Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Recenze (262)

hrudka 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu námětu hry, kterou jsem naštěstí nikdy nehrál, dává film hře sice druhý rozměr ve smyslu boje na život a smrt, ale ač si vymyslí jakéhosi démona, kterého mají za úkol "vrátit zpátky do temnot", pointou vlastně je amorální nevýhra nad hrou, to znamená, že člověk nikdy nevyhraje a hra neskončí, dokud budeme živí, hlavně kvůli tomu, že si démon hraje s pravidly. Co si z toho máme vzít? ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Klasika v podobě party teenagerů, jejichž zábava se trochu zvrtne. Tady se společně s ní zvrtl ale i celý film. Nudné, předvídatelné, zbytečné. A to mívám tyhle žánrovky docela v oblibě, protože si u nich člověk častokrát příjemně odpočine. Postavy nesympatické, vizuálně nezáživné, filmové efekty strašné, momenty jednotlivých smrtí naprosto neprocítěné (všichni si přece pamatujeme na smrti v Nezvratném osudu - tak to má být! No na tyhle si rozhodně nevzpomeneme, protože byly o ničem). Úplný závěr mě docela mile překvapil, ale jako celek to za moc nestálo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

U těchto " týnejdžerských" hororů je třeba protrpět ty počáteční kecy a stupidní dialogy. Asi jsem už starý, ale to chichichi chachacha a ty jsi má nejlepší kámoška mi fakt leze na nervy. Naštěstí to netrvalo dlouho a začalo se něco dít a je fakt, že některé výzvy byly drsné a ještě drsnější bylo jejich plnění. Trochu to připomíná Nezvratný osud, ale nevadí dívat se na to dá. Oceňuji závěr, který není úplně obvyklý. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Totálne zabudnuteľný horror, v podstate nerealistická "démonská" hovadina. Ale mladí herci boli dobre zvolení, ich interakcie (a umieranie:)) ma aj troška bavili a záver ma dokonca prekvapil. I keď moc pekný odkaz spoločnosti zrovna nedal. Ak máte chuť na nadprirodzený slasher, prečo nie. Ale inak, obektívne to bola úplna blbosť. :) ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

V první polovině je to jen hloupá blbina, bohužel v polovině druhé je to už na úrovni pravidelných nedělních pohádek na ČT, kde se šilhavý drak snaží zničit papundeklové království za sedmero Kavčími horami. Takže za mě jedno velké VADÍ. A jako úkol příjmu vše, s jedinou vyjímkou: Ješte jednou se muset podívat na tuhle kokotinu. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatný nápad ale bohužel zbytečně překombinovaný. Přesto z toho vychází relativně koukatelné letní béčko a pokud od toho nic víc nebudete čekat, nejspíš nebudete zklamaní. 2/5 ()

groz122 

všechny recenze uživatele

Strašlivě béčkový formát. Díky bohu jsem měl velmi nízká očekávání a z filmu vzešla příjemná jednohubka. Klišé jsou servírovány rychlím způsobem a celá myšlenka je poměrně uspokojující. Označení -zábavná ptákovina- je na místě. 55% ()

Clark_Kent odpad!

všechny recenze uživatele

Tak popravdě tohle se nedalo v klidu ani dokoukat. Partička rozmazlených fracků jede na výlet a pak se tam nějak nepochopitelně rozprcávaj a hádaj. Nesympatičtí herci, otřesná až nulová atmosféra, tohle nemělo s hororem nic společného. Jde o pokroucenou a závistivou telenovelu bez kouska citu. Exkluzivní sračička! ()

RAFT odpad!

všechny recenze uživatele

Nic horšího sem asi letos neviděl , a odpady skoro vůbec nedávám ,tady ovšem musím ,na ten film se nedalo vůbec dívat .10% ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Slabej odvarek nezvratneho osudu.. smrti málo.. hlavně nic extra nápaditeho..nuda.. chybí tomu Gore.. překvapení.. nějaký zvrat.. mrtvolaka v nemocnici jsem se docela lekl..:) ostatní je bez nápadu..z tý hry šlo vytriskat mnohem více.. zůstalo u slabšího průměru 45% ()

Emafera 

všechny recenze uživatele

Další film s touto hrou a není to úplně špatné. Příběh spíš pro teenagery, ve kterém moc hororových prvků nenajdete. Víc mě vyděsilo, když mi pes přinesl do postele hračku kuřete bez hlavy. ()

Romanstekl 

všechny recenze uživatele

Zápletka vynikajíci, přesto tomu něco malo chybělo, ale i tak bych to videl na 3-4*, zaokrouhluju smerem dolů, ale doporučuji ;-) Český překlad je zavádějící, ve skutečnosti se jedna o hru Pravda, nebo úkol :-) ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak nenudil a navíc mě tahle parta teenagerů srala už od samýho začátku. Bída a utrpení, herci hrozný, žádný jatka, žádný kozy, žádná sranda. Nápad by tu byl, ale absolutně zpackanej. Není o co stát. ()

Reklama

Reklama