Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný režisér Ang Lee (podepsaný pod filmy Svatební hostina, Rozum a cit, Jízda s ďáblem, Tygr a drak, Zažít Woodstock) se v tomto příběhu - tak jako již několikrát - zaměřil na rodinné a generační vztahy. V psychologicky laděném snímku, natočeném podle románu Ricka Moodyho Ledová bouře, se vrací do roku 1973, do předměstí connecticatského New Canaanu. Vyprávění se přitom soustřeďuje na členy sousedících rodin Hoodových a Carverových, kteří k sobě pocitují přátelské, milostné vztahy i nenávist. Jakýmsi katalyzátorem drobných a všedních událostí i vztahů je ledová kalamita, jež nastane v noci po neustávajícím mrznoucím dešti... Americký film oceněný na MFF v Cannes (cenou za scénář pro Jamese Schamuse) se vymyká z běžné hollywoodské produkce a spíše připomíná klasická díla filmařů Ingmara Bergmana a Michelangela Antonioniho. Hlavní úlohy ztělesnily známé herecké hvězdy Sigourney Weaverová (Vetřelec, Gorily v mlze, Krotitelé duchů, Smrt a dívka) a Kevin Kline (Ryba zvaná Vanda, Francouzský polibek, Dave). V dalších rolích hrají Joan Allenová (Šílená láska, Tváří v tvář), Tobey Maguire, Christina Ricciová (Casper, Malí válečníci), Jamey Sheridan, Elijah Wood (Všude dobře, doma nejlíp, Drtivý dopad). (Česká televize)

(více)

Diskuze

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Dnes jsem si tento skvost z dílny Anga Lee vychutnal, zvlášť Sigourney byla skvělá.

Maslord

Maslord (hodnocení, recenze)

Veľmi ma očarilo sexuálne harašenie počas filmu, silný dramatický dej a krásne obrazy, kvality ktoré si na dobrom filme najviac cením.

lzap

lzap (hodnocení, recenze)

Zřídkakdy se stává, že mne dostane už první scéna filmu. U Ledové bouře jsem přestal žvýkat (rád u filmů jím - podle toho taky vypadám) a s otevřenou pusou hleděl na rozjíždějící se vagon. Dílo je hotovým pohlazením, navíc se dalo získat u časopisu zdarma. Co více si přát? Doporučuji všem milovníkům filmu.

Reklama

Reklama