Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

V pokračování anime Amanchu! se opět setkáváme s dvěma mladými dívkami Hikari Kohinatou (Pikari) a Futabou Oki (Teko) a všemi jejich přáteli z potápěčského kroužku. Teko úspěšně získala potápěčskou licenci a nyní je na čase udělat další krok a získat její rozšířenou verzi, která dává majiteli možnost potápět se nejen do větších hloubek, ale třeba také v noci. Než však Teko uspěje, tak ji čeká spousta dobrodružství a setkání s novými přáteli, která v dívce utvrdí ten pocit, který získala - tedy že potápění je prostě úžasné a kouzelné. (Jeoffrey)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Aria the scuba diver" je zpět a to i z bláznivou a někým proklínanou Pikari a jejím výrazem, který mě první sezónu nejdřív otravoval, ale pak jsem si na něj zvykl a je tak pitomý, že se usměji pokaždé, když ho vidím - takže se směji docela často... Zkrátka já si na to všechno v první sezóně zvykl a líbilo se mi to, hlavně ta atmosféra, ta hudba a milé vztahy mezi všemi, kteří tady jsou, že mi to vážně i chybělo a jsem rád, že tato další série přišla. No a co přinesla? Několik nových postav, které rozšířili škálu těch podivných výrazů (obličejů) opět někam dál a já toužím po scéně, kde budou všechny postavy s těmi divnými výrazy najednou, abych si mohl udělat screen a přidat si ho na profil pod ten (podobný) obrázek z Arii, abych se cítil jako mistr Pokémonů - zkrátka abych je "měl všechny". Dál jsem získal poučení o tom, že co funguje v jednom seriálu nemusí zákonitě fungovat tak dobře v jiném. I zde se totiž Kozue Amano uchýlila k přidání jistých nadpřirozených prvků, které mají dát magickému a kouzelnému dojmu z tohoto anime další širší rozměr, ale po pravdě tady to nadpřirozeno, magie a Caith Sith nefunguje ani z poloviny tak dobře jako v již několikrát zmíněných příbězích mladé gondoliérky Arii. Tedy celá část věnovaná snům a Peterovi je opravdu asi tím nejslabším, co jsem v tomto anime zatím viděl. Jinak zbytek už byl stejná krásná a milá písnička, tedy opět nádherná hudba, opět velmi příjemná atmosféra a opět hezky vykreslené a procítěné vztahy, tentokrát s jedním pro mě nečekaným překvapením, ke kterému řeknu jen - Boy?! No a na závěr ještě malá výtka k tomu, že je zde oproti první sérii mnohem méně potápění a třeba i faktů o potápění, což je škoda, protože mě potápění zaujalo a chtěl bych vědět víc, stejně tak jako mi přijde každé ponoření do světa pod vodou magické a zde velmi pěkně vykreslené, zkrátka je to kouzelnější než nějaké sny a Peter... Ale i tak jsem si to užil, třeba vztahy zde byly zajímavější a propracovanější než v prvním díle, za což dávám zase malé plus. Ve výsledku je druhá série Amanchu! pro mě opět milou a sympatickou podívanou, jen ten příjemný dojem byl nakonec o malinko slabší než u první série, ale i tak bych další přídavek uvítal, protože v tomto světě a i pod vodu je pro mě stále co objevovat. 7,5/10 ()

q66 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo dobře, první polovina se mi určitě líbila - jenže pak přišla strašná část s Peterem a i když potom byly ještě 3 další epizody, ani jedna z těch finálních mě nějak zvlášť nechytla. Vizuálně a zvukově je druhá řada dle očekávání na úrovni, ale škoda... 5+/10 ()

Reklama

Galerie (45)

Reklama

Reklama