Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Zbývá osm dní. Meteorit široký čtyřicet kilometrů se řítí k Zemi rychlostí třicet tisíc kilometrů v hodině. Předpokládané místo dopadu se nachází přímo uprostřed Evropy. Odhadovaná pravděpodobnost přežití se na území Evropy rovná nule. Spojené státy se samozřejmě snaží vychýlit meteorit z kolizního kurzu pomocí jaderných zbraní, ale neúspěšně. Celá Evropa je na útěku. Seriál Eight Days vypráví příběh světa, jaký jsme dosud neviděli. Lidé náhle překračují rychlostní omezení jak se jim zamane, oddávají se divokému nechráněnému sexu, experimentují s drogami dle libosti, nakupují bez peněz, nepracují a milují bez následků. Co je pro ně však v posledních dnech a hodinách skutečně důležité? To je to jediné, na čem v konečném důsledku opravdu záleží... (HBO Europe)

(více)

Recenze (20)

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, atmosféra by tu miestami bola veľmi slušná. Seriálu podráža nohy najmä časté rozptyľovanie a zbytočné odvádzanie pozornosti diváka. Vadili najmä niektoré vedľajšie postavy, Napríklad ten Ježiš bol totálne divný, aj keď nepopieram, že v takej situácii nevyjdú na povrch zemský všelijaké indivíduá hlásajúce "svetlo". Len ma to skrátka nebavilo, nebolo to pútavo prezentované. Na druhú stranu niektoré charaktery tu boli pekne vykreslené a aj celá tá situácia celkom reálne mapuje správanie sa ľudí tesne pred koncom - chaos, bordel, bezprávie..... To však nie je všetko. Sklamal hlavne koniec, človek čaká až to padne a ono to celkom nepadne.... Smola. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tak nějak pořád čekám ten katastrofický film, ale jsem u třetího dílu a ani sekunda Meteoritu. Zatím jsem se jen dozvěděl, že stará je kurva, její manžel debil a bačkora, její bratr sobec s naprcanou krávou a její dcera je úplně mimo.... Hodnocení po osmém závěrečném díle: "Takže katastrofický efekt s meteoritem trval asi sekundu! A já po celou dobu koukal na Nebezpečné vztahy ala TV Barandov! Ztratil jsem zhruba 8 hodin života! Za tohle si nezaslouží nic jiného než ODPAD!" 💩💩💩💩💩 ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Docela působivé, ale scénář hrozně pitomý. Škoda, většina těch nejkřiklavějších oslích můstků tam být vůbec nemusela. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Krotce natočený příběh konce Evropy. 1) Spoiler. Velmi zajímavé téma posledních osmi dnů před dopadem ničivého meteoritu je podrobně rozpracováno. Seriál má některé znaky dobré scifi - neřeší se příliš, co a jak, ale hlavní jsou osudy a chování lidí tváří v tvář nové situaci._____ 2) I když je patrný omezený rozpočet, přesvědčivosti sdělení to neubralo._____ 3) Spoiler. Zpočátku se nic moc neděje. Lidé se překvapivě chovají, jako by se nic moc nemělo stát. Až ve druhé polovině se situace konečně přiostří._____ 4) Líbí se mi, že postavy většinou nejsou černobílé a vzbuzují střídavě pochopení, soucit a nechuť._____ 5) Zaujali mě 28letý David Schütter (spasitel Robin) a 47letý Mark Waschke (otec Uli) s pěknou postavou._____ 6) Potence pro pokračování tu je. Druhá řada by mohla být i lepší, než řada první. Uvidíme... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Po Dark nám němci servírují další scifi. Dark je teda o ligu jinde, ale 8 Tage taky není tak špatné. Scifi to je jen okrajově, spíše jde o drama, kde jde o přežití. Chování některých postav je trochu mimo. Trošku mě zklamalo to točení v kruhu, na začátku tu vypadá, že budeme sledovat výpravu za přežitím, ale nakonec se střídají dvě nebo tři lokace a postavy mezi nimi. Konec docela slušný. Klidně bych dal i nějaký pokračování. 70% ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Bohužel ohromná snaha o dramatizování rozvleklé stopáže vedla k tomu, že se seriál zabydlel těžko uvěřitelnými karikaturami lidí. ()

orgia 

všechny recenze uživatele

Takhle retardovanej scenar jsem dlouho nevidel. Prakticky vsechny postavy jsou nesympaticky a chovaji se jak na LSD. Spousta nelogicnosti, priserny dialogy, na serialu v podstate neni nic dobryho, mozna tak uvodni znelka a song. Kazdej dil jsem si pral, aby ten asteroid uz dopadl a ty dementy vymazal. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec nezajímavý počin. Primárním důvodem, kterým vyprávění poutá pozornost, se zdají být brilantní výkony již tradičně zajímavých a osobitých německých herců v nekonvenčních rolích – Fabiana Hinrichse, Christiane Paul, Nory von Waldstätten, Marka Waschkeho, Devida Striesowa, Luisy-Céline Gafrron, Devida Schůttera. Německo je poslední dvě desítky let líhní hereckých talentů, které jsou snad všechny do jednoho zároveň bohatými osobnostmi proměňující svůj charakter v různých rolích nadmíru sdělným způsobem. Postavy, které tu zobrazují, jsou ale zploštěné ad absurdum, stejně tak jako celý koncept. Nevím, jestli se autoři domnívají, že lidé v krizových situacích přestávají jednat altruisticky – výzkumy dokládají jednomyslně pravý opak, a stejně jednomyslně to potvrzují i reálná zvěrstva, která lidé prožívali ještě v minulém století i předtím. Otázkou je, proč takto své postavy autoři nechají jednat. Příběh tím získává přeshraničně nepravděpodobný, místy dadaistický, jindy zase komický rozměr. Dojem ze sledování lze těžko shrnout. Situace a zápletky jsou absurdní, ale taky školometsky prosté a často úplně zbytečné. Nebýt vrstevnatých emocí, které do nich vpravují herečtí profesionálové, byla by minisérie těžko pochopitelnou slátaninou. Určitě nejde o seriál, který se rychle rozplyne a přejde do zapomnění, zůstává po něm však dosti neurčitý otazník. Nevysvobozuje z něj ani poslední scéna plná naděje, kdy z nebe padá ŘEŠENÍ. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál. Katastrofické filmy o nenadálém konci světa mám rád, takže jsem tohle na HBO Go snědl jako malinu. Malinu, která ale zanechává hořkou pachuť. Má to několik silných momentů, kde se často vyskytuje těhotná Marion. Některé cliffhangery, především hned v úvodní epizodě, jsou navíc, zbytečné. Obešel bych se bez nich, asi stejně jako kdyby byl děj zhustěn místo do osmi třeba do šesti epizod. Některé momenty jsou hodně postavené na hlavu, přičemž všemu kraluje hodně wtf sedmá epizoda a hodně wtf chovající se dcera. Samozvaný mesiáš je taktéž hodně vtipná postava, leč v podstatě ta vůbec nejuvěřitelnější. Lidé v takových momentech podobné lidi potřebují. Obecně charaktety postav jsou tu překvapivě dobré s problémem toho, že žádný není kladný, nebál bych se dokonce užít pojmu, že všechny jsou dokonale záporné, snad vyjma Marion, jejíž sestra feministka sice pronese jednu z nejvtipnějších replik, zároveň se ale chová jako typický vymytý levicový mozek aka když ne my, tak nikdo. Je tedy těžké se s někým identifikovat. Vizuál bohužel za charaktery, u nichž je kladen důraz na ty špatné vlastnosti, které ale vlastně logicky za nastalé situace převažují, výrazně zaostává. Bohužel jsem z Berlína neměl ten utopistický pocit, jaký bych měl (a chtěl) mít. Stejně zaostává i narace příběhu, která prostě místy nedrží pohromadě a vytváří již zmíněné wtf situace. Celkově ne víc než za tři, a to i přes zajímavý a trestuhodně nevyužitý nápad. Samozřejmě mohli mít tvůrci zcela jiné záměry než natočit jen zajímavý katastrofický seriál a já onen záměr nepochopil/neidentifikoval. Ale v tuto chvíli nejdu víc než na tři... ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Je osvěžující představit si, že už nic není. Co bych asi dělala, kdyby měl život na Zemi existovat posledních osm dní.. ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Fanúšikom katastrofických a apokalyptických žánrov môže prekážať, že tento seriál nie je primárne o akcii a už vôbec nie o veľkolepých kataklizmatických efektoch ale je skôr psychologickou drámou o vyrovnaní sa s nevyhnutnosťou definitívneho absolútneho konca, prípadne o zúfalých pokusoch na poslednú chvíľu nejak získať aspoň mizivú šancu na prežitie. Ja za seba vyjadrujem spokojnosť, postavy sú viacmenej v pohode, škoda len, že občas konajú nelogicky a unáhlene, je tu jeden kvalitne stvárnený záporák, jednoznačne najlepšia epizóda bola podľa mňa piata a vysoko pozitívne hodnotím fantastickú úvodnú drtivo-desivú znelku seriálu, ktorá sa perfektne hodí k námetu. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Na zacatku to skripe, ale rozjede se pribeh a vida: Nemci umeli vzit za postapokalypticke kormidlo a navest lod na utes se vsi paradou a (sic!) mnohem uveritelneji nez mnohonasobne vyssi rozpoctove snimky z US. Navic bonus, jak glosovala moje manzelka, - "je fajn se divat jak prozmenu utikaji Nemci ;)" ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!!!!!!!!! Kdo seriál neviděl či nechce přijít o požitek NEČÍST!!! Seriál Acht Tage byl pro mě příjemné překvapení, po delší době jsem se rád podíval na celý seriál za celé večer a noc. Příběhy všech postav mi víceméně přišli zajímavé a člověk svým způsobem fandil všem. Nepadli mi do oka ten přítel později manžel te těhotné (která vlastně byla jediný opravdu chudák a její postavy mi bylo opravdu na konci líto) a samozřejmě ten nabožensky fanatik, který mě pokaždé strašně rozčiloval nicméně na druhou stranu musím říct že herec byl fakt úžasný sehrát takovou roli si myslím taky asi není nejlehčí. Ústřední rodinka, tam mě stvala ta máma jak nerozumna a sobecka místama byla, jejího manžela mi bylo po lidské stránce opravdu líto a ani jsem se mu nedivil co málem provedl ačkoliv ho to neospravedlňuje, stejně chápu tu chvilkovou psychickou jeho vykyvnost. Jediné co mě opravdu vytocilo do Běla tak osud te těhotné jak se k ní nakonci zachoval již manžel, a teď opravdu SPOILER!! jako sobecky si odjet prostě do bunkru a ikdyz na konci prozřel bylo pozdě, ten moment kdy padá meteorit a ona s miminkem v náručí a člověku je jasné co se s ní stane prostě člověk obreči a takovýho blbce bych nevím kéž by osud byl opacny pravdou je ze jsem koukal i přes titulky a tak a doufal jsem že třeba v posledních vteřinách se něco, bohužel... Ke zminemenu meteoritu, ano byl tam chvilku, ano vidět měl být již už jakou dobu, ale zase tomu dodalo to kouzlo závěru filmu takže tohle mi tam vážně nevadilo naopak strašně EPIC... 🤗 Shrnutí asi takové že, jak zde někdo již zmínil je to opravdu zajímavé seriál sledovat a položit si otázku "vis ze za 8 dní zemres co budeš dělat, uměl by ses taky zachovat jako svi... Nebo bys dokázal být až dokonce poctivý oba příklady se v seriálu nacházejí. Skvělé bylo i to že se s postavama dalo szit a to mám rád. Dávám tohle hodnocení opravdu málokdy, ale dle mě tento seriál si to zaslouží. 100% a 5 ✨ ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Po emočnej a psychologickej stránke skutočná nálož, skvelo funguje aj prepletenie spoločných osudov, pravá tvár človeka, kam až zajde ľudský "charakter", kde končia naše zásady.. Tento seriál môže byť aj úvahou na zamyslenie. Acht Tage je určite veľmi zaujímavý počin. ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě nic tak nevzrušilo, jako tento pekelný spektákl prosycený nádhernou hudbou Davida Reichelta. Jakoby Richard Wagner povstal z mrtvých a poslal nám své nejkrásnější smutkem a napětím prosycené árie. Závěrečný pohled na oblohu mně připomněl záběry oblohy s ze Země vylétajícími raketami z výtečného tv. filmu The Day After z roku 1983. Obě scenérie nám předkládají vizi stejného konce, i když jsou tak fyzikálně odlišné. Německá vize Apokalypsy mnou hluboce otřásla. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Jeden z psychicky nejnáročnějších seriálů, jaký jsem viděl. Věřím, že každý si při sledování musel nutně položit otázku, co by dělal on sám, kdyby zbýval týden do konce světa, a možnosti záchrany by sice byly, ale velmi, velmi omezené. Někdo si tady stěžoval, že v seriálu prakticky chybí kladné postavy - možná (byť bych úplně nesouhlasil...), na druhou stranu kdo z nás by se nezachoval jako svině, kdyby stál tváří v tvář rozhodnutí, co dělat, když on sám se zachránit může, ale jeho rodina třeba ne... Tohle bylo opravdu hodně silný a v některých momentech (lasagne, porod atd., je tam toho víc) mi srdce vyskakovalo doslova až do krku. ()

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Seriál nám ukazuje, jak tráví poslední dny na Zemi obyčejní lidé a tím nabízí otázku, jak bysme se zachovali my. Což si myslím, byl i účel seriálu. Ztotožnit nás s postavami a prožít si jejich příběhy. Většina z nás se určitě mezi hlavními hrdiny našla a tím pádem si seriál i užila. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Po konci musím dát plný počet. Hlavně po psychické stránce vás seriál solidně vyždíme. Němci si úplně na happy endy nehrají. A to je dobře. ()

dedavena odpad!

všechny recenze uživatele

Gdyž sem uviděl, že to je od dojčáku, tuš se ani němusim divať a vim, že to stoi za guvno. Stejnak myslim, že žadny meteorit nima dosť velki na zničeni Evropy, bo stači ta "frau merkel". Ta uš Evropu rozdupala na mraki... ()

Reklama

Reklama