Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zemi nikoho mezi Severem a Jihem nebojovali za modrou nebo šedou, bojovali za své přátele a rodinu. Film proslulého režiséra Anga Lee (Tygr a drak) vypráví příběh mladých Američanů bojujících za svou vlast v občanské válce. Jake Roedel syn německého emigranta a Jack Bull Chiles syn plantážníka z Missouri, jsou přátelé od dětství. Poté, co Jackova otce zabijí vojáci Unie, rozhodnou se oba mladíci přidat k Bushwhackerům, dobrovolníkům bránícím Jih. Z obou se stanou zkušení a obávaní střelci. Během nevlídných dnů jim začne pomáhat mladá vdova Sue Lee, do které se Jake zamiluje. S blížící se krutou zimou a sílící válkou se však skupina začne pomalu rozpadat, přátelé umírají jeden za druhým a dva mladí muži tak musí udělat zásadní rozhodnutí, zda-li bojovat dál... (Bonton Home Entertainment)

(více)

Recenze (81)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ang Leeho nejak zvlast nemusim, ale timhle westernem me dostal. Je to hodne netypickej western, trosku mi pripomnel atmosferou Doktorku Quinnovou. Ang Lee se mnohem vic nez prestrelkam a bitvam, ktery tu jsou cca 4 a jsou naprosto uzasny(hlavne souboj s federalama), venuje psychologii postav a to se mu dari na vybornou. Hlavni predstavitel "malyho ctyrprstyho nemcoura" Tobey Maguire hraje vyborne, ale ten jeho lehce pritroublej a ospalej vyraz mi lez misty na nervy. Ostatni herci hrajou taky slusne a nekdo sem tam hodi nejakou vtipnou hlasku "Chces moji slaninu? Tak pockej az ji rano u dubu vyseru." Co se tyce hudby, tak ta je nadherna. Kdyby se Ang Lee nevenoval ke konci asi pul hodiny uzdravovani Maguira a misto toho tam dal jeste nejakou bitvu tak by to bylo za 5*, ale takle bohuzel jen za 4*, protoze ten konec uz opravdu mirne nudi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Juh proti severu a všetko okolo toho sa na plátne už niekoľkokrát ukázalo v rôznych formách. Priznám sa, že nie som veľmi fanúšikov filmov o tejto vojne, zdá sa mi to sudné pre našinca niekedy mätúce. Podobne je to s týmto snímkom. Má niečo do seba, ale aj vzhľadom na dĺžku sa tam udeje pomerne málo zaujímavého. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Trošičku kratší stopáž by snímku podle mě prospěla, ale jde určitě o zajímavý snímek, který se (jak zmiňuje cityman) věnuje jen a pouze té poražené straně z občanské války Severu proti Jihu. Film disponuje solidními hereckými výkony, zejména Tobey Maguire v hlavní roli opravdu září (až na ten pekelně pubertální dabing), Jeffreye Wrighta jsem poznal až podle závěrečných titulků, ale byl taky hodně dobrý, stejně jako Skeeter Ulrich a rovněž citymanem zmíněná (nááááádhernááááá) Jewel. Ang Lee tímhle snímkem vpodstatě jen potvrdil svou vysokou třídu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Western tempa pomalého a akce minimalistické. Prostě nečekejte souboje uprostřed prašné hlavní ulice ani životní pouť legendy Divokého Západu. Lehce připomíná Cold Mountain, ale Ang Lee má s Anthonym Minghellou společnou snad jen zálibu v nadprůměrné stopáži. Přesto je Jízda S Ďáblem film, který stojí za to vidět, byť by to bylo jen abyste viděli Tobeyho v kovbojském:) Protože charakterní postavy, a že tohle jedna taková je, mu jdou mnohem lépe než mocní hrdinové, nemluvě o těch co úchylně cákají slizkou a lepkavou tekutinu po lidech, zatímco doma dělají v zásadě totéž nad fotkou jedné rusovlásky. Skutečná podívaná začne ve chvíli kdy se Tobey poprvé setká s Jewel, od tohoto bodu bych se na film rád podíval znovu. Jenže film musím zhodnotit jako celek, a tam je to jenom na tři hvězdy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Western současnosti, tak nějak bych nazval tento film. Dříve se jich točilo tucty. Dnes je radost slyšet o tom, že nějaký vznikl. Možná je to všechno okoukané: prostředí, postavy, ale i tak tento film nakonec dokazuje, že nejen příběh se dokáže stále nově nahrazovat lepším a i tak povedeným. Překvapivě tento film točil Ang Lee, který dalo by se říct si potrpí na heroické a epické akce. Možná by si kdejaký Amík mohl říct, co se jim sere do jejich historie. Jenže pak přišel se Zkrocenou horou a bylo to jasný:)...Jízda s ďáblem je rozhodně povedený film, který se nemá za co stydět, plný akce a povedených hereckých výkonů, což je samozřejmě primární, ale i tak na svojí délku nepřestane nudit a překvapí zajímavou historií Spojených Států trochu jinačí formou. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Postava Daniela Holta (Jeffrey Wright), černocha bojujícího společně s konfederačními vzbouřenci, měla předobraz ve skutečné osobě. Tento muž se jmenoval John Noland (1844 - 1908) a účastnil se Quantrillova přepadení města Lawrence v Kansasu. (p.a.douch)
  • Natáčení probíhalo v okolí Kansas City. (Terva)

Reklama

Reklama