Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller s minimem akčních scén. Charismatický Clooney to však celkem zachraňuje a akční scény jsou slušné. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Štandartný akčný thriller s vydarenými akčnými scénami, ktorý ma však už po druhom pozeraní prestal baviť. Neviem či je to v tej dĺžke, alebo v Kidmanovej, ktorá mi tu fakt dosť nesedela. Ale zase Clooney je v pohode ako vždy a réžie je tiež slušne zvládnutá.***a 1/2 ()

Pejpr 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh, průměrný spád, průměrné herecké obsazení (tenkrát). A jaké jiné hodnocení mám dát průměrnému filmu než průměrné? Tento průměrný film má však jedno NEJ - je to ten nejprůměrnější film, jaký jsem prozatím viděl :) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Rádoby objevný thriller, přidávající k provařenému tématu i pokusy o objasnění nejdednoznačného a palčivého problému. Bohužel v tomto ohledu Leder selhává nejvíc, její systém "vydření slz" za každou cenu a překrývání faktů je minimálně nechutný. Břemeno scénáře nemůžu pod špatným pochopením uspět, a proto nepomůže ani sympatická dvojice v akci. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Důvody, proč mít rád tenhle film: 1) Nicole Kidmanová (a její kostýmky) 2) George Clooney (a jeho charisma) 3) Marcel Iures coby záporný hrdina (jehož charisma je asi tak stokrát větší než u Clooneyho) 4) hudba Hanse Zimmera 5) akční scény. Na mě platí všech pět důvodů, takže dávám *****. Nic to však nemění na tom, že na několika málo místech je to těžké béčko. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto vydareného akčného thrilleru ma stále chytá nostalgia na skvelé roky 90. Hlavne preto, že sa z časti natáčal aj u nás. Pre obyčajného slovenského občana, je to terno ako hrom. A ešte ku tomu prvá produkcia vtedy novozaloženej filmovej spoločnosti Dreamworks. Povinnosť pre Slováka - diváka. ()

fannah 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, stojící u zrodu společnosti DreamWorks. Jako obvykle, perfektní scénář propracovaný do detailů, mnoho evropských lokací, které v jiných filmech nenajdete, k tomu dva skvělí herci z hollywoodu, úžasná Zimmerova hudba a perfektní režie nadějné Mimi Lederové. Peacemaker je opravdu jediný a jedinečný akční film. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(+) Clooney a Kidman před čtrnácti lety, (-) Zase ti zlí Rusáci, (-) V některých scénách nevhodně nepasující Zimmerova hudba (nebyla špatná, vůbec, jenom mi neseděla k tomuhle filmu, spíš k nějakému hernímu dílu Rainbow Six). (~) Nic zvláštního ani na tu dobu, dnes by to už byl drtivý propadák. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Preplácané akčné pole nudizmu. Tradične nelogické chovanie postáv, najmä vzhľadom k prioritám, ktoré ich postihujú a jak na ne dotyční reagujú. Nevierohodné a smiešne kaskadérizmy v každej minúte. Slabé resp. dosť nevýrazné výkony celebritných hviezd, medzi ktoré sme sa (čiastočne) a s nadšením "pripojili" i my Slováci. Veď je to predsa super, nehľadiac v akom kvalitatívnom pudingu sme účastníkmi. A je zaujímavé, ako sa tieto atribúty, ktoré som vyššie spomínal ako kritickú nôtu, v žánrových pravidlách často vyskytujú. Ako nejaká rakovina. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný štandard, kde pri výbornej prvej dvadsaťminútovke nasleduje klišovitá a neoriginálna akčná jazda. Clooney je v postave machovského Toma Devoa trefný, no rumunský filmový internacionál Marcel Iures je v rozporuplnej, avšak ľudskej zápornej postave vynikajúci. No a za tú Bratislavu dávam hviezdičku navyše :-). ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Atomové hlavice vždy vydají na nějaký slušný akční thriller. A Peacemaker k tomu nepřistupuje jinak. Dechberoucí začátek, který na kolejích začíná je jednoduše úchvatný, už dlouho jsem neměl tu možnost vidět, něco tak precizního a možná omletého zároveň. Ovšem po slušném začátku jsme hozeni na politickou scénu, jelikož se jedná o politický thriller, musí divák snést to, že po celou dobu sledování se mýsí slušné akční chvilky s těmi opravdu nudnými politicko - kecajícími. Což ne každého bude bavit. Ale ve výsledku se jedná o slušný film, kterému svědčí noční hodiny a nic víc, než průměr se z něj nevykřeše. Politický thriller se světlými politckými prupovídkami. ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu nevím, zda některé scény jsou míněny vážně nebo parodicky - každopádně já se jim smál a tak nemůžu říct, že by mne tohle nepobavilo. Taková "správná blbost". ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Za ten všudypřítomný sebevědomý úsměšek bych Clooneyho nejraději inzultoval a nechal za trest hrát v Pohotovosti celý život. Nesnáším ho! ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

...v čase kinopremiery písali kritici v časopisoch Premiere a Cinema niečo v zmysle,že herci sú nevýrazní a dej priemerný - suhlasil som vtedy ....a po čase (som si zasa pozrel) i dnes.... ()

Reklama

Reklama