Reklama

Reklama

Vysloužilý člen speciálních jednotek se ocitá v časové smyčce, v níž musí znovu a znovu prožívat den své smrti. (Filmbox)

Recenze (432)

Fr 

všechny recenze uživatele

„…CHYCEN VE SMYČCE NIKDY NEKONČÍCÍHO DNE…“ /// „Na hromnice o den více“, „Zítřek nikdy neumírá“, osmdesátkovej nápad, moderní kabát, ale taky nudný a ukecaný místa. Má to celkem švih, je to občas prdel, ale ze začátku to baví víc než na konci. Taková blbina, na kterou si zejtra nevzpomenete… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Časový smyčky mě nikdy neomrzej. 2.) Film jako videohra? To chci! 3.) Thx za titule „westside“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na béčkovou blbinu s videoherním konceptem překvapivě svěží a nápaditý scénář se zvraty, které příběhové klišé posunou hned dvakrát v ději jinam, než byste čekali. A s množstvím neokoukaně vtipných momentů. Non-stop zábava s příjemně odlehčeným tónem, která se (díky bohu) ani za mák nebere vážně. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prastarý, nesympatický a brutálně nabalzamovaný Franta Gril v unylé, plagiátorské scénáristické mrdce za každou cenu, která úporně chtěla být zábavnější, vtipnější a coolatější, než nakonec byla. Karnahán je nejen mistr nudné akce s nesmírným talentem pro pičoidní dialogy, ale i retardovaný loutkovodič, a tak všechny ty profláklé držky vypadaly, jako by urputně soutěžily o titul mistra světa v toporném přehrávání. Třikrát po sobě omletá akční scéna, po níž následují ubíjející žvanivý konstrukt z hoven a závěr, co vypadá, jako by všichni na place náhle chytli úplavici a děsně se už na to toužili vysrat. Labutí plíseň velkého Mela, beroucího trapné, prkenné štěky, jehož patrně záhy uvidíme už jen po boku Wiliše v „Přímo-do-hajzlu“ počinech věhlasného holyúdského studia 21th Century Shit. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V rámci zvolených pravidel hodně slušná blbinka, která rozumně vynechává expozici, protože by šlo jen o čekání na Godota a podstatné informace celkem intuitivně dávkuje napříč jednotlivými levely. Carnahan si až na pár momentů hlídá slušné tempo, co mu ale tentokrát lehce ujelo je vizuál. Nevím, jestli neměl tolik peněz, kolik je zvyklý, nebo jen zkrátka chtěl snímek od svých předchozích kousků odlišit, ale vypadá to tak nějak lacině. Být to podpořené stylem snímání jako v Cranku, možná by to prošlo, ale zdejší přístup spíš pokukuje po Scottu Pilgrimovi (a vedle něj vypadá Boss Level jako YouTube video). Ale nápady to má, zábava nechybí, dobré hlášky také ne. Jen ty emoce, tam je Carnahan trochu na štíru. Když má jednoduchý motiv jako přežití (viz Mezi vlky), ještě je docela doma. Ale u rozpadlé rodiny tak trochu ztrácí pevnou půdu pod nohama (a film v tu chvíli dost usíná). Grillo je v hlavní roli výborný a jsem rád, že konečně dostal i trochu stylovou postavu. Obsazení vedlejších rolí nevyužité. Watts, Gibson, Yeoh, Jeong i Wallis nemají co hrát. Když už třískat hvězdy do pidirolí, chápal bych je ve skvadře zabijáků. Takhle se jejich obsazení míjí účinkem. Na druhou stranu i Gibson na druhé straně je hrubě nevyužitý (tu postavu mohl hrát v současném nastavení doslova kdokoli). A konec svým "divák si rozhodne" přístupem vrcholně neuspokojivý. Pobavilo, ale Na hraně zítřka je v pojetí akční časové smyčky kvalitou přeci jen úplně jinde. 65% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Teda, že ve filmu s názvem "Boss Level" bude chybět zrovna ... boss level, to mě docela překvapilo :D Jinak je to sympatická akční časová smyčka s videoherní logikou, v níž Frank Grillo postupně na mnoho pokusů překonává nové a nové překážky, aby se dostal až k finálnímu bossovi s tváří Mela Gibsona. A jak je patrné hned z první věty mého komentu, zrovna zúčtování s Gibsonem teda za příliš uspokojivé nepovažuju. Ale ok, bavil jsem se, na něco podobně střelenýho a oddychovýho jsem měl zrovna náladu, takže ať nežeru - 4*. Dokážu si ale představit, že v jiným rozpoložení bych to odstřelil, přecijen objektivně je to fakt jen taková kravinka... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný překvapení, protože ono se to tváří naprosto bez ambicí, ale přitom to má humor, drive i velmi solidní akci, skoro až ke čtyřem hvězdičkám ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediná škoda, že tu Mel Gibson hraje toho špatnýho. I když na druhou stranu…on Frank Grillo do té hrdinovy postavy docela dobře sedl. Celou dobu ho znám jako takového vedlejšáka a on si tady pak vystřihne akčního hrdinu v časové smyčce jak z partesu. Časová smyčka je mimochodem něco, co se snad nikdy nezevšední. Boss Level je tak díky tomu jeden z nejzábavnějších akčňáčků posledních několika měsíců. Akce výborná, příběh klasický, ale rádi se necháte překvapit nápady, které si tvůrci k příběhu přibalili. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $45miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $1,988,846▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Slušná akčná haluz, ktorá využíva časové šmyčky, obľúbené v posledných rokov ale dobre pokiaľ to má dobrú razanciu prečo nie. /60%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tyhlety filmy na tisíc pokusů už nejsou moc zábava. Tento má navíc fakt pitomý děj. Akce je ale ucházející a dá se to přežít. Mám rád Franka Grilla. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Našlapané akční béčko s časovou smyčkou připomínající videohru s výborným Frankem Grillem, který má dost možná nejlepší zářez v kariéře. Hlavní hrdina se každé ráno probouzí s tím, že jej chce zabít spousta assassinů z neznámých důvodů a když selže, jeho den se opět resetuje. Velmi zábavně a hravě natočeno s plno nápady, fajn hlášky, slušnou akcí ikdyž na pořádný fight či přestřelku zde pořádně nedojde, jsou to většinou velmi efektní a rychlé likvidace, ale příliš to nevadí. Mel Gibson a Naomi Watts jsou sice spíše do počtu, ale Mel i na tak malém prostoru dokázal zaujmout především svou historkou s hadem, ta mě dostala. Skvělá oddychovka. Příběh****, Akce****, Humor****, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To, čo som považoval za akt agresie, bol napokon v skutočnosti čin lásky.“ Ak máte radi akčné filmy a časovú slučku s ustavične sa opakujúcim jedným dňom (teda nie tradičné time travel á la Návrat do budúcnosti, ale filmy Na Hromnice o deň viac, Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie 1 + 2), je Boss Level určený práve vám. Mňa nijak extra nestrhol, ale objektívne musím uznať, že je to dobré, hoci pridlhé žánrové remeslo s takým všelijakým Melom Gibsonom (ktorý tu má skôr väčšie cameo), povinnou dejovou vsuvkou o rodinných hodnotách a drsnou a nápaditou, ale negeniálnou akciou. Kladne vnímam Franka Grilla, ktorý s prehľadom zvláda akčné scény i dialógy a veľmi mu prajem, aby sa konečne stal hviezdou; zaslúži si to on a zaslúžime si to aj my. Zaujímavé je, že hoci Gibsona a Grilla od seba delí len 9 rokov, v realite vyzerajú ako otec a syn (prípadne dedko a neposlušný vnuk). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil, podle ukazek zabavne vypadajici akcnak, navic od Carnahana a s Melem Gibsonem, to prece nemuze dopadnout spatne. A nastesti taky nedopadlo. Ne, ze by to byla jizda stoleti, to rozhodne ne, ale v ramci zanru radne zabavna blbina. Pribehove samozrejme necekejte buhvico, jen super jednoduchej pribeh davajici prostor Grillovi jit vsemoznejma zpusobama z bytu do laboratore a to stale dokola a dokola. Nastesti i kdyz nejakou scenu s drobnou obmenou vidite uz po desaty, i tak to nezacne bejt otrava, hlavne diky solidne natoceny akci, ktera je misty radne brutalni a misty docela napadita, vsudypritomnymu humoru, i kdyz nejaky vylozene zapamatovani hodny hlasky se nekonaj a sympatickymu hlavnimu hrdinovi. Ohledne Grilla, to je sice herecky drevo, ale akcniho borce mu naprosto verite. Ohledne Gibsona, ten je fajn jako vzdy, jen je silene nevyuzitej. No a lehce otevrenej konec dava nadeji na pokracovani, kterymu bych se vubec nebranil. Celkove proste fajn akcnak s par hluchejma momentama, kterej sice ne vzdy vytezi z tematu maximum, ale za me naprosta spopkojenost, vic jsem v podstate necekal. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Trochu dlouhý, moc vážný a ne tak cool, jak jsem doufal. Grillo je badass, ale bokem toho Boss Level vlastně nemá čím překvapit, naopak, dokonce místy stihne i nudit. 6/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Asi nijak originální, zato velmi zábavný nápad s časovou smyčkou, který to posunuje za běžnou mačo střílečku. Energie vysoká, vyflexovaný Grillo střihá badass hláškaře s překvapivou lehkostí, dnes obzvlášť jsem vděčný za každý obsazení průseráře Mela. Výborně mi to sedlo jako půlnoční akční oddychovka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdy jsem nežil dost dlouho, abych to zjistil." Jsem hravej týpek, takže pro blbiny s hrdinou zasukovaným v čase mám docela slabost. Navíc Roy je fakt sympaťák, kliďas i hláškař. Taky bych si chtěl jednou během snídaně ledabyle pohazovat s nájemným vrahem. Taky bych chtěl umět "rozchodit" meč zaseknutej v hlavě a umírat s Royovou vyrovnaností. Tohle všechno mě bavilo a těch rodinnejch hodnot tam zase nebylo tolik, abych pociťoval touhu rozsekat je katanou. A to, že ty časový smyčky nejsou ani trochu originální, mi vůbec nevadí, protože vytvořily solidní základ pro to, aby mě Roy dokázal pobavit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akční rozjezd fajn, pak to zpomalí několik nepříliš zajímavých kecacích scén, kdy jsem se regulérně nudil, ale když se začalo řešit obnovení vztahu se synem, tak si mě to zase získalo, ale konec je poslabší akčně i emocionálně. Snaha tu byla, má to nápady i fóry, ale mohlo to být o dost šílenější a časem jsem vnímal zrychlené přehrávání stejných situací v rámci smyčky hlavně jako způsob, jak ulevit nízkému rozpočtu. Grillo je sympoš a snaží se, ale ve vedlejších rolích vyniká víc než v hlavních, které mu podle mě z tohoto důvodu nebudou nikdy souzené, s výjimkou takovýchto béček. A zbytek castingu je nevyužitý v nevýrazných rolích. Podobně sympatický, ale nedotažený případ jako Guns Akimbo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na hraně včerejška. Motiv opakování dne za účelem sebereflexe a nápravy postavy nám začíná v posledních letech všednět, stejně jako zasazování do nostalgických rámců starých videoher. Když si k tomu přidáte digitální výbuchy a cákance krve jako když rozprašovačem vlažíte fíkus, několik hluchých míst, kde mele Mel a scénáristickou bezradnost směřující s blížícím se koncem na úroveň straight to VHS sci-fi, nepřináší nějakou komplexnější zábavu ani odlehčenost, ani grillující charisma hlavního hrdiny.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Film s mnoha problémy, ale svým způsobem přesto zábavný. V několika momentech dokázali tvůrci přijít se zábavnými nápady a hláškami, akce není moc objevná, ale trochu adrenalinu a stylu dokáže vyprodukovat a děj má naštěstí sympatické rychlé tempo, takže se člověk nezačne nudit. Všechno ostatní snad vyjma stále krásné Naomi Watts a vždy charismatického Mela Gibsona (který zde ale není moc využitý, čehož si zřejmě někdo všimnul a tak do filmu alespoň nacpali zcela zbytečnou a nesmyslnou scénu, kde monologuje o své minulosti) stojí za starou belu. Zápletka je nejen naprosto banální, ale celá je od úplného základu postavena na tom, že se její aktéři od začátku chovají naprosto nelogicky a hloupě. A to naneštěstí přetrvá až do nepříliš uspokojivého a zbytečně nejednoznačného konce, jako by si snad filmaři mysleli, že točí něco hlubšího (resp. alespoň áčkovějšího) než nefunkční sci-fi béčko. S tím souvisí i zacházení s celým konceptem smyčky. Základní hnací motor zápletky v podobě nějakého ultra přelomového vynálezu je až směšně nevysvětlen a nevyužit, ale přitom má zřejmě na diváka působit jako něco strašně osudového. Mám pocit, že tvůrci buď sami nevěděli, jak přesně má výsledný produkt vypadat ne, co zužitkovat a co vyškrtnout, nebo se jednoduše vůbec nesnažili a nacpali do filmu vše, co je zrovna napadlo. Pak není divu, že z toho vylezl sice naštěstí zábavný, ale úplně pitomý film. A abych nezapomněl, do hlavní role měly obsadit někoho úplně jiného než Franka Grilla. Nechci škatulkovat, ale tenhle herec se hodí jenom na role mlátiček na straně padouchů, nemá příliš charismatu, nemá herecké schopnosti, nemá dokonce ani nějak příjemný hlas (když už byl tady využíván tak často voiceover). 4/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Další skvělý námět časové smyčky. A film na tenhle způsob musí být jedním z těch nejpovedenějších, co jsem zatím viděl. Akce je vskutku brilantní a nenudil jsem se ani na chviličku. Snad ani když Dave začal vyprávět. 95% PS: film byl podle mě ještě o něco lepší než srovnatelný film Na hraně zítřka s Tomem Cruisem. ()

Související novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (více)

Reklama

Reklama