Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Theodoru Deckerovi bylo 13 let, když byla jeho matka zabita při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. Tato tragédie změnila celý jeho život a vrhla jej na dlouhou a strhující odyseu provázenou nejen zármutkem a pocitem viny, proměnou a vykoupením, ale i láskou, přátelstvím a světem zločinu. Přes všechnu nepopsatelnou hrůzu si z onoho osudového dne v mysli uchoval jeden výjev skýtající naději… obraz drobného ptáčka přivázaného řetízkem k bidýlku. Stehlíka. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Stehlík Donny Tarttové patří mezi knižní hity oceněné Pulitzerem, líbí se Stephenu Kingovi i Michelle Obamové. Tudíž se líbí všem. A nebo? Opulentní román rozepsaný na 730 stranách je převedený do předlouhého filmu, který je plný celé řady nevšedních zápletek. Obsazení je zajímavé (Kidmanka i Sarah Paulson), příběh kolem obrazu ze 17. století je dynamický. Ale přes veškerou snahu je to pořád jen příběh situovaný kolem obrazu. Místy jsou atraktivnější lokace v Albuquerque, než cokoli jiného. Takto se vracíme k prvotní funkci filmu, sledovat v pohybu místa, která jsou běžným smrtelníkům příliš vzdálená. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to fungovat jako osmý díl televizního dramatu. Stehlík je hloupý, bez tvaru a nepřesvědčivý. Je to bezchybné fiasko. Chtělo by to, aby měl režisér větší účinnost v tom co chce říci. Vizuální stránka není špatná, ale je to bez energie a emocí. Spíše jde o transplantaci knižní zápletky než o vloženou adaptaci. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi ještě zhruba tak v nějaké pětačtyřicáté minutě jsem si říkal, že takovou nudu a zcela nefunkční podívanou prostě nemohu dát až do konce, jenže při závěrečných titulcích jsem najednou vykulený zjistil, že právě od oné úvodní třičtvrtěhodinky mě ten podivný, nezáživný příběh naprosto z ničeho nic pohltil a ve výsledku jsem došel zjištění, že něco tak neobvyklého, zároveň ale poutavého jsem již dlouho neviděl a i když se to vážně velice těžko vysvětluje, tak přestože se na první pohled zdá, že se jedná o divácky fakt neatraktivní a nepřístupný snímek, tak nakonec musím konstatovat, že sice pro masové publikum rozhodně není, ovšem že by byl bezduchý, či prázdný, tak to ani náhodou, naopak, ve výsledku považuji Stehlíka za opravdu silné a emočně vypjaté drama, s velkým přesahem, jenž v sobě skrývá spousty oduševnělých a podmanivých témat, podaných ve velice působivém zpracování, kdy sice může potenciálnímu publiku vadit vážně pozvolný styl vyprávění, zabývající se zdánlivě bezvýznamnými momenty, v závěru však do sebe všechno až pozoruhodně perfektně zapadne, o což je výsledný dojem pak ještě výraznější a silnější. Stehlík je tak sice zkrátka mimořádně náročná podívaná, která určitě neosloví davy, nicméně já osobně se až divím, jak mě nakonec toto filmové dílo naprosto pohltilo, lehké to s ním ale rozhodně není. ()

Sayko 

všechny recenze uživatele

Plochý. Nějak takhle by se Stehlík dal popsat v jednom slově. Koncept kriminálky se zajímavou zápletkou se nezrealizoval úplně podle mých představ vzhledem k velmi častému prokládání nezajímavých vztahů mezi postavami, emocionálně byl snímek až nevídaně mdlý a divák, tedy až na herecký výkon podivína Borise, si nedokázal vytvořit žádné citové pouto ke komukoli z postav. Vypíchnout se dá však velmi dobrá hudba Trevora Gureckise, která snímek zachraňovala před označením "chtělo se mi spát" a vskutku okouzlující kamera, jak už to u Amíků bývá. Bohužel si popravdě myslím, že za týden už nebudu tušit, na čem jsem to vlastně v kině byl. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Životný príbeh mladého Thea, ktorého zasiahla tragédia v podobe smrti matky pri bombovom útoku v galérií. Theo sa potĺka životnými úskaliami aby z neho vyrástol muž, ktorý si vie stáť za svojím. V živote plnom chaosu sa môže oprieť iba o jedinú nemennú konštantu - obraz Stehlíka. Herecké obsadenie: Vynikajúce herecké výkony podčiarknuté vynikajúcim kastingom. Najviac sa mi páčila dokonalosť zhody medzi mladšími a staršími postavami naprieč časom. Prevedenie: Predloha je nepochybne úžasná a vždy keď som videl ako autori niečo na diváka vysypali ako z rýchlika som si povedal, že v knihe je určite tejto veci venovaná jedna celá kapitola. A tak som si to v rámci vlastnej fantázie dopĺňal, asi aj preto som sa dostal na vcelku nadpriemerné hodnotenie lebo v konečnom dôsledku pôsobí film ako guláš v ktorom je veľmi jednoduché sa stratiť ale ak máte fantáziu, tak vám príde nádherne melancholický a až prehnane autentický. Pocity: Nebola to ani silná dráma ani nijaký čajíček nad ktorým netreba veľa rozmýšľať. Je tam množstvo artu ale aj hluché miesta vyplnené vatou v podobe rozhovorov. Ale v konečnom dôsledku veľmi slušne pozerateľný príbeh. Pridaná hodnota: príbeh mladého muža, ktorý to nemal v živote ľahké. 68% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Film Stehlík je adaptací celosvětově úspěšného románu spisovatelky Donny Tartt, za který získala v roce 2014 Pulitzerovu cenu a Carnegieho medaili za literaturu. (Zdroj: Vertical Ent.)
  • Když si Theo povídá v restauraci s Pippou, v pozadí hraje skladba „Apocalypse“ Grega Gonzaleze interpretována skupinou Cigarettes After Sex. (Sayko)
  • Natáčelo se v USA (Albuquerque a New York City) a v Nizozemsku. (BMW12)

Související novinky

Deakins a ztráta středněrozpočtových filmů

Deakins a ztráta středněrozpočtových filmů

12.09.2019

Pokud sledujete filmové odvětví, chodíte do kina a k mé radosti čtete zdejší novinky, pravděpodobně vám neuniklo, že středněrozpočtové filmy a dramata pro dospělé v posledních letech prakticky zcela… (více)

Reklama

Reklama