Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Philo dostal kdysi jako burgueský voják za úkol ochránit vílí mimakonvent. Během útoku Paktu Philo poznává Vignette a nachází lásku tam, kde by ji nikdy nehledal. (Prime Video)

Recenze (6)

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi zaujimavy a romanticky diel z minulosti. Z cias, ked sa nasa ustredna dvojka stretla. Exoticky pribeh i miesto. Prijemne ma potesilo i umiestnenie mojej oblubenej pesnicky od Agnes Obel "Fuel to fire" do jednej zo scen. Sam si ju uz roky sem-tam pustim. Je to ozaj, ako sa vravi, "piece of art". Tento diel dodal podton, vysvetlenie a odhalenie vo vztahu z predoslych dvoch dielov a i co-to priblizil o cernosskom priatelovi zpoza mrezi. Trosku ma zaraza, ze museli do mysteria "pixies" zaradit aj ich vlastnu kamasutru a celkom "trendy" lesbicky vztah, bez ktoreho sa uz neobide prakticky ziaden novodoby serial. Na skodu to vsak nie je...koniec koncov, je to "trendy" a divacky "spicy". :) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aha, tak nakonec stačí tři epizody, abych si k tomuto seriálu našel cestu. Moc pěkná epizoda, kde se dozvíme mnohem víc o hlavních postavách i vztazích mezi nimi. A navíc si jdu zjistit, jestli se náhodou nenatáčelo v ČR. Prostředí ve které se tento díl odehrával velmi připomíná Adršpašsko-teplické skály. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.díl. Celou jednu hodinu nás seriál zavádí do dob, kdy se Philo (Rycroft) ocitá jako Burgueský voják se svojí skupinou v malé vílí pevnosti. Zde se po čase rozhodne vydat do nedaleké svatyně, kde poprvé potká Vignett. Po čase, kdy jeden zachrání druhého a kdy toho druhého lépe poznají, se do sebe bláznivě zamilují. Na pozadí nepřívětivého ústupu vzdálenějších jednotek vůči nepřátelskému Paktu se snaží navzájem utěšit a utéct mimo realitu. Po dlouhé době, kdy už Vignett uvažuje, že s ním v případě prohry uteče, že už bez něj nedokáže nikdy žít, přilétají do pevnosti utečenci z blíže položených osad, než by bylo milé. Kamarádka Vignett, s níž jsme se dříve setkali v nevěstinci, varuje svoji bývalou přítelkyni před Philem a jejich osudem po válce. Vílí dívka si ale nechce nic zlého připustit. Když padne celá Burguská fronta, Rycroft a jeho oddíl se chystají evakuovat. Když odejde Vignett uzavřít svatyni, dá svému milému korálek, jímž mu de facto daruje své srdce. On sám se ale brzy střetne s její kamarádkou. Ta mu doporučí, aby odešel pryč, jinak by pro něj mohla Vignett klidně i zemřít, což by neodpustila nejen ona jemu, ale i on sám sobě. Proto po bombardování předstírá smrt, což Vignett neunese. O léta později, opět v přítomnosti, se Philo vydává za těmi, s nimiž dříve strávil čas. Vignett mu sice odpustí, ale zpět k němu se vrátit nehodlá. 100 procent, nejlepší díl série doposud. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • V této epizodě jsme měli možnost nahlédnout do místa natáčení v ČR, a to do Prachovských skal u města Turnov. (Harapes)

Reklama

Reklama