Reklama

Reklama

Učitelka Marie (D. Syslová) z malého městečka se odhodlá najít životního partnera pomocí inzerátu. Po nedávném citovém zklamání trpí nedůvěrou k mužům. Stala se z ní uzavřená žena, enormě citlivá vůči prostředí. Ředitel školy (V. Neužil) jí sice nabízí přátelství, ale jeho racionalita Marii odrazuje. O příjezdu neznámého muže se náhodou dozví žák, kterého nedávno Marie napomenula, a zorganizuje trapné sledování páru při jejich prvním setkání. Snůška nepříjemností a nedorozumění způsobí, že se Marie a Zdeněk (J. Zahajský) roztrpčeně rozcházejí. Naštěstí ne navždy… (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

topi 

všechny recenze uživatele

Dana Syslová a Jiří Zahajský hrají dvojici, která se seznámila na inzerát. Najít k sobě cestu a zalíbení může být vhledem k různým okolnostem docela složité. Psychologický podtext je vcelku dobře pojatý a uvěřitelný. Nejlepší byl Jirka Kodet v roli číšnického playboye v nádražní putyce. Tam zazní (zřejmě z televize) i motiv z filmu Ikarův pád od Jiřího Hubače, jehož autory jsou Jiří Malásek a Jiří Bažant, stejně jako skladatelé v této inscenaci. Vkusný nápad. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No, tak tohle já považuji za parádní blbost. A je mi jedno, že si to myslím sám. Vždyť ani ten konflikt s klukem u motorky nedokázali pořádně natočit. Evidentně to odflákli a přitom to měla být jedna z klíčových scén. Mimo ni jde o čiročirou nudu a zdlouhavé plácání o ničem. Já dávám plus procenta jen číšníkovi v podání pana Kodeta. 10 %  ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Kvalita příběhu se mimo jiné pozná v ději příběhu v "druhém plánu" a tam to skřípe. Příjemný civilní  projev Syslové. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Čtvrtou hvězdu dávám za to, že se z fádního začátku vyklubala slušně dramatická a neotřelá látka. Jen by to chtělo možná trochu dotáhnout. Zahajský skvělej, ale kupodivu i Konvalinková a rozhodně Kodet. Syslová mohla a měla hrát víc. Zaujalo mne téma strachů a fóbií při představě, že by mohl člověk nakonec přeci jen plnohodnotně žít. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Slabá učitelka se nechá terorizovat puberťákem, a to i když jí přijede nápadník. Ani ten ovšem nedokázal být razantní. Mezitím plkal s paní učitelkou bez sebevědomí, nerozhodnou, až vybíravou. Divný příběh, kde normální byla jen kolegyně učitelky a hostinský, v podání Jiřího Kodeta. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v obci Skály u Písku. (sator)

Reklama

Reklama