Reklama

Reklama

I Am Not a Serial Killer

  • Velká Británie I Am Not a Serial Killer (více)
Trailer 1
Horor / Thriller / Drama / Psychologický
Irsko / Velká Británie, 2016, 104 min

John je svojský, dospievajúci tínedžer s diagnózou sociopata, ktorého celé okolie vrátane rovesníkov vníma ako úplného podivína. Keď sa v jeho rodnom mestečku Clayton v priebehu 48 hodín objavia dve doslova zohavené telá, všetko nasvedčuje tomu, že sa jedná o konanie šialeného, sériového vraha. Nakoľko je daná problematika pre mladého muža doslova vyhľadávaným artiklom, rozhodne sa, že urobí všetko preto, aby identitu zabijaka odhalil sám. Lenže jeho protivník ani zďaleka nie je len nejaký obyčajný vrah... (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (41)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Robbie Ryan je machr, který dokáže nakopnout i průměrné projekty na vyšší úroveň. V tomhle případě dokáže díky živočišnému snímání na 16 mm film navodit působivou atmosféru zimního městečka. Scénář je to přece jen příliš řídký a jak píše xxmartinxx, bez nějaké větší interakce, ale právě díky svébytnému vizuálu film, stojí za vidění. A Maxe Recordse bych ještě někde rád viděl P.S. Když se Robbie Ryan dozvěděl, že Fuji přestává vyrábět filmový materiál, nakoupil co nejvíc suroviny a skladoval jí cca rok ve svém mrazáku, protože věděl, že jí použije na nějaký film. A to je tenhle. Příští dostaveníčko s Robbiem bude u American Honey. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Houby thriller, horor to byl! Nic pro mě, vnitřnosti, pitevna, krev a podobně, ne ne. Konec byl jasně vypovídající, ale jinak jsem se nudila i když Max hrál moc dobře, takže tomu tu jednu hvězdu dám. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi nesoustředěné, ke konci už absolutně nudné. Zajímavější postavy by to chtělo, nějakou pořádnou interakci mezi nimi, nebo aspoň u hrdiny jít trochu do hloubky? Prostě něco... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Antisociálny mladík John trávi svoj čas najradšej pri pitvách svojej matky. Keď nie je náhodou svedkom rozrezávania tela, zisťuje informácie o osobách, ktoré mali podobné koníčky, aj keď telá rozrezávali neoficiálnou cestou. Zaujíma sa o sériových vrahov a sám musí mať pravidelné konzultácie s psychológom, pretože má k tejto činnosti taktiež sklony. Jeho pokojným mestečkom otrasie prípad brutálnych vrážd, po ktorých mali obete vytrhané určité vnútornosti. Pre Johna je toto výzva k akcii a sám sa pustí do pátrania po nebezpečnom vrahovi, ktorý začal terorizovať mesto. - Nesmierne milujem tento štýl hororu, v ktorom sa malé zasnežené mestečko ocitne pod útokom brutálneho vraha. A I Am Not a Serial Killer je hororom, u ktorého už teraz viem, že ho dlho nebudem môcť dostať z hlavy. Získal si ma hlavne herec v hlavnej úlohe, ktorý má dosť podobné záujmy ako mnoho hororových fanúšikov a sám sa stretáva s tým, že sa mu ludia vysmievajú alebo ho považujú za vraha. Celá záhada okolo vraha a to pomalé rozuzlovanie a približovanie sa k pôvodu vrážd v meste ma úplne pohltilo a v tom zimnom prostredí to malo krásnu atmosféru. Plus sa v úvode aj závere objavili parádne soundtracky, takže to je parádne ohraničené. Často to pôsobilo, ako keby režisér chcel v pôsobení hororu na diváka udržiavať taký zvláštny odstup, ale táto decentnosť ma na tom práve bavila. Perfektný projekt, do ktorého treba ísť bez akýchkolvek informácií a nechať sa tým pohltiť. + herec z Piranha a Piranha 3DD + herečka z The Magicians ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Osobne som akosi dúfal v iný (temnejší) záver, ale to je zrejme jediná vec, ktorá ma drží od plného hodnotenia, pretože už dávno mi žiadny film nesedel tak ako tento. Perfektne vystavaný, nenápadne mrazivo izolovaný, brnkajúci na tie správne struny, s postavami, ktoré sú nielen zaujímavé, ale naozaj žijú a s exkluzívnym „killerom“... Je mi síce jasné, že amatérski csfd odborníci by vedeli do detailov popísať (a určite to aj urobia), čo bolo treba urobiť inak, čo chýbalo a čo už videli tam a tam, no mne je to srdečne jedno.. Toto je pre vyvolených :) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

John je svojský, dospievajúci teenager s diagnózou sociopata, ktorého veškeré okolie rovesníkov vníma ako úplného podivína. Keď sa v jeho rodnom mestečku Clayton, v priebehu 48 hodín, objavia dve doslova zohavené telá, všetko nasvedčuje tomu, že sa jedná o konanie šialeného, sériového vraha. Nakoľko je daná problematika pre mladého muža doslova vyhľadávaným artiklom, rozhodne sa, že urobí všetko preto, aby identitu zabijaka odhalil sám. Lenže jeho protivník, ani z ďaleka nie je len tak nejakým obyčajným vrahom ... Billy O'Brian je tvorcom pomerne zdarilého "Experimentu" na kravách z 2005. Nakoľko moje zvedavé očko neostalo bez povšimnutia, že sa opätovne pustil do projektu, ktorý by mi vzhľadom k námetu mohol sadnúť, nedalo sa inak, iba ho "ne-od-ignorovať". No a čuduj sa svetu, námet rovnako ako v spomínanom počine - prekročil tieň spracovania. Keby sa našla odvaha či chuť skonštruovať tento snímok trošku odvážnejšie, doslova a do písmena povedané: pritlačilo by sa na pílu, v tomto okamihu by som písal o nadšení, ktoré milovníka scifi hororu len zriedka kedy postretne. Takto ostávam len pri ľahko nadpriemernom hodnotení, ktoré presne vystihuje môj celkový dojem z tejto milej jednohubky - 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Tygře, tygře, žhavě žhneš v noci, jíž jak lesem jdeš! Kdo vzal smrti její moc a dal ti strašnou souměrnost?“ William Blake „Když chci někoho zabít, rozpárat ho, tak se usmívám, říkám pěkné věci. To mi pomáhá." John je magor, který nejraději pomáhá matce v márnici balzamovat mrtvoly. Je fascinován lidským tělem, jeho orgány a také masovými vrahy. O sobě si myslí, že má všechny znaky předurčující ho k dráze vraha, co se nespokojí s jednou obětí. Jeho posedlost smrtí a vražděním ho zavede až na stopu skutečného vraha. A jak už to bývá, pod svícnem je tma, a tudíž vrah není pro Johna zcela neznámý. Zastavit ho se ale ukáže jako nadlidský úkol, byť se jedná o starce, co vypadá, že zmáknout ho by nemělo být těžké. Otevřená těla, vybrané vnitřnosti, vybírání vnitřností mrtvolám i těm, co mrtvolami teprve budou a stupňující se napětí. Tedy zpočátku spíše průměrný příběh začne nabírat obrátky až s postupným odhalováním tajemství. Přesah do fantastického příběhu mne zaujal, proto hodnocení zvednu. Klobouk dolů před Lloydem, který je vitální i v relativně vysokém věku (nemluvě o kreaci v nejnovějším snímku Nobody). A na závěr...Spirit in the Sky.... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"I Am Not A Serial Killer" je podľa mňa veľmi solídne spracovaný film. Christopher Lloyd mal vždy môj obdiv a mám pocit, že je to jedným z najväčších žijúcich mien. Každý si s ním asi najviac spojí Emetta Browna, ale tie časy sú asi nadobro preč. Osobne by som povedal, že je dokonca vo svojej role aj mierne desivý a veril by som, že by nemal najmenší problém urobiť to, čím sa vyhráža.Hlavný hrdina je tiež veľmi dobrý a film vie budovať atmosféru, no miestami je trošku ťažkopádny a jeho tempo vie diváka trošku odradiť. Musíte si zvyknúť na to pomalé plynutie času, no ak sa do filmu ponoríte (čo sa mne podarilo), tak si to podľa mňa užijete dostatočne. S výnimkou toho tempa nie je toho moc čo kritizovať. Atmosféra je skvelá, vizuálne to pôsobí ako 60-te roky posunuté do 21. storočia so smartfónmi a dáva to tomu iný štýl, než som zvyknutý. Vôbec, celé toto mestečko pôsobí úplne inak, než bežné súčasné americké mestá. Jedno by som ale predsa len ešte možno mohol skritizovať. A to je trošku priehľadný scenár. Najmä ku koncu budete vedieť niektoré veci odhadnúť a trošku to tomu uberá body. A možno by som si prial viac hororu. Uvidíme síce niečo ku koncu filmu, no osobne by som film fakt kategorizoval hlavne ako drámu. Tá funguje dobre. A vzťahy medzi postavami gradujú a gradujú a dávajú tomu dobrého ducha. Myslím si, že za zhliadnutie film rozhodne stojí. Hodnotenie: B+ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vyjma nestandadního Christophera Lloyda, nezajímavý a laciný indie horor o mladém magorovi a starém sousedovi, který je možná masový vrah. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V podstatě psychologický horror o monstrech skrývaných uvnitř. Velmi zajímavý charakter hlavního hrdiny. Sympatické postavy, sympatičtí herci, sympaticky komorní. A závěrečné titulky v růžové jako bonus k tomu. 3.5* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Základ je vlastně jednoduchý. Teenager se rozhodne na vlastní pěst vypátrat sériového vraha, který řádí kdesi v americkém zapadákově. Takže je to hodně o omáčce a ta docela chutnala. Nejpovednější je asi charakteristika hlavního hrdiny, diagnostikovaného sociopata, kterého fascinuje vše, co se týká smrti a jehož výborně a hlavně věrohodně ztvárnil Max Records. Plusem je i kamera, která film posunuje výš, než by normálně byl a povedl se i vrahoun, jehož identita byla odhalena celkem brzy, což filmu prospělo. Jenže nic z toho nedokázalo přehlušit fakt, že film až příliš často neměl co říct a ani jednou ze zmíněných propriet si nedokázal vypomoct. Příliš mi nesedl ani odhalující závěr, který měl zůstat spíš u náznaků. Nicméně i tak se jedná o zajímavý kousek, který by hororovým fandům neměl uniknout. 60% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, představitel hlavní role, Max Records (tedy v překladu Maximální Nahrávky), je sympaťák, problémem je délka. Kdyby to mělo o půl hodiny míň, tak je to pořád dlouhý jako svině. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je podivín, který se vyžívá v márnici, zajímá se o sériové vrahy a pro okolí dosti nesympatický člověk. V městečku se začínají objevovat vraždy a začíná se šuškat o sériovém vrahovi. John jako správný mimozo se tomu všemu snaží přijít na kloub. Námět mohl mít ambice na slušný thriller, ale uchopení látky se nepovedlo. Momenty napětí zde zcela chybí a místo toho se zápletka utápí ve zdlouhavých momentech. Plno zbytečných scén s prázdnými dialogy a místo gradujícího závěru přijde hodně nepovedená pointa.......4/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tajomstvo ako si užiť tento ťažko zaraditeľný snímok ( aj keď plagát mierne spoileruje ), je proste sa nastaviť na to, že ani vlastne neviete, na čo sa najbližšie minúty budete pozerať. Vždy ma bavili snímky a to všetkých žánrov, ktoré sa točili okolo Vianoc. Vedel som si tak vychutnať tieto sviatky viac, ako v skutočnosti a preto znamená tento fakt pre mňa u tohto filmu pridanú hodnotu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že snímek by byl výrazně děsivější, kdyby se oprostil od toho nadpřirozeného prvku, ale je jasné, že by musel být celý trochu jinak vedený. Ale nemyslím si, že až tak jinak. Přesto to má v sobě scény, které jsou velmi nepříjemné na sledování. Tohle je dobře. Jakmile je ve filmu něco, co mi alespoň trochu nažene nějaké nepříjemné pocity, je to fajn. A filmu „I Am Not a Serial Killer“ se to povedlo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

I Am Not a Serial Killer rozhodně není pro masové publikum, protože určitě nesedne každému. Spíš bych ho brala jako takový okrajový minimalistický thriller s prvky hororu a opravdu velkou dávkou plíživého napětí. Až do úplného konce moc nevíte, co se tam vlastně celých 95 minut děje. Je dobré mít na tento snímek trochu víc trpělivosti, delší stopáž tomu možná trošku škodí. Hodně to tam ale držel Max Records, já osobně mám tyhle podivínské hlavní postavy nejradši. Super byl i výběr hudby, ale tentokrát tři slabší. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Už si nějak začínám zvykat, že za poslední cca 3roky už to většinou neni s hororama a thrillerama to co to bejvalo, ale i tak musim ocenit každej ucházející kousek a v případě tohohle filmu je to na hranici průjmu a tuctovýho filmu.. ()

Reklama

Reklama