Reklama

Reklama

Carnival Row

(seriál)
  • USA Carnival Row
Trailer 1
Drama / Krimi / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2019–2023), 16 h 28 min (Minutáž: 48–67 min)

Hudba:

Nathan Barr

Hrají:

Orlando Bloom, Cara Delevingne, Jared Harris, Indira Varma, Simon McBurney, David Gyasi, Scott Reid, Karla Crome, Mark Lewis Jones, Tamzin Merchant (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Neo-noir fantasy seriál. Na kontinentu zvaném Tirnanoc žily víly. V mnohém byly podobné lidem, ale měly křídla a uměly létat. Poté, co o jejich zemi svedly válku dvě mocné země, pokusila se většina z nich uprchnout do země, která válku prohrála - Republiky Burgue. V hlavním městě této země vykonávají s ostatními nelidskými rasami převážně podřadné práce, stále je to však lepší, než život v okupovaném světě. Jednou z těch, která prchá (a současně organizuje útěk ostatních), je Vignette Stonemoss (Cara Delevingne). Kdysi měla vztah s burgueským vojákem jménem Philo (Orlando Bloom). Domnívá se, že je mrtev, on však žije, je policistou a snaží se vyšetřit sérii krvavých vražd, které v hlavním městě kdosi páchá. (Jirka_Šč)

(více)

Recenze (107)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Ve fantazijní Praze 19. století s přefotošopovanými Hradčany spolu žijí lidé, negromufloni a masařky. Ubohé masařky musely qůli válce uprchnout ze své vlasti, která samozřejmě, než ji napadl zlý ISI…, tedy pardon Pakt, jen vzqétala, vůbec tam neměli 13. století a masařky se nyní jen zoufale a mírumílovně snaží asimilovat do společnosti, plně respektují její kulturu, dřou do úmoru, ani trochu neparazitují na podporách a nesnaží se, kam vlezou, bezohledně transformovat své okolí na Masařkochalifát. Negromufloni přitáhli či byli importováni ještě před masařkami odněkud hodně z jihu, samo sebou jeden renesanční vzdělanec a intelektuál vedle druhého, poctiví, pracovití a naprosto oddaní své nové vlasti, ale chudáci mají rohy, a tak mohou vykonávat jen ty nejhnusnější práce. No a lidé jsou vypatlaní xenofobní zmrdi a rasistické kurvy, jejichž jedinou kratochvílí je sužovat a týrat ty nešťastníky s tolik otevřeným srdcem. Naštěstí se i mezi nimi sem tam najde i nějaký ten vyjebaný sluníč…., tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct soucitný filantrop, altruista a správňák, v tomto případě jako vždy zoufale nehrající homokapitán a panenka pro teplouše Orlando Blow, jeden z mála uvědomující si tu hloupou omezenost, maloměšťáctví a republikánské šosáctví svého druhu a do roztrhání análu bojující za lepší, multikulturně prosluněné zítřky Sdružených barev Benettonu. V jeho spravedlivém snažení mu neméně hamletovsky kunduje, zoufalost kástingu podtrhujíc, prkenná odpornost napřesdržku, způsobující mi svědivou kopřivku mezi půlkami, kdykoliv ji vidím, nejslizštější ze slizkých štěrbin a vizuální královna septiků - Kára de Hnus. Po technické stránce je to mimo tu strašlivou kástingovou minelu hezky natočené, výpravné, odsejpající a s atmosférou, jako by Karel Ocasník napsal Nadějné vyhlídky na zakázku multikulti překorektnělé BBC, minimálně na pěkné tři hvězdy. Satanžel však ve mně zvítězily, jistěže hlubokou nevzdělaností a naprostou absencí sociálních zkušeností zapříčiněné, xenofobní malost a bigotní rasismus, tudíž to prohlásím za odporný demagogický výplach, patologickou agitku pro formující se degeneraci nových ovcí a Majora Zemana světopořádek reorganizujícího korporátního kapitalismu, na místě se pobliju se a pošlu to na úplné dno té nejsmrdutější manipulativní žumpy. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem absolutně nadšen a to jak nádherným příběhem, plným fantasie, tak dobovou atmosférou a i tím, že jsem si nemyslel, že to kdy řeknu, ale tady mě byl velmi sympatický Orlando Bloom. Když jsem zmínil tu fantazii, tak třeba že vílám při orgasmu světlkují křídla bylo super, stejně tak jako že se při sexu dokáží vznášet i s partnerem, škoda, že takový víly jsou jen v tomhle seriálu, to bych opravdu bral zažít. Je super, že mě tvůrci dokáží pořád ještě něčím překvapovat a zaujmout a teď nemluvím jen o té šukačce, ale o celým seriálu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Cililing proti Rozparovačovi? Vý-bor-né! Dlho som to odkladal, lebo to malo aj dosť negatívnych ohlasov, ale teraz rozmýšľam, že sa mi to asi zmestí do vlaňajšej seriálovej TOP 10. Určite o pár priečok vyššie ako napr. His Dark Materials. Prepracovaný a fungujúci fantasy svet, v ktorom sa odohráva klasická viktoriánska detektívka mixovaná s hororom a polit-thrillerom. A nejakou tou romantikou, samozrejme. A možno štipkou steampunku. Vizuálne pôsobivé, atmosféra výborná, dej zaujímavý (aj keď trochu predvídateľný a niektoré dejové línie sa typicky seriálovo vytratia do neznáma, asi aby sa rozvinuli v druhej sezóne). Plus je to natvrdo neprístupné, takže veľa brutality, vnád a fakovania. Z moderných tém ako rasizmus, predsudky, imigrácia či terorizmus sa niektorí komentujúci na ČSFD hádžu o zem, ale už som si zvykol, že aj tu sa to hemží všelijakými polo či celonáckovskými záchvatmi. Trochu to kazí okaňa Cara, ktorá je studený ňufák a nevie zahrať ani náznak emócie, takže to celé drží na pleciach sympaťák Orlando, ktorý v každom ďalšom počine hrá trochu lepšie ako predtým, a veľa známych a kvalitných hercov vo vedľajších úlohách. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak je v popisku zmíněno - neo-noir fantasy. Se vším dobrým, i špatným. Z toho dobrého jednoznačně převládá fakt, že autoři z Prahy a české kotliny udělali neuvěřitelný fantasy svět Tirnanoc. Některé záběry jsem si fakt užíval. Především na Prahu a pak i na Prachovské skály. Vypadá to epicky, skoro jako kdyby si ta naše krajina zasloužila nějaké stejně parádní fantasy, jako si Nový Zéland vysloužil Pána prstenů. Jen teda škoda, že příběhově je to dost nezajímavé a o ničem. Orlando Bloom tu hraje vyšetřovatele a snaží si tu hrát na detektiva v detektivce s noir prvky. Vůbec se mi to ale do celkového námětu nehodí, leč jsem poctivě dokoukal celý seriál. Nakonec jsem se přistihl, že na seriál koukám spíš s úctou ke skutečnosti, že si to tu Orlando Bloom oblíbil, než k faktu, že bych byl ze seriálu nadšený. Nevím no...na mě je to zbytečně rozvláčné, kecací a některé sexuální scény jsou totálně zbytečné. Do druhé série nevím, jestli zabruslím... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová letošní krasojízda pokračuje a Carnival Row je další novou srdeční záležitostí. Seriál se odehrává ve Viktoriánské době se detektivními, fantasy a hororovými prvky a je celý natáčený v Praze. Řeší se zde poměrně aktuální látka migrantů, kde za migranty jsou považováni mýtické kreatury ( Víly, Fauni), což jsou zde podřadná společnost a musím říct, že tenhle zajímavě vymyšlený svět mi padl do oka okamžitě. Perfektní je Orlando Bloom v roli detektiva a bavila mě i Cara Delevingne v roli víly, ale zaujme i Jared Harris ( Chernobyl!!) jako kancléř parlamentu nebo David Gyasi, který je faun a přichází do města jako jediný s velkým bohatstvím. Krom vynikající výpravy a skvěle vymyšleného světa zaujmou hororové prvky, především ústřední monstrum s názvem noční řezník ( bytost seskládána z mrtvých částí těl) patří k nejlépe vytvořeným monstrům vůbec a dojde zde i na vlkodlaky! Nechybí samozřejmě i syrové gore, perfektní dialogy ( radost poslouchat), nádherné kostýmy a v posledních dvou epizodách příjde taková nálož zvratů, že se Vám zavaří mozek. Zhlédnuto se zatajeným dechem a ikdyž seriál není vyloženě nabitý akcí, je natolik atraktivní a inteligentní, aby si udržel mou pozornost. Oznámené jsou už 4. řady, takže plány velké. Doporučuji. 90% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál, podobne ako napríklad Fremvandrerne (2019), ktorý si za námet svojej nosnej kostry príbehu vzal aktuálny problém migrácie. Len si išiel svojou vlastnou cestičkou - máme tu fantazijný svet veľmi pripomínajúci dobovú Prahu z 19. st., s pochmúrnymi temnými uličkami, v ktorých na vás číhajú všelijaké čudá - od lietajúcich víl, panov (napol cap napol človek), kentaurov až po škriatkov a čo ja viem čoho ešte. Dohromady to vydalo na celkom slušný obrázok fantasy sveta, ktorý umocňovala aj pekná kamera a výprava. Príbeh síce miestami škrípal, ale na druhú stranu je tu množstvo zaujímavých situácií spojených s krimi pátraním a pár dobrých gore záberov. Hlavný páchateľ bol síce od istého času, jasný, no našťastie to k záveru začalo naberať slušné obrátky. Som veľmi zvedavý čo autori vymyslia do druhej série. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vlastně chápu kladné i záporné ohlasy, co jsem na Carnival Row četl. Pro někoho to může být nepřehledné, nebo chcete-li málo čitelné pro mě však to bylo veskrze příjemné a pozitivní překvapení. Sešly se totiž věci, které dost preferuju. Ideální počet dílů, perfektní lokace, zajímavý, místy dost krvavý děj, hlavní, herecké duo a tohle vše je zabaleno ve fantasy stylu, který mi tak zoufale chybí. Proto nemůžu hodnotit jinak a když tvůrci ještě trošku vypilují scénář a přidají pár příšer, co neznám, nebudu mít vůbec problém, něco v další sérii přihodit. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vynikající a velmi originální seriál s úžasným vizuálem, skvělými výkony, scénářem a výpravou...Bloom se překonal, tady je opravdu skvělý, ostatní za ním jistě nezaostávají. Já jsem nadmíru spokojen. Skutečně velké překvapení. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4*. Píšu obsah. ■ Mimo něj: Carnival Row není tak cynické, jako kdyby to tvořilo HBO, má to však velmi zajímavé prostředí. Opticky to vypadá jako neo-viktoriánský industriální přelom 19. a 20. století ve fantasy světě. Ušmudlané zemité barvy, starý vzhled. Stále se používají kočáry, elektřina už existuje jako luxusní novinka. Víly pracují v bordelu, faunové jsou sluhy. Do toho vykuchané mrtvoly s vnitřnostmi po celé scéně a dvojice detektiv-víla se společnou minulostí a mnoha nevyslovenými tajemstvími. Bohatý faun, který se nastěhoval do nóbl čtvrti, rozmazlená, nafoukaná dědička se starším bratrem, kancléř, který má starosti se ženou, synem a politickou opozicí. Neo-noir, který diváky polarizuje - stačí se podívat na zdejší hodnocení. ■ Trailer https://www.youtube.com/watch?v=369LHB9N-Ro ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokud by se to po celou dobu drželo v kolejích fantasy detektivky s hororovými prvky, byl bych nadšen. Takhle se zde neustále cpe téma rasismu a xenofobie a seriál se zbytečně zaměřuje na postavy, které děj nikam neposouvají a naopak ho brzdí. Atmosféra i výprava velice fajn. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Cara Delevigne ako víla? To už radšej nočná mora z Elm Street. Aj súložiaci Blumák vo vzduchu ochkajúci v polohe levitujem je tiež len zbytočnou vsuvkou do fantazijného sveta, ktorý sa zvláštne prispôsobil novodobej korektnosti, kde pseudo rasové odbočky v období priemyselnej revolúcie pôsobia ako komín parného stroja zastrčený rovno do oblasti, kde nohy strácajú pekné meno. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ta holka s brežněvovským obočím má hezká křídla a do role křehkodrsné víly se typově hodí perfektně. Dobrá je i ponurá atmosféra, celkový nápad a vymyšlený svět, vše ostatní však pokulhává. Dialogy jsou k smíchu, děj se rozpadá do nepřehledných zákrutů, je to přeplácané…. Detektivka ve fantazijním světě je nedotažená a nevyužitá. Milostná linka nepřesvědčivá. A co to malé zoufalé stvoření, které Bloom stvořil a pak se na něj úplně vykašlal!? Toho mi fakt bylo líto. Poslední díly jsem sledovala spíš z povinnosti, abych měla „hotovo“. SHRNUTÍ: Když se víly probudí z pohádky do reality. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Plusové body si seriál zaslouží už jen za tu Prahu skoro v každém záběru města. V kombinaci s fantasy světem působila vizuálně dost hezky a celkově se svět povedl, obsahoval trolly, skřety, víly, fauny, čarodějky, monstra a skoro všechno, co by obsahovat měl. Tím ale pozitiva končí a na řadu se dostávají mínusy, kterých je daleko víc. Seriál po dvou dílech, kdy jsem byl v očekávání, přestal nabírat na obrátkách a jel monotónně až do posledního dílu, žádná akce, napětí nebo atmosféra, kvůli které bych se těšil na další díly. Po 4.díle jsem koukal už jen z donucení, hororu se dotkne seriál jen okrajově a hlavní postavy nedostávají tolik času a prostoru, kolik by si zasloužily, protože je tady více (nudných a ne až tak zajímavých) dějových linek okolo a více než na samotné nastíněné řešení případu, akce a hororové zápletky se tady řeší společenské vztahy, “rasismus” a vrstvy lidí, což rozhodně není to, co bych chtěl... Finále skončilo dříve než začlo a ona hlavní opěvovaná příšera “night butcher” se objevila až v posledním díle asi na 5 minut, zvrat byl předvídatelný a nezajímavý a nebylo už o co stát. Za mě nepovedené, kdyby se zaměřili tvůrci více na detektivní dvojici Cara a Orlando ve fantasy světě a necpali tam sociální vrstvy, neshody a boje mezi jednotlivýma rodinama, udělali by daleko lépe... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno moc jsem se do toho nehrnul, protože reakce mého okolí byly spíš rozporuplné, ale nakonec jsem zjistil, že k obavám nebyl důvod.. Ono pokud se to trochu ohlodá, tak z hlediska konstrukce příběhu se nejedná o nic světoborného ať už se na to díváme optikou kriminální zápletky, nebo z celkového pojetí fiktivního světa. To první dá vzpomenout na Ripper Street či další viktoriánské thrillery a to druhé v leckom evokuje náhled na současnou uprchlickou krizi, což je ale podle mě trochu zavádějící, protože tvůrci tu především operují s konzervativním světem 19.století a místo všech těch mytologických potvor si můžete s klidem dosadit obyvatele kolonizovaných zemí, kteří se pomalu snaží prodrat do západního světa. A právě to se mi líbilo nejvíc. Tohle by mě bavilo i kdyby se to odehrávalo v historických reáliích a to, že tu šlapou a dealují víly, faunové či kentauři, je jakýmsi bonusem navíc. Je to špinavé, brutální, zábavné a to všechno v českých lokacích, které potěší vždy, když se objeví ve větších produkcích. A navíc je to výborně zahrané. Tedy pokud nepočítám Caru Delevingne, která prostě neumí a z mého pohledu není ani nic extra z estetického hlediska, ačkoliv uznávám, že chemie mezi ní a Bloomem funguje na výbornou. Každopádně pro mě je tu číslem jedna Indira Varma, kterou bezvýhradně žeru od dob Říma. Další řadu si určitě nenechám ujít. 85% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Všechno to pozlátko, efekty, drahá výprava, fantasy prvky... nic z toho nepřekryje dost podprůměrný příběh a slabý scénář. Je to škoda, protože na všem ostatní si tvůrci dali záležet. U takových seriálů se člověk nemá sám sebe přesvědčovat, aby se podíval na další díl. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S1: Fajn namet, hoc prepojenie na historiu prijimania cernochov a Irov je trochu prilis do oci bijuce. Fajn kostymy, hlavne faunie. Fajn lokacie, Cesko naozaj ponuka zaujimavu a pestru kolaz. Fajn herci - niektori su lepsi nez ini, ale pasuje mi do role kazdy. Je to mix vsetkeho - kriminalka, fantasy, romanca, vojnovy, horor, nabozensky, historicky... a dokopy to funguje ako-tak, kazdopadne rozhodne lepsie, nez som cakala z trailerov. Uzila som si to, pozriem aj S2. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě docela dilema... Fakt rád bych tomu dal 4 hvězdy, protože ta agitka o nepřizpůsobivých imigrantech (zrcadlící minulost i aktuální ustrašenost) je mi sympatická. Ten svět je poměrně barvitý/vrstevnatý a kupodivu i herecky to docela zapadlo.. Jenže.. Pořád mám pocit, že tomu něco chybí.. Možná prachy (aby ty triky vypadaly méně uměle).. Možná více prokreslené a ambivalentněji působící charaktery (snad v druhé sérii?).. Možná více naturalistický a méně fantasy feeling (pořád jsou to prostě víly a faunové, což působí okoukaně a neinvenčně)... Prostě, pořád tam je něco (nebo něco chybí) díky čemu mě seriál nestrhnul, nevryje se mi do seriálové topky (i kdyby měla 20příček) a nebudu s horečnatou nedočkavostí vyhlížet další sérii... Ale jako takový jednorázový, odpočinkový exkurz do zajímavých končin, to není vůbec špatné... ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tohle mi hodně sedlo! Po všech možných "středověkých" nebo soudobých fantasy je tu konečně něco trochu jinýho (loňský Temný materiály mi prominou) a tím něčím jiným je fantasy ve světě připomínajícím zhruba ten náš za dob kolem první světový - jen je prostě napchanej různýma potvůrka, od kentaurů přes satyry a víly až po mrňavý koboldy. A i na tu válku tady dojde - jen bych si do příští série přál, aby jí bylo víc, páč takový bitky a bojůvky se ve fantasy prostě nevidí a přitom to očividně dost funguje. Technicky je to téměř dokonalý, povědomý město a teda i celý prostředí potěší, detektivní linka funguje skvěle, politická dostatečně, o světě se mluví tak, že působí obrovským a propracovaným dojmem, má to krev, má to prsa, má to incesty a smrti sympaťáků... co víc si přát? Snad jen ta imigrantská linka mohla bejt zpracovaná trochu trochu víc s citem, aby nepůsobila tak tendenčně, ale to už bych byl hnidopich. Perte mi sem druhou sérii! ()

Související novinky

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

37. ročník FAMUFESTu právě začíná!

26.04.2021

FAMUFEST a jeho 37. ročník již stojí za dveřmi a čekají, až je příští týden vpustí dovnitř. Od středy 28. dubna do neděle 2. května 2021 se v rámci festivalového dění můžete těšit nejen na nabitý… (více)

Reklama

Reklama