Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně podprůměr, a to už v době, kdy jsem na tom byl v kině...Nejlepší scénou je hned úvodní přepadení vlaku (zakuklenci a přejezdy laserových paprsků mají opravdu něco do sebe), pak se vše zvrhne do vcelku standardní podívané. George Clooney se tímhle filmem sice zapsal do širokého povědomí producentů a diváků, ale jeho výkon je, řekněme, odpočinkový. Nicole Kidman mi byla odjakživa nesympatická, a ač nezpochybňuji její herecké kvality, v tomto snímku opravdu nic zajímavého nepředvádí. Stejně tak jako scénárista a režisér... ()

castor 

všechny recenze uživatele

George Clooney tehdy opouštěl televizní obrazovky, Nicole Kidman zkrátila vlasy a vyzkoušela si „mužský“ žánr coby jaderná specialistka, čímž trošku zparodovala vlastní typ. A Mimi Leder (která se po pár letech zase vrátila na televizní obrazovku) celovečerně debutovala. Nabídla několik slušně zinscenovaných akčních momentů, neubránila se však nespočtu klišé. Nicméně kdo by jej v polovině devadesátých let neočekával? Hraje se tu o několik jaderných hlavic, kterých se po explozi na Uralu zmocnil jeden Rus, snaží se je dostat do Iránu, ale celé to zprostředkovali Srbové, kteří mají s jedním získaným kouskem své plány… Proti jsou každopádně vojenský specialista Clooney, který nevolí zrovna předpisové metody, a „nukleární“ úřednice Kidman. Společně kvapně střídají lokace, pár akčních scén se povedlo a třeba pro takové Clooneyho skákání po kapotách taxíků na Manhattanu a celkově svižnému závěru to po čtvrté hvězdě solidně pokukuje. Prostě sympatický žánrový nadprůměr, ke kterému se dá kdykoliv vrátit. PS: Znalci samozřejmě vědí, že The Peacemaker byl prvním filmovým projektem studia DreamWorks. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný akční film s docela dobrým Clooneym a docela špatnou Nicole... ale na Mimi Leder skvělé ;o) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnes již přecejen hodně naivní akční snímek, ve kterém není pro americkou vzdušnou jednotku problém vydat se na výlet do Dagestánu v Rusku. Clooney zpočátku zábavný, postupem času se z něj stává jen zanícený pronásledovatel, který za každou cenu musí dosáhnout svého cíle. A tak to má být. Teroristy je třeba zlikvidovat, stejně jako zneškodnit bombu. Že jej na konci za tohle povýší? No ještě aby taky ne. 55% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak zas rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, tentokrát v podání charismatického dua George Clooney a Nicole Kidman, zachraňují svět eliminací teroristické hrozby. Ještěže je máme, spasitele všeho lidstva (sem patří otrávený úšklebek a oči v sloup:-)). Zajímavý začátek, poměrně nudný, ukecaný průběh, který snad měl navodit pocit realističnosti, a naprosto nepřekvapivý klišoidní konec. Akční thriller na jedno podívání, nenadchne ani neurazí. 58% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Začátek Peacemakeru byl slušný a přepadení parního vlaku komandem z druhého vlaku taženého klasickým Sergejem bylo bezva. Ty červené noční zaměřovače asi utkví v hlavě každému. Pak se toho ale chopí USA resp. Nikol a George a začne to být krapet přitažené za vlasy. Nicole je zde sice mlaďounká, štíhlounká a z coby doktorky specialistky na atomové zbraně z ní sálala radiace při každém kroku (alespoň na mne). Chce mi však někdo tvrdit, že při takovémhle průseru by nějaká doktorka řídíla generály, federály atd... a rozdávala jim příkazy typu, vy mi Johne zjistěte vše o ruských prodejcích atomových zbraní :-). To samé George. A ono to nestačí, oba jdou odpoloviny filmu do akce a záchrana světa (nebudu spoilerovat) stojí jen na nich... Je to škoda, ty lokace v Jugoslávii, Rusku byly celkem fajn, film působil docela výpravně až ná pár postarších dogitálních efektů výbuchů je koukatelný i dnes. Bohužel je to takový typický americký akčňák se dvěma klaďáky a jedním záporákem. Naštěstí nedošlo na zastavení pumy v poslední sekundě a stříhání modrého (nebočerveného?) drátku. To už by film definitivně pohřbilo. Dávám tedy za 3 plutoniové hlavice. * * * ()

Niles 

všechny recenze uživatele

„Hovoríte po anglicky? Áno, študoval som na Harvarde.“ – pri tomto rozhovore som sa úprimne zasmial, aj keď to asi nebolo jeho zámerom. Bolo pekné a nezvyčajné vidieť Slovensko v hollywoodskom filme, Ľuba Pauloviča ako strieľa na Georgea Clooneyho. Občas to má dokonca solídne akčné pasáže, na ktoré sa dá pozerať. Inak to je len rutinné naháňanie teroristu (s neschopnými policajtmi a ešte neschopnejším teroristom) a so všetkými klišé, aké si len v tomto žánri dokážete predstaviť. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý příběh, herecké obsazení, nápady, napětí, atmosféra - to vše v tomto netradičním filmu nalezneme, ale vše je bohužel pojato v malém, skromném provedení. Jinač to definovat nemůžu. Je to tak maximálně na 2 shlédnutí. Lepší průměr. 59% = *** ()

k212 

všechny recenze uživatele

Naprosto netypický válečný a možná snad i akční film, který mě dost překvapil, hlavně díky výkonu Marcela Iurese v roli smutného antihrdiny. Ten boří hranice černobílého vnímání světa (ten je hodný, ten zas zlý), nicméně konec vše jaksi pokazí (ne, že bych si přála, aby atomovka vybouchla), ale ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když svěříte akční film ženě, převážně televizní režisérce, tak také musíte počítat s tím, že film nestrhne tak, jak by měl. A to Mimi Leder režírovala ještě poměrně zdatně. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Když se do hlavních rolích angažují George Clooney a Nicole Kidman, nemusí to vždy stoprocentně vyjít. Něco se na filmu podařilo a něco už méně. Vadilo mně, že vážně míněný film velmi často působil jako parodie na špionážní filmy. To byl asi nejrušivější element, ale stejně bych s hodnocením zůstal u méně záživného průměru. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ale no, na pomedzí trápnosti a solídneho priemeru. My Slováci dávame z princípu ale vyššie hodnotenia, to je jasné. Pokus producentov o presadenie Clooneyho do role akčnej hviezdy budúcnosti našťastie nevyšiel, išiel si vlastnou cestou. V tomto filme ale toho nevyšlo omnoho viac. Lenže keď je tam tá pridaná hodnota v podobe Bratislavy, je to hneď aspoň pozerateľné. Kidmanka konečne so sexy účesom. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Páčil sa mi. Okrem toho, že vidieť nápis SND a námestie v Bratislave plus pár záberov zo železničnej stanice, je celkom dobrý. Niektoré scény trošku prehnané. George Clooney ako vždy charizmatický. Nicole Kidman krásna. 55% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ne moc originální nebo zázračně natočené, ale rozhodně to není pitomé. Jen Štěpnička jako Clooney... nevím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemný, slušně odsýpající, ve své kategorii rozhodně nadprůměrný akčňák, kterému nechybí napětí, emoce a sem tam slušná akce, kterému šmrnc dodává především Clooney, užívající si svého rošťáka, a kde to mezi hlavní dvojici docela jiskří. Plusem je také Marcel Iures coby Gavric, po dlouhé době protivník nepocházející z rodu jednorozměrných šablon. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Cloony je Bond ako vyšitý, Nicole je ako duch (prchavá...). Zaujímavé akcie, prílišná dĺžka a "iná" réžia... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Doslova žádný pocity ani emoce ve mě tenhle skvost nevyvolal.. do dvou minut jsem zapoměl, že to existuje. Zbytečnost. ()

Reklama

Reklama