Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Kriminální drama podle skutečných událostí, které sleduje vládu rodiny Rizzuto a jejích nástupců nad montrealským organizovaným zločinem. (Netflix)

Recenze uživatele Renfield k tomuto seriálu (3)

Bad Blood (2017) 

Ničím nevybočující mafiánská jednohubka, které v první sérii na rozehrání velké ságy očividně chyběly peníze a tak se to ve druhé zkusilo komorněji. Kim Coates sice úplně nenadchne, přesto je jeho Declan tou vůbec nejzajímavější postavou. Ostatně, příliš konkurence tu není, snad pouze Val. Více u jednotlivých sérií. 70% ()

Season 1 (2017) (S01) 

Je na tom příliš vidět, že na smysluplné vyprávění velké rodinné ságy tvůrci zkrátka všestranně nemají. Větší oproštění od skutečných událostí a zaměření se na Vitta a Declana by tomu jen prospělo. V podstatně lepší druhé polovině se to částečně děje. Postavy díky tomu vcelku fungují, i když nejsou vždy herecky zrovna ideálně pojaté. Zůstává však pocit, že veškeré dění v mafii je vlastně velmi snadné, například stačí zabít jednoho člověka a jedete si téměř bez následků dál. 60% ()

Season 2 (2018) (S02) 

Jednodušší a přímočařejší příběh, méně zásadních postav a tentokrát solidně fungující rodina. Svým způsobem ji má i Declan, ale především jsou tu Cosoletovy, kterým navíc přijíždí nezvaná návštěva z Itálie, dvojčata, která poklidné žití v Montrealu umí narušit. Stále je to taková lehčí verze gangsterky, postavy nejsou kdovíjak výborně napsané, ani zahrané, přesto to tady konečně funguje, v některých momentech dokonce velmi dobře. Jde především o Natse a Valentinu, výbornou epizodu s dvojitým únosem a pozdější řešení co s Val. Cosoletovy působí celkově zajímavěji, než samotný Declan, ale jeho chvíle a odplata též přijde, když si "zkompletuje" svoji rodinu. Závěrečné zúčtování má díky tomu vše co mít má. 75% ()

Reklama

Reklama