problém vydat se na výlet do Dagestánu v Rusku. Clooney zpočátku zábavný, postupem času se z něj stává jen zanícený pronásledovatel, který za každou cenu musí dosáhnout svého cíle. A tak to má být. Teroristy je třeba zlikvidovat, stejně jako zneškodnit bombu. Že jej na konci za tohle povýší? No ještě aby taky ne. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když ho Válka spatří, náhle ustane a začne se zamilovaně ztrácet v jeho hlubokých očích. Kolena se jí podlamují, jazyk má jako svázaný a nejraději by s ním okamžitě měla spoustu malých Mírečků i za cenu vzdání se všeho, co dosud vytvořila. Řeč je o uniformovaném mírotvůrci Georgovi C., na likvidaci jehož šarmu je nutno povolat pyrotechnickou jednotku.. Chvílemi se mi zdálo, že mu Mimi Leder podlehla taky a nevěnovala se tolik činnosti, u které je napsána v titulcích. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)
  • Malé osobní letadlo je typ Utva-75. Jedná se o kompaktní dolnoplošník s pístovým motorem vyráběný srbskou společností UTVA od roku 1976. Používá se především jako vojenský základní cvičný a sportovní letoun. Tento konkrétní filmový letoun s imatrikulací „Z3-DCF“ létal ještě v roce 2022 a byl v držení soukromníka v Makedonii. (sator)
  • Ruští vojáci na základně, ze které vlak odjíždí, mají východoněmecké přilby. (smachj)

Reklama

Reklama