Reklama

Reklama

Vědec Bruce Banner se při nehodě promění v obrovskou a silnou stvůru, která bude bojovat nejen se zlem, ale i sama se sebou. Skvělé efekty a akční scény podtrhují tento dobrodružný příběh. Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev – učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu... (Cinemax)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (662)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Uzasne spracovany komics. Filmarom sa podarilo sklbit dost dojemne zivotne utrapy mladeho "estenieHulka" ktoreho seriozne zahral Eric Bana a zaroven na plne gule rozbehli akciu, ktora sa len tak nevidi (Hulk vs. US.army) .Bolo to tak neuveritelne neuveritelne, az to bolo neuveritelne krasne.Holt zlost je svina...;) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu nádhera, zapomeňte na Supermana, pusťte z hlavy Spidermana, to jsou pohádky pro děti. Bruce Banner je ten pravý komiksový hrdina, člověk, donucený být někým, kým být nechce a s hrůzou zjišťujícím, že se mu to líbí, podaný skvěle Ericem Banou. Betty Jennifer Connelyové je dívka , která soupeří sama se sebou v pocitech lásky a odpovědnosti k lidstvu (hraje také výborně, jen ke konci její postava chvílema ztrácí ten správný výraz ). Nick Nolte je naprosto pomatený a šílený vědec, jdoucí klidně přes mrtvoly za svým cílem a Lucasův Talbot je jeden z nejnechutnějších padouchů, jaké jsem viděla. Film je velmi napínavý, triky jsou sice trošku slabší, ale pořád dost dobré a ústřední hudební motiv mi ještě dlouho bude znít v hlavě. Určitě lepší 4*. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Pane Lee vy musíte mít pořádné koule, když z comicsové předlohy natočíte drama. Zaměřit se na dějovou linii a akční nářez odsunout na druhou kolej. Ač své milenky bezpochyby uspokojujete, bohužel já jsem asi vysoká meta. Rozhodně si cením nového přístupu, který by mohl působit. Proč se tedy tak neděje? Nick Nolte na roli záporáka sedí ( i když závěrečný hysterický záchvat mě štval). Jennifer Connelly dokonalá, nejen svou krásou, ale i hereckým nadáním. Každá scéna s ní, drží film na vyšší úrovni. Jenže se dostávám k největšímu problému a tím je Eric Bana. Nemůžete sympatizovat s někým, komu nevěříte ani nos mezi očima. Nepřála jsem si nic víc než ať zezelená, nebo umře. Ale přitom jako Hulk stál za slzičku. Jeho mladší bráška Neuvěřitelný Hulk, je přesně to, co jsem od filmu čekala, ale tady se mi to nedostalo. A létající okénka a střihy, která měli být nápadité, mě spíše vadily. Jednoduše řečeno je Hulk pro mě zklamání, které mrzí. PS: Z jakého materiálu má ušité kraťásky? Při mých současných stravovacích návycích a při mé snaze cvičit, se můj zadek neuvěřitelně mění a takové oblečení by mi velice usnadnilo život. Nevíte někdo, kde se dají pořídit? :o) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Cože, pět hvězdiček? Té nudě? Vidíte správně? Vidíte! Tento Hulk je podle mě dokonalý. Ang Lee si zřejmě řekl, že když už točí komiks, chce, aby to tak i vypadalo... A tak z plátna udělal rovnou komiksové stránky. Obraz dělí do rámečků a políček, postavám chybí jen bubliny s psanými texty nad hlavou. Leeův další husarský kousek spočívá v tom, že z komiksu, který je na papíře prachsprostou mlátičkou (tedy v 90% Hulkových příběhů), udělal téměř psychologický film, drama otce a syna, popis tragédie jedné rodiny. Dějové scény, dialogy a tak vůbec jsou promyšlené, dá se o nich uvažovat, není to jen tupé předžvýkávání textu. A když dojde na akci, je velkolepá a nápaditá (hod tankem a souboj se psy vedou). Co chcete víc? Já nic. Jedna z nejlepších komiksových adaptací. Proč? Právě proto, že je jiná. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

S takovým příběhem jaký nabízí komiksový Hulk se toho moc vymyslet nedá, takže se Ang Lee pokusil jít jinou cestou a zatímco vizuální stylistika filmu se (vcelku úspěšně) snaží být tím nejkomiksovějším ze všech, příběh samotný rozvedl a zpomalil tak aby se v něm kromě řvaní HULK SMASH! a primitivní mlácení do všeho okolo dělo i něco zajímavého. První půlka je tak díky tomu strašlivě nudnou představovačkou toho co kdo kde udělal a jak se došlo k tomu že po městě pobíhá velká zelená opice... na čemž je zajímavé snad jen přemýšlení nad tím jaktože se americké ochranářské organizace nezbláznily z toho že ve filmu se dělají drastické pokusy na malých roztomilých (a posléze vybuchujících) zvířátkách, tak i na malých roztomilých (a bohužel nevybuchujících) dětech. Aspoň tohle je tedy zajímavé. V druhé půlce už psychologie postav vcelku funguje, všechno postupně zapadá na své místo, klišé žánru padají , sem tam se objeví i nějaký ten trikově příšerný souboj s tím nezbytným trháním tanků, skal a betonu... a Leeovy veletoče s obrazem nabírají maximálního vrcholu. - to je ale bohužel jeden z mála důvodů, proč si Angova Hulka pamatovat... protože ač svůj mladší remake překonává o mnoho tříd, pořád je to svým způsobem docela přiblblá nuda, která se mezi kvalitnějšími komixovými filmy krčí někde vzadu v koutku. 6/10 ()

Galerie (101)

Zajímavosti (54)

  • Podle animátorů z Industrial Light & Magic váží Hulk (Eric Bana) jednu a půl tuny a do úderu může vložit sílu téměř dvě tuny na centimetr čtvereční. Jeho kůže je 10krát silnější než Kevlar. Přes hrudník má něco přes pět metrů, přes pas asi metry tři, přes nohu metr a kolem krku metry dva. Kdyby nosil boty, musely by být o velikosti 87. Může se pohybovat maximální rychlostí 135 km/h a překonat 5-6 kilometrů jediným skokem. (3DD!3)
  • Severoamerické tržby dosáhly 132,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 245,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Proč Hulk nejede sólo?

Proč Hulk nejede sólo?

22.06.2015

Filmy se zeleným marveláckým bijcem nikdy nebyly velkými hity. Hulk vydělal 243 milionů dolarů a Neuvěřitelný Hulk jen o 18 milionů víc, což jsou vzhledem k miliardovým tržbám žánrové konkurence… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Reklama

Reklama