Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Klasický akčný štandard, kde pri výbornej prvej dvadsaťminútovke nasleduje klišovitá a neoriginálna akčná jazda. Clooney je v postave machovského Toma Devoa trefný, no rumunský filmový internacionál Marcel Iures je v rozporuplnej, avšak ľudskej zápornej postave vynikajúci. No a za tú Bratislavu dávam hviezdičku navyše :-). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Generál Alexandr Kodorov nejezdí s transportem jaderných hlavic. To je jak Ivana Trumpová v metru." Tahle celosvětová honička za jadernejma hlavicema sice logiku moc nepotkala, ale mně rozhodně připadá zábavná. Vědátorka Kellyová a drsňák Devou totiž zachraňujou demokracii tak odhodlaně, že jsem jim skoro i fandil. Ve skutečnosti jsem ovšem na straně jakýhokoli občana bývalý Jugoslávie, kterej donese hromadu plutonia do domu Balkánský řeznice jako poděkování za její humanitární bombardování. ()

Reklama

Cement73 

všechny recenze uživatele

Samozrejme som sa na Peacemakera tešil, keďže americký filmový štáb niekoľko dní okupoval centrum Bratislavy. Nedá sa povedať, že by som bol sklamaný. Celkom slušný akčák, pekné prechody z krajiny do krajiny. Nicole ma síce akurát nepresvedčila o svojich kvalitách, ale Georgio vystúpil z tieňa nemocnice... ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Zlatý devadesátý - padouchům ještě chybí turbany, mají pořádně ostrý "r" a pocházejí z Uralu. Amíci bezúhonně střílí a likvidují po celém světě (to vlastně platí stále :-) a ve finále zachrání přinejmenším Ameriku ale spíš celý svět. Clooney je fajn, Nicol to sluší a škatulka solidního oldschool thrilleru je vyplněna. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení není bohužel všechno. Scénář byl dost průměrný (scéna ve vlaku byla hodně dobrá) a i zisk úvodních klíčových informací byl úsměvný (osobní poznámka zrovna u transferu jaderných hlavic od místa nehody směr Írán a zrovna ta zkratka říká takřka vše od Sarajeva po název ulice v NY) a i ochranka v té firmě dosti pospávala... Kidman tu vlastně ve finále jen pobíhá s Clooneym tam a zpět a nic tak 2x neřeší.. 3z5 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Scéna s prekladaním hlavíc z vlaku na nákladné auto sa natáčala na ceste z Harmanca na Kráľovu studňu Zalámanou dolinou pred stúpaním na Túfnu (viadukt železničnej trasy Vrútky - Banská Bystrica). (ČSFD)
  • Ruské nákladní vozy pocházejí z jugoslávské a později slovinské automobilky TAM, jedná se o modely z let 1960–1990. Továrna automobilů Maribor existuje od roku 1947. Ve filmu lze spatřit i českou Tatru 815, Škodu 105 a ruské vozy UAZ 31514 a 469. (sator)
  • Tento film společně s filmem Hon na myš jsou první filmy studia DreamWorks SKG (fannah)

Reklama

Reklama