Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Recenze (262)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jak kdybych koukal na Nezvratný osud s nezajímavými vraždícími momenty. Nicméně závěr, když už nic jiného, byl docela šokující…:) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $41,254,705 Tržby Celosvetovo $95,174,183 Tržby za predaj Blu-ray v USA $640,473Tržby za predaj DVD v USA $1,028,295║ Pravda alebo úloha? Oplatí sa točiť takéto démonické horory? Pravda neoplatí. Rádoby horor ako na páse od Bluma, ktorému občas niečo vyjde a občas toho dosť zbytočne odkvacne do prázdna. Niekedy je menej viac. /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda mělo vliv to, že jsem na film koukal o půlnoci se sklenkou portského v ruce, ale mne film bavil. Za 1) nezaspal jsem 2) herecké výkony byly na úrovni 3) film měl i napětí a byl jsem zvědavý na konec. Za mne v pohodě. Samozřejmě, kinohit to není. Ale to žádný horror v poslední době. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to na plných 100% splnilo moje očakávania, ktoré boli vlastne nulové. Je to už v poradí tretí horor s týmto názvom, samozrejme najslabší (to už viac odporúčam minuloročný TV film od Syfy, ktorý bol takmer identický, no našťastie brutálnejší). Toto vlastne ani horor nie je - ako vyvražďovačka to pri takýchto chabých úmrtiach neobstojí, krv žiadna, napínavé ani trochu. Už aj rating PG-13 je prehnaný, tohto by som sa nebál ani v 5 rokoch. Predpokladal som, že sa mi to vôbec nebude páčiť, ale vďaka celkom zábavnej téme sa aspoň dopracujem ku koncu aj bez vulgarizmov. A to sa splnilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Původně se mi do filmu vůbec nechtělo, ale ve výsledku jsem nakonec celkem mile překvapen. Herci sice hrají hrozně a gore se zde téměř vůbec nedočkáme, ale natočeno je to obstojně, úkoly baví, smrti jsou zajímavé a slečny jsou hezké, takže jako teen horror to u mě celkem ustálo slušně. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto béčko som si zohnal tri razy a zakaždým, keď som ho pustil, mi odpálilo televízor do takej miery, že bol nepoužiteľný a musel som ho natvrdo vytiahnuť zo siete, aby to rozchodil. Stálo to za to? Nie. Postavy nesympatické, napätie takmer žiadne. Niektoré momenty nechcene smiešne. Pravidlá hry nudáááá. Ale videl som už stokrát horšie horory, čiže dávam až neuveriteľných 40%. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert mohu s čistým svědomím prohlásit, že nominace na nejhorší horor roku snímku Blumhouse's Truth or Dare v žádném případě neunikne. Vážnost situace názorně dokumentuje i marketingový tah s obohacením jména filmu o název produkční společnosti za účelem odvrácení očekávaného kasovního fiaska. Režie se Wadlowovi rozpadla pod rukama do takové míry, že Truth or Dare místy získává pachuť parodie. Lekačky založené na prudkém nárůstu hlučnosti o desítky decibelů již neodmyslitelně patří do pracovního inventáře neschopných režisérů. Nic nového. Jenže v případě Wadlowa lze hovořit přímo o hororovém zoufalství, které je podtrženo absurdními nápady à la jokerovský úsměv, jenž v divákovi nevyvolává hrůzu, ale naopak ho rozesmívá. Závan příběhové originality také nečekejte, prakticky se jedná o spin-off Final Destination; avšak s nekreativními úmrtími a v košer verzi. Z televize posbíraní (ne)herci pak celou tu bídu dokonali. Odpad! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia priatelov sa vyberie na dovolenku do Mexika. Narazia tu na chlapíka, ktorý ich zoberie do zruinovaného kláštora, kde sa zhodnú, že by bolo dobrým nápadom zahrať si hru Truth or Dare. Ukáže sa ale, že sa stali jeho obeťami a on ich vtiahol do smrtiacej hry, ktorá ich odteraz bude desiť na každom rohu. - Ďalší Teenage horor bez štipky inovácie a bez akéhokolvek pokusu priniesť niečo nové. A pritom je tento subžáner jedným z tých menej vyčerpaných a ponúka tolko možností. Mladí herci sú celkom sympatickí, ale ich neskúsenosť je až príliš výrazná. Velmi tu chýba atmosféra a systematické úmrtia, ktoré dokáže divák predvídať na míle ďaleko, z toho robia jeden z najmenej uspokojivých kino hororov, ktoré som v posledných rokoch videl. Blumhouse v poslednej dobe čím ďalej tým viac zlyháva, takže dúfam, že Halloween to trochu oživí. + herec z Yoga Hosers + herečka z The Walking Deceased + herec z House at the End of the Street + herečka z Freaks of Nature + herec z Bone Tomahawk + herečka z American Horror Story ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nevadí. Čtveřice scenáristů se s tím moc nemazala, ale i přes slabé postavy (a herce) a dialogy jsem byl až do konce zvědavý na každou další výzvu a zároveň to mělo dost svižné tempo, aby to vysloveně nenudilo. Celou dobu jsem v tom cítil potenciál na sérii a la NEZVRATNÝ OSUD, ale to by chtělo víc scenáristické péče. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailery vypadaly tak dobře, první ohlasy celkem také a za kormidlem můj oblíbený Jeff Wadlow. Výsledek? Průměrný wanna’be horor, u kterého jsem se ani jednou nelekl a po nějaké době splyne v zástupu nerozlišitelných nefunkčích lekaček, kterých každým rokem jenom přibývá a přitom s troškou snahy by mohlo vzniknout něco pamětihodného. Ještě, že jsem na to nakonec nestihl jít do kina (ne, že by Oni 2 bylo o tolik lepší), alespoň to má vtipné ty protáhlé xichty, na ty bych mohl koukat pořád. 😏 5/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prostá hra + prostý děj = naštvaný divák. Kdyby se hlavní hrdinka raději věnovala charitě a nikdy nevyrazila s přáteli na jarní prázdniny do Mexika, bylo by všem lépe. Partu napadne největší kravina, tudíž vyrazí s neznámým hošanem do polorozpadlého opuštěného kláštera a zahrají si pitomou pubertální hru. Po návratu domů je cosi najde a nechce je z prokleté hry pustit. Kdo odmítne hrát, zemře. Ovšem likvidace postav je tak mdlá, že i Nezvratný osud 13 by to svedl lépe. Zdeformované obličeje postav naznačující přítomnost zla brzy začnou otravovat, tvůrci (hned čtyři scénáristé) prakticky nic kloudného nevymysleli, atmosféra nestrhne, lekačky jsou mizerně natočené. Ve výsledku tak zbývá jen zoufalý pohled na hodinky a lítostivý úšklebek. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak místo démonického, případně satanistického hororu vznikne blábol. Přitom se nabízely dvě cesty - temná atmosferická o boji s neznámým zlem, či slasher - vybíjená, kdy mohl divák ocenit zajímavá setkání se smrtí tak, jak to dokázala třeba série Nezvratný osud. Pro mne asi nejlepší scéna, v celém tom utrpení, byla ta na střeše. Jen třeba Italové by rozhodně onen báječně hrotitý plot dokázali využít... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Že by tohle byl lekací horor, to ne, ale je to spíš o tom, že když neposlechne šlo, přichází trest a to většinou smrtící, takže za mě rozhodně spokojenost a na závěr se s tím dobře vypořádala. :D ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hororové príbehy, ktoré začínajú tým, že sa partia mladých ľudí vydá nejako na párty, sú proste evergreen. Nanešťastie sa vždy niečo zvrtne a oni skončia tak, že ich prenasleduje vrah v maske, monštrum s motorovou pílou alebo skupinka znetvorených lesných ľudí. Ale už úvodné titulky Vadí nevadí napovedali, že toto bude niečím iné. Na tento film som narazil náhodou, keď som sa nudil. Film nevyzerá ako horror ale bral som to skôr ako thriller. Síce to nenesie známky hororu, ale film ma zabavil a keby vyšla dvojka, tak pokojne pozriem aj tú, ale do kina by som na to nešiel. Filmu tlieskam za to, že jeho postavy konali úplne prirodzene a na pretras prišli bežné problémy dnešnej doby. Nečakajte v pozadí žiadnu prihlúplu lovestory. Vadí nevadí vás len usvedčí v tom, že shit happens. Vlastne celý snímok má dosť príjemný spád. Ešte teraz vo mne rezonuje záverečná myšlienka filmu: Horšie a rýchlejšie ako všetci démoni sveta, sú sociálne siete. Vadí alebo nevadí? ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

S tím jak divák bude vnímat Vadí nevadí záleží na tom, zda uzná, že je to pouze film který cílí na náctileté. Pokud divák čeká něco víc bude zklamán, pokud se podřídí tak se dočká slušné oukey oddechovky. Novinka studia Blumhouse opravdu nemá na rozdíl od loňského Uteč žádný velký přesah v horrovém žánru ale v dnešním světě se jedná o slušný nadprůměr. Jedná se v podstatě o jakousi novou verzi Nezvratného osudu s nevyhnutelnou smrti a dodržováním pořadí s tím, že tentokrát je tu i démon co si obléká cizí těla. Právě ale díky tomu, že se jedná o práci od Blumhouse to není žádná totální břečka. Je to film opravdu pro mladé s mladými hrdiny kteří používají Instagram a Snapchat. Film reflektuje to jak funguje svět přeplněný sociálními médiémi: Smrt kamaráda všichni natáčí a rozesílají přes Facebook nebo si policie dohledává informace podle IP adresy. Ten film ale vůbec neděsí. Lekačky v něm jsou ale nefungují což je škoda. Je překvapující, že více fungují vztahy postav a jejich rozhovory což u horrových filmů není zvyk. Překvapením je také to, že se ty postavy nechovají dementně. Přemýšlejí racionálně a občas dostanou perfektní nápad jak se zbavit toho co je právě pronásleduje. I když jim to úplně nevyjde. A navíc v tom filmu není nějaká otravná milostná linka za což musím dát plus. Na horrový žánr se tedy jedná o nadprůměr, co se týče filmového celku je to trošku slabší. Jako horrová oddechovka to však funguje takže palec nahoru! UPDATE: Vzpomínky jdou hodně nízko a od toho dubna 2018 to u mně vlastně hrozně kleslo a nikdy bych si to asi nedal znova. Střízliv! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Trurth or Dare je naivnou klišoidnou hororovkou, ktorých v americkej filmovej produkcii nájdete skutočne neúrekom. Po pravde som však pri sledovaní nejakým zázračným spôsobom dokázal vypnúť mozog a azda aj vďaka tomu sa slušne zabavil. Preto dávam priemerné 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chápem, že snímok hororových fanúšikov a fajnšmekrov moc nenadchol, čakali niečo v štýle Nezvratný osud no žiaľ nedočkali sa. Po hororovej stránke je to naozaj veľmi slabé, vlastne pochybujem aj či sa to dá považovať za horor. Mordovačky na spôsob streľby alebo zlomenia krku, kde tá najbrutálnejšia scéna je ceruzka v oku hororovo moc nenadchnú. No na druhú stranu ma oslovil samotný príbeh, nápad, mysteriózny základ a postupná gradácia napätia. Nemal som sa čas nudiť, takže lepší priemer je ozaj zaslúžený. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o tom filmu dozvěděl, podlehl jsem dojmu, že to to bude klasická teenagerovská vyvražďovačka (čili sračka), což nakonec nebylo zas tak daleko od pravdy. Nejvíc mi na tom filmu vadily debilně napsané postavy (jejichž přežití mi bylo ukradené), resp. extrémně nesympatický casting, jinak mě film v podstatě bavil (byť těžké předvídatelnosti se to nezbaví skoro ani na minutu). Při sledování jsem se ovšem nemohl ubránit dojmu silné podobnosti s mým oblíbeným snímkem Neutečeš, který po mém soudu dává tomuto filmu notně na frak - Truth or Dare nemá ani z desetiny tak dobrý soundtrack, ani takovou zábavnost, přesto mi těch 103 minut vcelku uteklo, a když odhlédnu od své averze vůči čemukoli teenagerskému, měl ten film asi nakonec přece jen něco do sebe. Osobně ovšem doufám, že se mi případné další filmy s Lucy Hale už vyhnou, neboť jednou to bohatě stačilo. ()

Reklama

Reklama