Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 100 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 37,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 125,9 mil. (NIRO)
  • Mezi závěrečnými titulky se nachází jedna scéna. (griph)
  • Ve filmu nalezneme jak českou, tak i slovenskou stopu. Česká je samozřejmě manželka Františka Ferdinanda d'Este Žofie Chotková a slovenská pak použití padáku jednou z postav. Zajímavostí také je, že padák byl Štefanem Baničem vynalezen přibližně v roce 1913, což fakticky i zapadá do událostí filmu. (vyfuk)
  • Pracovní název snímku byl „The Great Game“. Tímto termínem je označován politický konflikt mezi Anglií a Ruskem během 19. století. (Kuzmik)
  • Po snímku Wonder Woman (2017) se jedná o druhý komiksový celovečerní film, který je zasazen do období první světové války. (Kuzmik)
  • Po snímku Hellboy (2004) se jedná o druhé komiksové celovečerní ztvárnění ruské historické postavy Grigorije Rasputina. (Kuzmik)
  • Vedle tohoto snímku se uvažovalo i o filmu „Statesman“, který by se zaměřil na americkou obdobu britské agentury Kingsman. (Petr.Kocfeld)
  • První film ze série, který je v produkci Walt Disney Company poté, co tato společnost koupila Century Fox. (3T)
  • V scéne, keď Princip (Joel Basman) ide zjesť otrávenú pilulku a okolo prejde auto s arcivojvodom, si môžeme na malý moment všimnúť na stole fľašu alkoholu, ktorá má na etikete napísané Statesman. Jedná sa o ďalší odkaz na organizáciu, ktorá sa objavila v druhom filme. (johnsnow)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama