Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erin (Nicole Kidman) kdysi pracovala s kolegou Chrisem jako policistka v utajení a jejich snaha odhalit plány losangeleského gangu skončila tragédií. Když se o mnoho let později v jejím životě znovu objeví hlavní boss, musí se vydat na cestu a bojovat s démony, kteří jí zničili život. Dokáže se od nich definitivně osvobodit? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (97)

silentname 

všechny recenze uživatele

"Destroyer" akosi nedosahuje méty, aké by chcel reálne dosahovať. A nebyť Nicole Kidman, tak by to išlo podľa mňa oveľa hlbšie. Pretože v jadre tento príbeh toho moc neponúka a viac-menej je to nuda od začiatku až do konca. Málokedy sa niečo deje, dej je veľmi komplikovaný a ťažko sa nám v ňom orientuje. Ja som to zvládol, no s tým množstvom flashbackov a odbočiek som prekvapený, že som pochopil čo sa asi dialo. Určite by som sa k tomu nevrátil, lebo filmu chýba nejaký náboj alebo akcia, ktorá by ho vedela posunúť dopredu. Viem, že je to dráma, no riešia sa tu problémy, ktoré ma netrápia a najmä tu Erin rieši aj vzťah so svojou dcérou. A popravde sa toho moc nedozvieme. Menej než je treba na to, aby vôbec tá dejová línia fungovala. Keď to pomaly začneme rozuzľovať tak sa záujem trošku dostaví, no v jadre to nemá moc čo ponúknuť. Make up na Nicole je skvelý, ona dáva skvelý výkon a záver filmu je dobre spracovaný. Ale ak je to všetko, čo by som dokázal na filme pochváliť, tak tam toho moc nie je. Nemôžem povedať, že je niečo, čo by ma na ňom vyslovene iritovalo a všetko je v podstate viac v okey rovine (s výnimkou toho, že je to fakt nuda), ale to nie je pozitívna stránka filmu. To je skôr moja predstava o tom, že to nie je vyslovene negatívne. Hodnotenie: C ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sto minut koukáte na nesympatickou postavu(y) v krajně nesympatických lokalitách LA (aniž by to mělo atmosféru a mystérium Nightcrawlera), a ke konci se film snaží vysvětlit její ztroskotanecký stav, dodat jí lidský rozměr a překvapit jednou formální scénáristickou drobností. Což dostatečně nevytáhne z nevzrušivého diváckého zážitku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $1,533,324Tržby Celosvetovo $5,580,940▐ Panečku to čo s tú Kidmanku porobili, strach a hrôza, chodiaci zombík. V niektorých momentoch to má slušné thrillerové grády, či snahu o nadobudnutie psycho depky ale ako celok to až tak nedostane. Karyn Kusama proste nemá na vyššiu ligu. /55%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman je opět skvělá, ale film je natolik obyčejný a nezajímavý, že to nestačí. Po akční stránce potěší jen jedna slušná přestřelka v bance a tím to končí. Pomalé tempo, žádný dějový zvrat pouze solidní herečka v hlavní roli a to mi k dobrému filmu nestačí.3 hvězdy s přihmouřenýma očima za dokonalý make up. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to pripomenulo Monštrum s Charlize Theron, kde tiež "klasická" hollywoodska kráska podstúpila brutálne maskovanie, čo jej tak nejak automaticky prisypalo body k dobru za silný a kvalitný herecký výkon, hoci v zásade ide len o dobrú masku a smutné, psie oči. No nič, nevadí, Nicole Kidman je napriek tomuto môjmu skeptickému prístupu k danej problematike OK a v pohode. Nie je to excelentný herecký koncert, ale zničenú policajtku s traumou som jej veril. Oceniť musím aj zaujímavo riešený koniec, ktorý ma dosť prekvapil. Páčila sa mi i pochmúrna atmosféra veľkomesta, ktoré Boh dávno opustil, ak v ňom teda niekedy vôbec bol. Trocha rozpaky som cítil z ústredného Silasa, ktorý je líčený ako démon démonov a nakoniec mi pripadal ako radový, bežný pošuk (a Toby Kebbell je v úlohe nechcene smiešny). Scenár je každopádne veľmi priemerný, dĺžka dvoch hodín prehnaná, tempo sa vlečie, miestami vyložene spí. Okej, jasné, nie je a ani to nemal byť svižný akčný film... ale toto bolo miestami predsa len už až príliš. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Obyčejně mám rád i ty průmernější "plan goes wrong" filmy, Destroyer se ale bere zaprvé ultra vážně, zadruhé ultra artově a zatřetí ultra chytře - jenže neprávem. Slabší příběh tady měla očividně nahradit rádoby drásající atmosféra evokovaná super protahovanými detaily na zdevastovanou tvář Nicole Kidman, jenže po patnácti minutách střihu tam a zase zpátky se celý koncept rozpadá, protože začíná být naprosto jasné, co se stalo / stane. Vlastně na tom nic nezmění ani závěrečný dost nadbytečný twist, protože i ten je tam nakonec jen na efekt. Plusové body tak jdou jen Nicole, protože je opět fantastická, hudbě, protože evokuje Sicario a jedné scéně při přepadení banky, ve které se režisérce podařilo zhmotnit napětí. Bravo, protože trvala asi pět minut, zatímco film disponuje přetaženými 123! P. S. Toby Kebbell by měl vyhodit agenta, ti jeho záporáci už taky začínají dost nudit. 5/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kéž by to režíroval Denis Villeneuve. A/nebo napsal někdo pořádnější. A kéž by se zpočátku slibný soundtrack na konci neutápěl v kýčovitém sentimentu. A kéž by byl příběh skutečně o krok napřed před divákem, jak si o sobě myslí. Nicméně Zacha Villu si přidávám do seznamu krásných lidí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ambice hlavních aktérů, tedy režisérky, scénáristů a především Nicole Kidman, nebyly právě malé, ale obávám se, že divák si z filmu odnese jen vzpomínku na strhanou tvář herečky, která byla vždy považována za sexy symbol Hollywoodu a nemá nejmenší problém svůj vzhled vylepšovat zákroky plastických chirurgů. Tady se v zájmu role změnila v lidskou trosku trvale naloženou v lihu a zásobovanou nejspíš i nějakým tím amfetaminem. Ničitelka nepředstavuje dobrý snímek, jelikož Karyn Kusama je jen velmi průměrná režisérka, která příběh potápí směřováním k vztahovému sentimentu a snahou o psychologický ponor do nitra postav, na který nestačí síly ani jí a konec konců ani scénáristům. Poslední hřebík do rakve svého projektu zatloukla neochotou stříhat. Ten film měl být minimálně, zdůrazňuji minimálně, o 20 minut kratší. Celkový dojem: 55 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Výborná Kidmanka táhne jinak trochu nanicovatej pokus o True Detective light, ve kterým se věci dějí přesně podle šablony. Kreativně velká rutina, ale za ten ústřední výkon to imho stojí za to vidět. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krimi z filmografie Kidmanky nejsou tím nejlepším, na co můžeme v její kariéře natrefit. Ale čistě jako surová kriminálka je Ničitelka samozřejmě ucházející. Už Tajemství jejich očí sice dalo tušit, že někdo formátu Kidmanky krimi jednoduše nepotřebuje, ale budiž. Aby se stala ikonou a zároveň household name v tom nejširším slova smyslu, musí sem tam zvolnit a pokrýt doslova každý žánr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nicole Kidman měla evidentně vždycky ráda výzvy. Jakmile se v druhé polovině devadesátých let zbavila nálepky „ozdoba Toma Cruise“, zakotvila ve vodách nejrespektovanější herecké smetánky. Ostře sledovaný rozvod ji rozhodně neposlal do propadliště dějin, postavila se na vlastní nohy a představovala zajímavé ženské hrdinky jak na běžícím páse. I tady je tím největším tahákem, ovšem je na to krapet sama. Coby policistka strávila poměrně dlouhý čas v utajení, kvůli novému případu musí po letech kontaktovat lidi, kteří z toho stejně jako ona nemají úplně radost. Scénář točící se okolo bolestného uvědomování si pokaženého života je ovšem nezajímavý, tempo utahané, řada scén navíc. Zůstává tak jen ztrápená Nicole, která nesleze z plátna, a solidní přestřelka v bance. Víc bohužel. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších dramat o těžkém údělu policistů v utajení. Hořké, depresivní, s prvky akčního thrilleru. Výborné masky, skvělá Kidman. Modrý čísla si to teda rozhodně nezaslouží. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Trochu bezduché, vypitá policajtka pátrá po vrahovi svého milého, se kterým chtěla rozkrýt síť organizovaných lupičů bank. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ježiši Kriste, to byl trailer jako od Ledecký slalom! Naladil mě víc než pátek na víkend, jenže někde mezi trailerem a filmem došlo k nehodě... Myslím, že hlavně tempo sebou někde v zákulisí pořádně křáplo a zpomalilo všechno natolik, že i když je to dlouho děsně zajímavý, ke konci už mi bylo úplně fuk, jak to dopadne a jestli vůbec nějak. Neviděl jsem sice Karyn boxovat, ale jestli by nestálo za to zvážit comeback, protože filmy jí zatím dávají docela těžký KO. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Detektivka z LAPD, co by za dobrý makeup tutorial vraždila. Podnícena kvalitním vlogem a radou, aby se v takto zdevastovaném stavu neprobudila vedle svého manžela, se Nicole Kidman plouží losangelskými uličkami a hledá tamní spolek vloggerů, k němuž má hodně specifický vztah. Ještě to nezabalila a ukazuje se běžně na veřejnosti s nepěkně zanedbanou pletí a kruhy pod očima, na kterých by se dalo houpat. Jen tak pro zvýšení libida honí ležákům jejich nemyté chlouby, bojuje za kvalitní reklamní spoty na sexy mejkap, a mimoděk uděluje rady své nezletilé dceři, která je ozvěnou její minulosti. Kidman se spojila s režisérkou Karyn Kusama, jejíž filmy oplývají jakýmsi "béčkovým" fluidem a dost často postrádají emocionální dopad, ovšem tentokrát tomu tak úplně není. Režisérce udělila snad rady Kathryn Bigelow, která svého času točila podobným stylem, kdy se psychologická rovina střetávala s drsnou surovostí i syrovostí, načež Kusama nechá prolínat dávnou minulost s přítomností, hlavní hvězdu zbavuje jakéhokoliv sexappealu a dává vyniknout jejímu hereckému projevu. Ten má občas nepřirozené tendence, vesměs se ale Kidman potýká s psychologicky-akční rovinou přijatelně. Režisérce se podařilo natočit vypjaté drama, které zrovna dynamikou nehýří a inklinuje k roztahanému dějství, ovšem akční a emoční momenty mají kvalitní posazení, načež odvážná obličejová "nahota" hlavní protagonistky hraje prim, takže zbytek účinkujících moc vzruchu nenatropí. Takže ospalým tempem si tento počin došel pro vyšší hodnocení. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na tak nízke hodnotenie som skôr očakával mumlajúcu Kidmanku zdeptanú niekde na posteli v dlhých, nič neriešiacich záberoch. Ale máme tu naopak svižné krimi, ktoré nad priemer dostávajú dve kvalitne nakrútené lúpeže banky. Na druhú stranu ale nechronologické rozprávanie zase film mierne brzdí, namiesto toho, aby ho robilo ešte zaujímavejším, čo bol určite aj zámer tvorcov. Ničiteľka ale aj napriek kvalitám nie je ten typ filmu, k akému by ste sa radi vracali, čo je vzhľadom na žáner tak trochu sklamanie. Ale určite by som si Ničiteľku rád pozrel v kine, kde by určite vynikla lepšie aj tá atmosféra LA. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Ničitelka dobré nálady, Nicol humus Kidchlap si tu hraje na nějakou brutální Nikitu nebo snad Domino nebo nevim, ani nemusela být namaskovaná, leč její držka neznala hranic už od samého výskytu v TV..připomínalo mi to Bad grandpa od Jackass, akorát že bez vtipu, vkusu, akce..bez ničeho. Tenhle film připomíná vyflusnutej hlen, starýho, špinavýho vidláka, co vysedáva u pumpy v texasu a žvejká slámu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film nuda, ale Kidman to fakt dala vysoko, herecký prejav + samozohyzdnenie, že vyzerá fakt horšie ako Charlize Theron v Monštre. Jediný problém je, že Nicole za to oscara nedostane. Atmosféra naozaj ponúra, čo však na dobrý film nestačí, na to mi stačí zájsť v noci do lesa. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film pro menšinové publikum, jehož natočením se zřejmě vynikající rezervní herečka Kidmanová chtěla posunout do neobjevených vod. Film kvůli ní stojí za to shlédnout. ()

Reklama

Reklama