Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (215)

Diamant 

všechny recenze uživatele

Nemal by byť vlak s jadrovými hlavicami oveľa viac strážený? Autá vo Viedni sa naháňajú, narážajú a nikde žiadneho policajta? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sice klišoidní téma, nicméně Clooney s Kidman dokáží povznést tento film na lehce nadprůměrnou úroveň. Totální odpočinkovka, která se tváří velmi vážně a seriózně, ale u mě zamyšlení nevyvolává. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny film s Clooneym, Kidman a priemernym scenarom, nic viac a nic menej. Takychto frylerov sa tocia v samotnej Tovarni na Sny tony. 50 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem filmek viděl až nyní, 21 let po roce vzniku, přihlížím k těmto faktům a nedám rozhodně míň, jak čtyři hvězdy! Dvojice Clooney - Kidmanová mě baví, zápletka je kvalitní, akce i napětí supr, prostě nemám co vytknout! Naopak chválím efekty, bouračky, přestřelky a tak dále, pač tady se na to ti lidi kolem filmu museli pořádně nadřít, stejně jako v drtivé většině filmů z 90 let i starších, namísto dnešního věčného z 80 procent špatného světa digitálu! A to mě na "devadesátkách" tolik baví a fascinuje! 75% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Filmografie mimi Leder je samá televize.A tak tohle,a ještě snad drtivej dopad stojí za něco.Tak nechápu těch 62%.80%. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Mě se tenhle film prostě líbil, jde vidět že se dá dobrý akční film natočit s někým kdo neovládá karate a nemá svaly jak melouny, dobrý spád, a Clooneymu ta uniforma sedne ostatně asi jako vše. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Akční blbinka. Na každý den je posvícení a to platí i pro filmy s takovým skvělým hercem jakým Clooney opravdu je. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisérka Mimi Leder plní kvótu bezduchých akčných filmov celkom štýlovo. Problém je v tom, že tvorca si myslí že je do vynikajúce. Čo nie je. Je to len dobré. 6/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný akčňák, ktorý slabý a miestami nudný scenár vyvažuje sympatickými hlavnými predstaviteľmi a bombastickou hudbou H.Z. ()

Seag 

všechny recenze uživatele

Dovoľujem si povedať že tento film patrí medzi najlepšie čo sa týka Clooneyho filmografie. Aj ked niektorý vravia že zápletka nebola dobrá, mne sa v tomto filme páčila. Nahánačka s mojím obľúbeným typom Mercedesa je rovnako výborná ako aj akcia s Clooneym v tom nákladiaku. Takisto výbuch jádrovej bomby na začiatku bol veľmi podarený. Hlavný záporák ušiel, a celkovo film na mna dobre pôsobil. No však hl. ženská by mala byť v takomto akčnom filme aspon trochu sexi. Ale Nicole Kidman mi však sexi ani náhodou neprišla. Do tohto filmu by sa skôr hodila taká Halle Berry alebo taká Eva Longoria. A nie takáto múmia ako Nicole. Toto je dôvod prečo 4* a nie 5*. ()

DominikV 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších akčních filmů, jaký jsem kdy viděl. Nebylo to nijak extra přemrštěné, Clooney byl více než obstojný a Nicole Kidman, jak jí nijak zvášť nemusím, jsem měl sto chutí pozvat na rande. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Chvílemi velmi podařený akčňák s charizmatickým Georgem Clooneym, chvílemi však hodně těžká nuda. Jde vidět, že ženy neumí natočit akční jízdu. Kdo ví, co by s takovým námětem udělala pořádná chlapská ruka. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Tak zase rusákům ukradli atomovku... a zas hrdinní amíci, zachránili svět. Scénář byl jen průměr a nešlo z něj vymáčknout něco navíc. Celkem solidní akční nářez, který zaujme několika neokoukanými scénami. Lehce podprůměrný akční film s docela dobrým Clooneym a docela špatnou i když hezkou Nicole... Docela jsem se u filmu bavil. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Pre Slováka a teda hlavne Bratislavčana asi lákavý film, nakoľko sa jeho časť točila práve tu. Pozitíva filmu: Bratislavské lokácie, Zimmerova hudba (ktorá sa snaží posunúť film o level vyššie ale dejovo to nepustí) a Martin Nikodým ( :D ). Ale ani to všetko (ani ten Nikodým) nestačilo na lepší priemer. Mimochodom, jeho prítomnosť som akosi prehliadol. Musel som si ho až po filme spätne vyhladať na nejakom videu na internete. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupině ruských vojáků se nelíbí konec "studené války", to že se mají na rozkaz americké vlády odzbrojovat. Při jednom transportu jaderných hlavic unesou vlak, který je převáží, přičemž nechají jednu vybouchnout uprostřed Uralu, aby svoji loupež zamaskovali. To však neunikne pozornosti celého světa, a mimo jiné se do pátrání pouští plukovník Thomas Devoe (George Clooney) a šéfka jakéhosi jaderného úřadu doktorka Julia Kellyová (Nicole Kidman). Ti musí zabránit katastrofě, kdy srbští extrémisté chtějí umístit jadernou hlavici uprostřed New Yorku... Film lze rozdělit na dvě poloviny - první, skvěle naplánovaná krádež vlaku, převoz jaderných hlavic a pátrání Clooneyho a Kidmanové nemá absolutně žádnou chybu, druhá - hledání hlavice uprostřed New Yorku už je bohužel jen velkým chaosem, zvlášť Kidmanová pobíhá jak zmatená slípka (nic osobního) a samotný konec už tomu úplně nasadí korunu.. Ať tak či tak, Clooney Kidmanovou výrazně přehrává, jeho rebelský plukovník je prostě cool. I "hlavní" záporák Marcel Iures je výborný, jeho vnitřní "bolest" z něj vyzařuje na míle daleko. A ještě nelze opomenout nádhernou hudbu Hanse Zimmera, lahůdka pro vaše uši... ()

BS 

všechny recenze uživatele

Peacemaker rozhodl o tom, že Clooney je herec, kterého budu i nadále sledovat. Film mě opravdu dostal i přesto, že není až tak ťipťop skvěle natočený. Clooney je prostě klasa. ()

Reklama

Reklama