Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Recenze (261)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru jsem si říkala, že se bude jednat o typický teenagerovský film, který pro mě bude totální hovadina a propadák, nakonec jsem mile překvapená. Horory moc nemusím, většinu hororu mám ruku před očima a čtu si titulky, dokáže mě vylekat i samotná hudba, ale je to součást kinematografie, takže se sem tam na nějaký podívám. Na tenhle film jsem se dokázala dívat s otevřenýma očima po celou dobu. Není to strašidelný skoro vůbec (snad až na dvě lekavé scény), proto to neberu jako horor, ale spíše jako thriller, což funguje daleko lépe. Příběh je zajímavý, napínavý a ani občas i dost naivní. Konec mě hodně překvapil a nakonec jsem si z toho odnesla to, že jsme všichni na světě zbabělý lháři, takže občas neuškodí se zeptat na otázku "Vadí nevadí?". ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tohle mě opravdu nevadilo a šíleně mě to bavilo! Ano! Ty červené oči a velký škleb mě prostě dostával do kolen! Celý ten nápad je super a čekání na to kdo a jak umře, neutuchá ani po další a další smrti... 80% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Celý to okolo hry bylo celkem zajímavý,bohužel pro tvůrce filmu neni ani trochu hororovej,strašidelnej.je to slušný,ale naprosto light,tak aby to mohl skouknout úplně každej teenager na světě.Tohle prostě u mě neboduje.Sice na odpad to rozhodně neni,Psychopatore,ale i tak jen průměr.50%. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak nutno přiznat, že tenhle horor jsem taky celkem odsuzoval, podobně jako Sestru, už jenom podle traileru. Tohle ale ve finále celé dopadlo mnohem líp, než jsem se obával. Sice sštudáci do hry dostanou celkem blbým způsobem, ale potom se docela rozjíždí zajímavá atmosféra. A čím déle film trvá, tím lepší je a to samé se dá říct i o napětí, které zde taky postupně narůstá. Pravda, má to nelogické momenty a někdy i vyloženě blbé momenty, milostný trojúhelník mi tu připadal celkem zbytečný, ale nutno uznat, celkem mě to chytlo. Navíc se tu umírá systémem Final Destination, tudíž to jde v řadě a když na vás dojde, musíte něco udělat, abyste tohle kolo přežili. Většina postav tu je i docela sympatická, žádní megablbý študáci. Dokonce i příběh se zajímavě vyvíjel. Takže jsem jenom čekal na konec, který u mě dopadl tak... 50/50. Jako, přál bych si jiný, ale když se nad ním zamyslíte, je vcelku originální - SPOILERY jsem jediný, kdo pochopil, že takhle začne apokalypsa? Natočit video na YouTube a rozšířit takhle zlo hry po celý svět, aby nám holky přežily - jo, tam je možnost počátku apokalypsy a byl by to dost originální způsob apokalypsy. A kdyby se holky někam zašily, nikdo je nenajde a můžou v klidu dožít... Ty vole, to chce druhý díl. KONEC SPOILERŮ Pokud tedy panu režisérovi došlo, co to na konci vyvedl, čímž si nejsem tak úplně jistý. Každopádně, Truth or Dare (český název je celkem mimo) je mírně nadprůměrný a překvapivý horor, který sice nic moc nového nepřinese, ale zaujme, Aspoň mě jo. Silné 3* ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Výborný nápad na horor. Další zvrácená hra, která se nedá ukončit, buď se snažit přežít a nebo to poslat dál. Slušný napětí i herci docela v pohodě, taková klasika pro mládež, na kterou se kouknou i straší. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Další "hororové" nic, které nejspíš těží jen z návštěvnosti kin nezletilými teenagery. Velice totožná záležitost jako Truth or Dare z roku 2017, ovšem tam to gore aspoň bylo. V tomto případě je tu jen dobře předvídatelný příběh, většinou nesympatické postavy a nutná povinnost dokoukat to až do konce, přestože přesně víte, že vás to ničím překvapit nemůže. Nemám k tomu moc co říct, snad jen díky bože, že jsem na to nešla do kina. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Také jsem doufal, že uvidím aspoň kozy některé z hereček, což se k tomuto žánru sluší a patří, ale co naděláme. Námět zajímavý. ... GA Cinema ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Strašná blbosť. Režisér nevedel čo presne chce natočiť horor či thriller predlohu čerpal asi z Nezvratného osudu. No nepodarilo sa. 3/10 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak s hororem to nemá nic společného. I když se to nechalo inspirovat sérií Nezvratný osud. Tak tady mi to přijde někdy, jako komedie. Ten dementní úšklebek, byl jen třešnička na dortu. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Fajn myšlenka, na hovno provedení. Nudné a nezajímavé postavy (herci), nikdo neukázal kozy, zas hovna s démonem, napětí prakticky nulový a celkovým uchopením to šilhalo po Final destination. Jako stupidní Béčko pro stupidní diváky kterým stačí míň než nic to asi ale funguje. Finále je stupidní úplně. Jediný, co snad funguje, je kamera a jedna cool scéna na začátku. Jinak generická kokotina, kterých je tisíc a jedna. Ale buď to baví nebo nebaví. Nebaví. 2* a.k.a 25% ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Nesrovnávejte to s předchozími filmy na tohle téma. Koukejte na to jako na samostatný solo film a musíte být spokojeni. :D Mně se to fakt líbilo, nápad dobrej, zápletka ucházející. Samozřejmě ano, občas mi vadilo nelogický chování postav, ale, sakra, oni se taky dost často chovali extrémně racionálně, and that´s what I like.. :D A ty joky, geniální, 80%, já byla spokojená. ()

vnimatkrasu odpad!

všechny recenze uživatele

Vadí. Kór to, že produkční hodnoty i Lucy Hale v hlavní roli by v pohodě utáhly neškodný hororový áčko. Čistokrevnou demenci zdejšího scénáře si tu navíc můžete umocnit počtem scénáristů. Zlo. Krát čtyři. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vadí, nevadí? Mně definitivně vadí, jelikož film je tak fádní a populistický, až běda! Díky tomu, že se ve filmu objevuje studentka, která je tak nesnesitelně zoufalá, že klidně přijme pozvánku na noční výšlap k polorozpadlému kostelíku, aby proklela své nejbližší. S odstupem musím říct, že nevím, jak vůbec ta naše kočanda náruživá dopadla. Vzhledem k její zoufalosti doufám, že skonala dlouze a bolestivě. 35% Celosvětový příjem k 14. 11. 2018: $94,841,481, což je 27,1 násobek rozpočtu ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si říkal, odkud tu holku znám a ona je to krásná malá lhářka. No tady se jí to lhaní zrovna moc nepovedlo. Film byl ale jinak celkem neškodný. Neudělá žádný poprask, ale zase neublíží. Klasiká duchařina. Přijde mi, že tvůrci už dnes když si řeknou natočím horor, tak to spojí s duchama. Trošku škoda, přitom se dá točit i bez nich. No nic. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vadí mi ten film a nevadí mi, že je již za mnou. Štítek hororu bych sem připínal velmi obezřetně, protože tenhle béčkový thriller kromě dvou kaluží krve vlastně nenabízí žádný děsivý prvek, jediné laciné leknutí. Kdyby se všechny zdejší mrtvoly naházely ihned zpočátku na jednu hromadu a nemuseli se jejich představitelé tolik zapotit při snaze “hrát”, byl bych za kraťas s doposud filmově nevyřčeným tématem populární hry Truth or Dare mnohem vděčnější. Hvězda za vizáž Lucy Hale (ne za její hraní..) a za protáhlé ksichtíky, jež si chválí většina filmu znalých. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele

Konec je takovej že, wtf proč, ale why not :D. Každopádně jde o celkem creepy záležitost s celkem silnou atmosférou. Dobrý horror, průměrný film. Swag Lucas Moreno. ()

Reklama

Reklama