Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (485)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Jsem vlastně trochu zklamaný. Jednotlivé sekvence (Rasputin, akce na frontě či finále) fungují skvěle a Vaughn zkrátka umí vyvolávat působivé obrazce v kombinaci s přesným střihem a zvukovým podkladem - ale jako celek to bohužel tentokrát nedrží tak úplně pohromadě a projekt působí mnohdy až překvapivě zmatečně a roztahaně. Jak kdyby i samotný tvůrce nevěděl, jak to celé chce korigovat. Ústřední linka mi nepřišla vůbec nosná (Harris Dickinson tu nemá vděčnou roli) a postrádal jsem nějaké přesvědčivější argumenty a obhajobu, proč tento prequel ze světa Kingsmanů vlastně existuje. Nemohu se ubránit dojmu, že Vaughn sice chce z jinak pojatých špiónů vytvořit masivní universe... ale tak nějak nevidí, že na to značka dost možná nemá. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Se šarmem, lehkostí a kreativitou sobě vlastní Matouš stále skvostně vyplňuje díru staré Brokolice, která netknutě zela prázdnotou poté, co bába z Bondáže udělala masturbační video pro starobince a pásové opary způsobující telenovelu. I tento koncert pro Ralfa a bandu houslí s vkusně ztřeštěnou alternativní konspirací vzniku První světové je parádně odsejpajícím a vtipným velkovýpravným akčňákem, plným svěžích a neotřelých nápadů a fantazie, který si dnešních pouhých 71% procent od zdejších nevkusných bukanýrů, artových rozumbradáčů, kvocientně strádajících hospodyněk a degenerativním konzumem vypláchlých, jednoduchých dětí rozhodně nezaslouží. Je to sice tak o šedý chlup z Barbařina ohanbí slabší než předchozí Královci, ovšem stále kreativní i exekuční nadstandard, dávající vzpomenout, že film nutně nemusí být z valné většiny jen lobotomizovaným digitálním mrdníkem či nástrojem účelového kokotporátního programování stáda k bolševicky kolektivnímu vědomí unifikovaně přežvykujícího spotřebitele a dokonale inkluzního, sterilního světoobčana bez páteře, osobnosti i kritického myšlení. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mít "trojka" Kingsmanů trochu lepší, než-li strašný scénář, mohlo to být solidní rodeo. Protože Vaughn umí reflektovat skrze specifický kumšt soudobou politickou situaci, vtipně alternuje nedávnou historii a nebojí se vytasit rafinovaný a odvázaný humor a svérázný režijní styl, kterým osloví širokou škálu diváků. V tomhle je to za jedna. Ale přece chceme od filmu více než jen to a nažehlený vizuál s plejádou známých ksichtů v krkolomných akčních scénách, které jsou dobré a některé dokonce fantastické. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byl asi nejlepší kousek z té zatím trojice filmů a doufám, že né poslední. Někomu možná nesedne ten dějepisný výlet a věřím, že leckdo z dnešní on-line generace neocení všechny narážky a vtipně splácaný alternativní výklad událostí nejen předcházejícíh první světové válce.Tenhle se pro zasvěcené nese v opravdu hodně úsměvném duchu. Dějiny Evropy jsou začátku dvacáteho století docela jeden velký chuchvalec událostí navíc okořeněn v každé zemi nejedním podivným typem a tak se zde podíváme nejen na královské dvory,a le i dom jejich komnat. Fiennes je snad stvořen pro role odehrávající se ve dvacátých a třicátých letech a opravdu to není tím, že první film co jsme s ním viděl byl skvostný English Patient. On je ten klasický britský typ někam na hrabství či do kolonií, prostě všude tam kde na stožárech hrdě vlaje Union Jack a dodržují se tradice. Prostě to tak je. Vážně mně to dost bavilo, jen tam mrzela taková jistá nevyváženost. Ono celou dobu srandičky srandičky a pak najednou pic a koukáte co se to v tom zákopu v britských liniích najednou stalo... To zakomponování všech do spiknutí od Principa přes Matu hari po lenina a samozřejmě Rasuputina bylo až geniální... Kdo se krapet vyzná v předválečném a válečném období Evropy, bude se místy docela culit :-). Bohužel odkaz Lenina nám tu straší dál a docela dost... Tohle hravě strčilo do kapsy posledního progresívního Bonda a filmy jemu podobné. Docela bych si přál aby vzniklo pokračování, tentokráte třeba s Musolinim a Hitlerem v podobně vtipném duchu... Vždyť i Hitler měl služebné nebo ne? :-). Dávám za 4 trkyod jednorohého kašmírského kozla. * * * * ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King´s Man" je trošku iný film, ako boli dva prvé v tejto sérii. Odhaľuje nám udalosti, ktoré viedli k vzniku organizácie, spoznávame prvých členov a prvú veľkú misiu. Na tento film som bol celkom dosť zvedavý. A fakt, že bol neustále odsúvaný ma už začínal úprimne štvať. Myslím si osobne, že film má 2 veľké highlighty, v ktorých vidím skutočné kvality filmu. V prvom rade je to časť, kedy sa ocitne Conrad spolu s pár vojakmi na bitevnom poli v noci, kde začne silný boj zblízka. Veľmi kvalitná scénka, ktorá potom ešte aj doznie o pár minút neskôr, keď uvidíme zakončenie misie. Veľmi dobre spracované aj napísané. A potom je tu Rasputin. Čo iné môžem o ňom povedať, že keby Ježiš miloval fínsky goth metal a podľa toho by sa aj správal, tak to by bol on? Každú scénku si berie, je to chlap čo je väčší než život sám a kradne si každú jednu scénku pre seba a užíva si to plnými dúškami. Súboj s ním ma neskutočne bavil. To bolo skoro ako baletné číslo. Ešte aj s tou hudbou k tomu, ktoá z toho robila celkom slušnú komédiu. Film sa však potýka aj s niekoľkými problémami. V prvom rade je to náš hlavný zloduch "pastier", ktorého identitu sa film síce snaží celú dobu tajiť, no môj prvý tip bol správny. Okamžite som uhádol kto sa bude na jeho mieste ukrývať a keď budete trošku premýšľať, je to najlogickejšia voľba. Bohužiaľ. Potom musím priznať, že niekedy počas bojov nedokáže Matthew Vaughn zakryť jednotlivé mieste, kde bol film jednoznačne strihaný a lepený s nejakými desatinkovými stopkami. A je to škoda, že je to vidieť. Mňa to dosť ťahalo von z akcie. Toto nie je ako "John Wickkde všetko prebehlo úplne hladko a čisto. Tie edity sú vidieť. Ale uznávam, že postavy ma bavili, alternatívny príbeh o prvej svetovej vojne bol zaujímavý a ako celok ide o slušný film, ktorý podľa mňa fanúšikov série poteší. Aj keď je úplne iný ako jeho dvaja predchodcovia. Hodnotenie: B ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V scéne, keď Princip (Joel Basman) ide zjesť otrávenú pilulku a okolo prejde auto s arcivojvodom, si môžeme na malý moment všimnúť na stole fľašu alkoholu, ktorá má na etikete napísané Statesman. Jedná sa o ďalší odkaz na organizáciu, ktorá sa objavila v druhom filme. (johnsnow)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama