Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 2
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze uživatele M.i.k.e k tomuto seriálu (2)

Carnival Row (2019) 

na začátku sem měl trošku problém s celým tím fantasy světem - moc postav,fungování víceméně pouze nastíněno,ale postupem času jsem se do toho dostal a Carnival Row mě začalo bavit.Atmosférou hodně připomíná Penny Dreadful a v lecčems ho i předčí.Snad jen ten příběh by mohl být menší telenovela a mohl se snažit z tohoto zvláštního světa vytěžit mnohem víc...70% ()

Season 2 (2023) (S02) 

Problémem první série bylo to, že přišla s hordou postav a zajímavým fantasy světem u kterého se ovšem příliš nezdržovala s vysvětlováním jeho fungování a tak chvíli trvalo než se divák zorientoval a přišel tomu ma chuť. Dvojka tenhle problém nemá (i když je lepší si první řadu zopakovat než se dlouze rozvzpomínat co se stalo) a od začátku to tak rozjíždí ve velkém hned na několika frontách a z nastoleného tempa nesleví až do konce. Velkým plusem je, že se skoro úplně vypustilo telenovelácké vztahové kroužení a prim hraje akce, politikaření a souboj lidí a “příšer”. Trochu sem se bál aby to nezklouzlo k tomu že lidé budou karikaturní svině a víly naopak ty hodné a utlačované, ale to se nestalo a na obou stranách barikády tak najdeme klaďasy i záporáky. Nad tím vším pak ční nový záporák v podobě sparase, což je celkem zajímavé a působivé monstrum. Docela mě tak mrzí, že se další řady téměř určitě nedočkáme. Hlavní linky se uzavřely a dá se to brát jako plus mínus uspokojivé zakončení, ale potenciál na další sérii je tu i tak…75% ()

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama