Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jitka Molavcová v příběhu s písničkami o tom, jak řádně vychované děti okoření sousedské soužití... Rodina Vrabcova – to je maminka (J. Molavcová), tatínek (K. Heřmánek) a tři děti: dvě děvčátka a chlapec. Maminka své děti učí pravdomluvnosti a slušnému chování. K samostatnosti je vede tím, že jim svěřuje drobné úkoly. Netuší, jak doslova děti její ponaučení berou a jaké dopady jejich vlastní iniciativa bude mít na soužití se sousedy v devátém patře. Do výchovných lekcí paní Vrabcové jsou tak zataženi stárnoucí manželé (J. Patočka a L. Roubíková) trpící nezájmem dospělého syna (J. Krampol), sousedka (N. Divíšková) úzkostlivě skrývající milenecký poměr i paní redaktorka (A. Vránová), jež napsala do novin nepravdu o květinové výzdobě patra, která byla přece dílem Vrabcových a ne všech obyvatel patra. Vezme si z rozpoutaných situací nakonec někdo z dospělých ponaučení a mají právě oni vždy nakonec pravdu? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Písničky jsem doslova přetrpěl a děj vlastně taky. Supervychované dětičky jsou nekutečně otravné. Jejich střet se světem dospělých, kdy poučují, moralizují, žádají spravedlnost a podobně je minimálně neuvěřitelný. Potěšil mě snad jen Sova starší. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Roztomilá dětská bezprostřednost je největší a zřejmě i jediná pozitivní stránka tohoto filmu. Ty jejich hlášky nemají chybu. "Vy jste pan princ a jste ženatej.":)  "Až já budu velkej, taky budu soudružka.":) To je ale taky jediné, co může diváka zaujmout. Humorné situace dětí s nájemníky a návštěvníky činžáku jsou ještě v pohodě, ale dopis Chudíkovi alias primáři Sovovi už je až příliš za hranou reálnosti. Osobně nemám rád muzikály a všeobecně filmy, kde se příliš zpívá a ani přeslazené zpívané pasáže Molavcové nejsou výjimkou. Slabé 2 *. 35% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovej Bakalarskej styl, pribeh s ponaucenim navic doplneny o zpevy Jitky M. Ale je to barevne, odehrava se to jakoby v panelaku, takze dobra retro exkurze do stylu bydleni, oblekani, hracek atd. te doby. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Soudružka učitelka říkala, kdo udělá nějakou chybu, že ho na to máme upozornit, že mu tím pomáhame." K pravde a spravodlivosti vedené dietky z paneláku prispievajú svojim dielom k budovaniu lepšieho a krajšieho sveta. Každého pekne pozdravia, upozornia na neuspokojivé rodinné vzťahy a zanedbávanie seniorov, kontaktujú doktora Sovu ohľadom záletných ženáčov a nakoniec sa pustia do boja s dezinformačnými médiami. Pomedzi to zaspieva Molavcová zopár mravoučných alebo dojemných popevkov. Žiadna veľká sláva, ale zopár vtipných momentov sa nájde. "To není slušný, chodit na návštěvy s puškou!"   ()

Reklama

Reklama