Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rycroft "Philo" Philostrate vyšetřuje "Zlovolného Jacka", tajemného útočníka, který nenávidí víly. Vignette Stonemossová z Tirnanocu stěží vyvázne živá a dorazí do Burgue, aby začala nový život. Imogen Spurnroseová se seznámí se svým novým sousedem. V parlamentu sílí hádky ohledně stvůr. (Prime Video)

Recenze (15)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Univerzum, v ktorom vedľa seba žijú ľudia, víly, fauni atď. je striedavo bizarné a wtf a striedavo zaujímavé a atraktívne. Orlando Bloom a Cara Delevingne sú OK, ale je tu málo akcie. Čo by nevadilo, keby bola nahradená niečím atraktívnym. To však akosi nie a nie prísť a zatiaľ nevidím dostatok dôvodov na pozretie si ďalších dielov. Síce to s aspoň pár z nich ešte skúsim, ale problém je v tom, že v prvých dieloch seriálov by mali byť naznačené záhady a nastolené otázky, na ktoré chceme poznať odpovede. Tu však nič z toho nie je. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je to zahalené do pěkného fantasy kabátku s atraktivní viktoriánskou kulisou, ale zavání to agitkou na téma práv pro minoritní skupiny a přistěhovalce. Jinak je zatím příběh mdlý, tak jak by člověk čekal od fantasy, které nemá kvalitní předlohu v podobě knihy, nebo aspoń časem prověřeného komixu. Je fajn vidět, že je Bloom v kondici (vypadá velmi dobře...už žádný otylý slizák). Kvituji s povděkem, že se někdo pustil do fantasy pro dospělé, ale pilot mě zatím nenadchl. Nicméně nebyl ani tak špatný, abych se nepodíval na další díly. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Na pilot ucházející. Komornější prostředí staré Prahy tomu sedí, fantasy prvky jsou mírnější než jsem čekal, masky a efekty fajn. Něco tomu chybí, ale jako lehčí nadprůměr se to dá. Snad už to nepůjde hlouběji. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál jsem neměl v plánu sledovat. Upoutávky mě nepřesvědčily a chystal jsem se na něco jiného. Přesto mi to nadalo a první epizoda se mi odvděčila něčím neočekávaným a krásným. Představte si Londýn koncem 19. století. Všude kouř z továren, novým mašin a své boty si zašpiníte na zablácených ulicích. Město sužuje Jack Rozparovač. Teď k tomu přidejte fantasy prvky. Víly, fausty, rarášky. Zní to divně? Rozhodně, ale funguje to perfektně, protože každý aspekt pilotní epizody ze sebe vymáčkne maximum. Výborní herci, okouzlující vizuál, zajímavé kulisy, ponořující děj. Černý kůň letošní seriálové sezóny, neboť fantasy tvorba potřebovala něco neotřelého. Tady máte Carnival Row. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva cast navnadila. Vobec neposobi lacno. Naopak, masky, kostymy a cela vyprava vyzera nakladne a naviac je zasadena do spinaveho "Anglicka", ktore uz samo o sebe ma cim zaujat a dokreslit atmosferu. Dostatok ustrednych postav na pozadi rasoveho i vojnoveho konfliktu dava moznost, aby sa dej rozvinul mnohymi smermi. Naviac dvojka z roznych svetov je nemenej pritazliva a divaka si moze ziskat. Som zvedavy, co prinesie dalsi diel, nasliapnute to celkom ma. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za kostýmy a jedna za exteriéry - jinak je to totální sračka úplně bez děje... sice celkem dobrý herci, ale hrajou jak ponocný a ta blbka co vypadá jako kluk jenom čumí... no a ten elf i trochu šuká...a to je tak celý... no nic moc :( ()

Kimkong 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Město, které připomíná dnešní Paříž. Jen architekturou z 18. století. A místo afričanů říkejme tomu pohádkové bytosti. Trocha rasových problémů. Policajt co dělá až moc dobře svou práci a zhrzená ex přítelkyně. ()

WugWugs 

všechny recenze uživatele

Vau, toto kde sa vzalo? Temné mestské fantasy s filmovou výpravou a príliš jasným dôrazom na prisťahovalectvo. Miéville v tomto prsty nemá, snáď sa nestane príliš otravné (nudu diváka chápem, táto látka ešte zďaleka nie je v povedomí). ()

pencho 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z těch případů, kdy příběh, který by za jiných okolností mohl být slavný jako GoT nebo Pán prstenů, je prostě jen podivnou podívanou a zřejmě se jen snaží těžit z nedávno proslavenými komcepty založenými na fantazy. Pořádně se do něj nelze vcítit a i přes poměrně slibné fantazy pozadí, které sice sám nedokáži plnohodnotně ocenit, ale jsem si vědom, že tam je, mi z toho dílu připadalo, že to bude nekonečný hon z jedné záhady na druhou - zkrátka ‘ umění’ řízeno pěnězmi. Ani fakt, že tam dali ‘charyzmatickou’ modelku a poměrně zkrachovalého Blooma, neznamená, že by tento seriál měl prorazit. Jiný příběh, ale stejná forma, které už mám poměrně plné zuby a pokud vy ne tak se na to můžete podívat v mnohem lepším provedením. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl 1.série. Uplynulo sedm let od příšerné války mezi lidmi a vílami. Dva národy se pokusili získat nadvládu nad kouzelnou říší Tirnanoc. Po jejím zániku, rozdělení a dohodnutém míru se však takzvaný Pakt, usilující o vyhlazení nadpřirozena, stále snaží ukusovat půdu od rebubliky Burgue, kam víly prchají a kde se je nesnaží zabít. Příběh začíná na místě, kde se právě bojuje a odkud, po dlouholeté okupaci, prchá mnoho víl před silně ozbrojeným nepřítelem. Mezi nimi i slavná bojovnice Vignette, které se podařilo od jistého vlivného muže na dobré straně domluvit loď, jež by je mohla přepravit do bezpečí. Během úprku však zůstane jako jedna z mála přeživších. A když loď skolí bouře, a ztroskotá na břehu hlavního města republiky, přežije jako jediná. Mezitím, již ve městě, pátrá Rycroft po vrahovi, jemuž se každé tři týdny podaří zabít jednu vílu. Jeho okolí je silně polarizováno. Smotná vláda se dělí na ty, co by nejraději nepřijímali další uprchlíky, případně je rovnou zabili, a ty, kteří usilují o další nápomoc nevinným. Momentálně vládnou ti, co chtějí dál pomáhat, ale nikdo neví, jak dlouho. Rycroft žije spolu s bohatým mužem, jehož služebná mu nabízí intimní chvíle. Když už má vraha před sebou, zabije se mu přímo před očima. V tu chvíli je už Vignette na policejním oddělení, kde si pro ni přijde ten, kdo jí chtěl pomoci, a daruje ji své sestře jako služebnou. Víla musí nyníplnit každý příkaz, a navíc má zavázaná křídla, aby neodletěla. Dokáže se však dozvědět o jednom hotelu, kde už delší dobu bydlí její dávná kamarádka. Ta jí vyzradí tragickou skutečnost. Hlavní dva hrdinové mají společnou minulost. Za války mezi nimi zahořela silná vášeň a společně se do sebe zamilovali. Mohli si říkat tom druhému, co chtěli, věřili si. Jenomže poté údajně Rycroft zemřel její kamarádce v náručí. Od té doby uplynulo už mnoho let. Vigniette si upletla vdovský cop a nehodlala na něj nikdy zapomenout. On ale mezitím ano. A navíc, to je to hlavní, stále žije. Vignette ho najde a chce hned zabít, jenže toho není schopna. Nezaslouží si to. Ani na to jí není dost dobrý. A proto odlétá pryč a vrací se ke své paní. Kdesi ve městě řádí temná stvůra, zabíjející víly. 95 procent, dobrý začátek. ()

FildasCZ 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je, když nevíte, co od toho čekat. Začátek vypadal brutálně řežba víly a lidi mě docela zajímala, ale ono to jen tak vypadalo. Vlastně se jedná o utlačování "menšiny"  zvířecí.  Dost mě zaujal bordel víl a ta erotická scéna. To bylo udělané pěkně. Překvapilo mě, že v takovém seriálu hraje Orlando Bloom. Uvidíme, co nám další díly přinesou. Zatím takový střed. ()

Reklama

Reklama