Reklama

Reklama

Rytmická sekce

  • Velká Británie The Rhythm Section (více)
Trailer 2

Stephanie Patricková (Blake Livelyová) je obyčejná žena, která se ocitne na cestě k sebedestrukci poté, co její rodina tragicky zahyne při letecké havárii. Život jí změní zjištění, že celou nehodu někdo zavinil záměrně. Stephanie se vrhne vstříc temnému a složitému světu, aby se pomstila viníkům a dosáhla kýženého vykoupení. Ve snímku Rytmická sekce, který natočil režisér Reed Morano (Příběh služebnice) podle stejnojmenné knižní předlohy spisovatele Marka Burnella, se v hlavních rolích představují také Jude Law a Sterling K. Brown. (HBO Europe)

(více)

Recenze (97)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sympatická Blake Lively v sympatickej roli, no problém je, že sme podobných filmov videli mraky a neprináša nič nové. Pochváliť môžem akurát snahu vykresliť ženskú postavu ako zraniteľnú bytosť, jednoducho je stále ženou s chybami, nemotornosťou i fyzickou výdržou a tak to má byť, pretože neznášam filmy, kde ženská katuje partiu chlapov jak malé deti, to nie je realita... Keby sa pridalo pár minút, lepšie vykreslili vzťahy medzi postavami asi by to pomohlo, takto len priemer. 60%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To si takhle pičinka na chvíli odskočí od dlouholetého závodního kurvení se a fetování, podstoupí čtyřměsíční intenzivní kurz špiónství, přičemž už po měsíci bez zadýchání v mínus pěti přeplave Loch Ness a po těch dalších třech je z ní totální padesátikilový zabiják od plotny, schopný krkolomně nafiletovat jakoukoliv veletupou džihádástickou buňku. Prostě výjimečně hnusná Blejk v přiblblém, nudném a škaredě natočeném šestákovém kroutihlavu o peklotyčně iritující a půl filmu otravně truchlící pomstychtivé vyfetlé štětce od Navy Fowls. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono se to snaží o reálnost a proto holce ty akce moc nevychází, poněvadž to že se pokočkuju jednou s Jude Lawem ještě neznamená že jsem zabiják, že ? No, ale ke konci hop a je to drsoňka, jenže to zase nemusí už moc reálně, ale pravda zase to nenudí, protože to působí filmově, když to působilo reálně, tak to nudilo. No film se točil trošku v bludným kruhu, ale dal se. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $5,437,971Tržby Celosvetovo $5,989,583▐ Prerod ošuntelej dievky, ktorá padala len na hlbšie a hlbšie dno na brilantnú likvidátorku, no dobre. Podobné námety sa v poslednej dobe len tak chrlia (Anna, Red Sparrow, Atomic Blonde) ako na bežiacom páse. (Kedysi nám stačila Brutálna Nikita) Bavilo to aj v tomto skôr komornejšom móde, kde sa hrá viac na city cez nejakú tu dramatizáciu. A Blake Lively sa ukazuje ako čoraz schopnejšia herečka, nie len vsadenie na peknú tváričku. /60%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojený. Rhytm Section je slušný Female Revenge Thriller, který sice nepřináší do žánru nic nového a lehce vykrádá podobnější kusy, tak i přesto se jedná o slušnou zábavu s parádní Blake Lively, slušnou akcí, intenzivním finále a zajímavým zvratem. Blake Lively příjde o svou rodinu po teroristickém útoku a rozhodne se pachatele vyhledat a sama zneškodnit a v tom ji pomůže Jude Law, který ji hezky vytrénuje. Vzhledem k tomu, že film nemá příliš příznivé recenze, zřejmě jen kvůlli tomu, že film je tak trochu zbytečný, ale samostatně se jedná o víc než koukatelný film. Příznivci žánru by vyloženě litovat neměli. Příběh***, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Blake Lively je kvalitná herečka, hoci pred pár rokmi by som niečo také nepovedal. Potom som ale videl Navždy mladú a po Smrtiacom prílive (fakt vynikajúcej záležitosti, ktorá bude podľa mňa raz hodnotená ako jedna z jej najlepších rolí), som bol zvedavý, v čom si zahrá najbližšie. Po miernej odbočke v podobe zvláštnej, ale nie nevydarenej Nebezpečnej láskavosti, si na moje potešenie opäť vybrala fyzickú rolu. Nie akčnú. Fyzickú. To je trochu iné. The Rhythm Section (bože to je názov) vyzeralo z trailerov atraktívne: super muzika, skvelí herci, plno zdanlivo dobrej akcie, autenticky vťahujúca atmosféra. Bohužiaľ, výsledok je miestami až neskutočným spôsobom ako keby... nedorobený? Vizuálne matný (až škaredý a lacný), Jude Law je tu 15 minút, akcie je prekvapivo málo (a nestojí za reč s čestnou výnimkou dvojminútovej autonaháňačky na jeden záber) a scenár je v lepšom prípade zlý (!). Ústrednej postave som to absolútne neveril. Pochopil som to správne, že drogovo závislá prostitútka sa premenila na akčnú hrdinku vďaka tomu, že ju raz v kuchyni zbil jej tréner, potom ju chvíľu učil strieľať a nakoniec ju s autom vytlačil z cesty? Čo malo znamenať to, že nevie plávať, no naštve sa a prepláva na kompletku mrazivo studené jazero? To som naozaj nevedel, že je také extrémne jednoduché naučiť sa plávať. Chápem, že tým tvorcovia chceli povedať, že je silná a keď sa raz do niečoho zahryzne, tak sa toho už nepustí. Lenže opäť narážame na to, že je to drogová troska, takže sa jej silnej vôli proste nedá veriť. Čo ma mrzelo asi najviac, Blake je tu zmenená na nepoznanie. Skrátka, ak vyzeráte ako Blake Lively a zrazu sa objavíte s takýmto imidžom, minimálne jeden divák na svete pre to pochopenie mať nebude. Ten divák som ja. Je to celé veľká škoda, lebo Blake Lively by na svojho vlastného Johna Wicka bez debaty mala. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný špionsko-teroristicko-revenge thriller, který výrazněji nezaujme ani dějem, ani akcí, i když úplně marné to není. Hrdinka není z nejsympatičtějších ani z nejzajímavějších a její přerod z trosky v zabijákyni jsem jí moc nevěřil, ale výcviková část s Jude Lawem byla fajn. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akční hrdinky už mají nějaký ten pátek zelenou. Téhle se v první řadě musí zhroutit život, aby se z nadějné vysokoškolačky stala nejprve zoufalou prostitutkou, která si občas šňupne, a následně ostrou (narychlo vycvičenou) vražedkyní. Milující rodiče a dva sourozenci totiž zahynuli při leteckém neštěstí, které bylo ovšem teroristickým útokem, jehož viníci nebyli potrestáni. Jak je to vůbec možné? S pomstou jí pomůže bývalý agent MI6 s tváří známého britského sympaťáka, který má rovněž dopomoct k tomu, aby výsledek oslnil realističtějším stylem. Zřejmě i tím, že hrdinka je děvče z masa a kostí a kupí obyčejné lidské (občas školácké) chyby. Nicméně onen její přerod je moc uspěchaný a nevěrohodný. Realističnost má asi i přinést fakt, že je rozdíl mezi tím chtít se pomstít a skutečně zmáčknout spoušť. A kupříkladu taková pařížská modelka Anna nebo blonďatá agentka MI6 s tváří Charlize Theron by naše děvče seřezali i jednou rukou. Akce nestrhne, ačkoliv je například automobilová honička natočená na jeden záběr. Jinak syrovost nebo nápaditost akci zoufale chybí. Což je škoda, protože Blake Lively to v akčním ražení celkem sluší. I když té to vlastně sluší vždycky a všude. První půlhodinka moc fajn, zbytek docela krkolomný. Docela dost dietní tři hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z urputné snahy o neotřelý příspěvek do žánru akčních špionážních filmů se nakonec vyklubala jen unavená parodie toho samého, překvapivě okleštěná o prvky komedie. Zbývá tak tuna prostoru na pomalé drama z prostředí tajných služeb, kterému sice nevěřím první poslední, ale baví mě sledovat proměny (psychické i fyzické) hlavní postavy a kreace herečky, která ji ztvárňuje. Mohlo být hůř. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Blake Lively se protentokrát vzdala sveho statusu krásky, bere na sebe identitu zesnulé nájemné vražedkyně, na skotských vřesovištích vyhledá služby suspendovaného agenta Juda Law pro účely výcviku a následně jde neúnavně po stopě teroristovi, který ji kdysi připravil o její nejbližší. Z cesty navíc odklidí všechny ty, co mají co do činění s organizací teroristického aktu. Občasný záblesk jejího pověstného půvabu je téměř neznatelný, o to vic vyniká její herecké úsilí, kterým se prezentuje. Poměrně renomovaný režisér Reed Morano nesází na vrcholné akční scény, vzorně drží nastavené tempo a míchá chemické vzorce mezi zúčastněnými herci. Film mně přišel dějově přehledný, šílené vlasové kreace hlavní představitelky mají téměř bizarní rozměr a hudební mix, co zní filmem, určitě kvalitou nezklamal. O scénář se postaral Mark Burnell, jenž je autorem literární předlohy, takže o svoji knižní ideu měl možnost podělit se osobně. Akčnost filmu je decentní, nejedná se rozhodně o žádnou zběsilou jízdu a je znát, že režisér není přes ni specialista. Blake Lively patrně nepromluví s vizážisty od tohoto filmu ani slovo, ovšem může být na druhé straně ráda, že zvládla být za ošklivku, načež mužské libido má tentokrát (s výjimkou jedné rádoby erotické sekvence) nebývalý pohov. 8/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Niečo málo tomu chýba. Jedna väčšia akčná scéna, erotická scéna, možno nejaké cameo. Každopádne Blake to zvládla s prehľadom vo všetkých polohách. Nenudilo to. V akcii to pôsobilo civilne a uveriteľne. Dobrý film. Skôr 3* ako 4*, rozhodne ale viac 4* ako 49%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dlho to malo nakročené na vyššie hodnotenie. Rytmické striedanie príťažlivých prostredí v sekciách, najkrajšie bolo samozrejme v škótskej puste, ale tvorcovia vedeli, ako namotať diváka aj inde. Keď Tanger, tak poriadna naháňačka, len škoda, že strelci síce strieľajú do Blakeinho auta, ale nerozbijú sa ani okná, o zranení nemôže byť ani reč. Prichádzajú aj zvraty, ktoré vlastne pri tak priamočiarom dielku nie sú ani potrebné, ale vôbec to nevadí. Len škoda, že záverečné desiatky minút pôsobia tak trochu ako z rýchlika a keby sme tu mali dve hodinky a záverečné sekvencie boli dlhšie, mohla tu byť hustá osemdesiatka. Určite lepšie ako mdlá Ava, tam tie tri hviezdy znamenali 50%, tu je to 70%. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ten hate ze strany kritiků i diváků je pro mě nepochopitelnej, protože The Rhythm Section je strhující pecka, která se drží skutečnýho světa a jeho pravidel. Přerod Stephanie z životní trosky na nájemnou vražedkyni byl uvěřitelnej a herecky dokonale prodanej (ta její nemotornost, nezkušenost, svědomí). Film má navíc parádní kameru, úžasnej soundtrack a skvělou akci, i když je jí málo a trvá přes hodinu, než k nějaký dojde. Režijně se to nese ve stylu filmů Hanna nebo The American. PS: Celá série Bourna je víc nepravděpodobná a pitomější než tohle, jenom se tam víc střílí. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Rhythm Section" sa ukázal ako celkom funkčný thriller. Je ale nutné povedať, že ak by som mal vybrať časti, ktoré ma bavili, tak určite by to boli viac scénky v prvej polke filmu. Druhá polka už začne byť trošku pomalšia a nudnejšia. Ale o tom si povieme neskôr. V prvom rade plusy. Blake Lively je podľa mňa veľmi dobrá v tomto filme. Nemám problém jej veriť scénky keď je z nej prostitútka a feťáčka v úvode, a ani časti keď sa rozhodne vykonať svoju pomstu. Pôsobí v tej role veľmi prirodzene. A hoci je pravda, že krátke vlasy jej tak veľmi nepristanú, pre Stephanie to bola dobrá voľba. Ale zase parochne vedia tiež pridať trošku viac jej šarmu. Jude Law je podľa mňa tiež veľmi dobrý. Má v sebe veľkú tvrdosť, no súčasne mám pocit, že chcel Stephanie pomôcť doraziť na koniec svojej cesty. Takže ako hlavná dvojka v prvej polke filmu to funguje. Keď sa však postupne začne skutočná akcia, tak prekvapivo to začne ísť trošku dole vodou. A to napriek tomu, že vo filme sú dobré momentky, ktoré ma pri ňom držali. Mám pocit, že to už bolo len smerovanie od jedného účastníka k ďalšiemu a nebol v tom nejaký výrazný rozdiel. Myslím si, že scénka v autobuse je veľmi dobrá a takisto z druhej polky môžem oceniť aj keď sa rozhodne niekoho ušetriť. A pravda je aj tá, že už tam bude oveľa menej flashbackov. Pričom je potrebné si niečo povedať aj o tých. Boli tam podľa mňa často zbytočne nasilu a nepomáhali filmu ako takému, aby bol v niečom zaujímavejší. Skôr to začali okamžite spomaľovať. Plus sú tu občas scénky, ktoré budú prerušované inými scénkami, alebo už spomenutými flashbackmi. A budeme sa medzi nimi striedať. Táto technika ma nikdy nebaví. Čo sa akcie ako takej týka, myslím si, že je natočená celkom kompetentne a ako som povedal Blake Lively do toho dáva maximum. Ako celok je z toho okey film, ktorý mi stačilo vidieť raz. Hodnotenie: B- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Blake Lively by mala určite opustiť čierny účes, inak ju Reynolds rýchlo opustí a ten je na nejaký ten rozvod už zvyknutý. V tomto filme o pomste jednej ženy za smrť svojich blízkych som veľa nečakal. Predsa len takáto pomsta sa skôr očakáva od Brucea Willisa alebo Mela Gibsona. Ale sme v novej dobe, takže nie je problém, keď sú pomstiteľkami aj vychrtlé žienky a ide im to veľmi dobre. Napriek vyše dvom hodinám tohto filmu to celkom rýchlo utečie, pozitívom je hudba, ktorá dobre stupňuje jednotlivé scény ale výrazným negatívom je kamera, ktorá sa triasla ako huspenina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ať už to vyzní jakkoliv, dle mého názoru, by ženy neměly točit akční filmy. To z čeho by slušný režisér udělal napínavou akční jízdu (i přes otřepaný příběh) udělá žena skoro až nesnesitelný a extrémně nudný film, který je plný scén, které nikoho nezajímají a ty scény, které by zaujmout měly, jsou naopak špatně natočené. Jeden z nejhorších thrillerů co jsem za poslední dobu viděl. ()

Reklama

Reklama