Reklama

Reklama

Tajná přísada

Trailer

Obsahy(1)

Vele si nemůže dovolit koupit drahé léky pro svého otce, který má rakovinu. V zoufalosti proto ukradne několika zločincům marihuanu a upeče z ní pro otce dort v naději, že mu tak pomůže ulevit od bolesti. Zdravotní stav jeho otce se jako zázrakem zlepší. Vele je však náhle konfrontován nejen sousedy, kteří se dožadují receptu na „ozdravný” dort, ale také zločinci, kteří chtějí své drogy zpět. Největším problémem ale bude přesvědčit otce, že má ještě pro co žít. (Cinemax)

(více)

Recenze (6)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Můj druhý makedonský film a rovnou docela dobrá satira. Sice jsem se u filmu zase tak nesmál, ale myšlenka buchty s trávou, která vyléčí rakovinu, byla dobře ulítlá. K tomu i atmosféra filmu je typicky balkánská, takže se připravte na partu vostrejch chlápků, kteří se s ničím a nikým neserou. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Komedie, s kritickým podtextem. To je vlastně vidět již v úvodní velmi dobré scéně, která kritizuje léčitele a přitom vtipně odkazuje na Inception, co dodat, dvě věci si "tolik blízké". Těch úsměvných momentů je více, za což svým způsobem může odlehčený, ale dobrý závěr. Ovšem kritikou poměrů v Makedonii Gjorce Stavreski též nešetří, v tomto případě jde samozřejmě především o zdravotnictví a jeho nedosažitelnost pro chudší, většinový lid. Ale též naivitu a přílišnou důvěru ve všemožné a často nemožné šarlatány. A přitom jde o jediný dort a jeho důležitou ingredienci... 70% ()

Reklama

Reklama