Reklama

Reklama

Ztracené okamžiky

  • Kanada The Parts You Lose (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý hluchoněmý chlapec Wesley žije se svou rodinou v malém venkovském městečku kdesi v Utahu. Rodinu tvoří on, maminka Gail, sestra Amber a otec Ronnie. Zatímco s maminkou a sestrou si Wesley skutečně rozumí, s otcem k sobě nenašli vztah. Ronnie se totiž ani nesnaží vyrovnat se se synovým handicapem. Wesley má ale problém i ve škole, kdy si vůči němu dovoluje jeden ze spolužáků, který využívá toho, že Wesley neslyší, a proto ho nechutně ponižuje před celou třídou. Jednoho dne cestou ze školy Wesley objeví ve sněhu postřeleného muže napůl v bezvědomí. Jedná se o zloděje, který se před několika hodinami pokusil vyloupit místní banku. Zatímco jeho kumpáni pokus o loupež nepřežili, zloděj skončil jen zraněný. Wesley se pokusí přivolat k muži svého otce, ten ale nerozumí synově znakové řeči, a tak ho nepochopí. Wesley sice Ronnieho nakonec na místo nálezu dokáže přilákat, zraněný muž tam už ovšem neleží. Wesleymu to nedá a v noci se vydá s baterkou zraněného muže hledat. Skutečně ho najde v bezvědomí ve sněhové závěji. S vypětím všech sil ho odtáhne do blízké opuštěné stodoly. Muž se probere z bezvědomí. Od té doby se o něj Wesley stará. Zloděj ihned pochopí, že Wesley je neslyšící, přesto se muž i chlapec dokážou sblížit. Zloděj se na Wesleyho snaží mluvit, porozumět jeho znakové řeči a hraje s ním dámu. Učí ho trpělivosti, sebevědomí a přemýšlivosti. Zloděj brzy pochopí, že Wesley trpí tím, že je ve škole šikanován, a naučí ho, jak se šikaně postavit… (TV Nova)

(více)

Recenze (10)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je jednoduchy, kazda scena je preplnena mnoha ilustracnimi detaily. Ale chybi napeti. Jsou zde sice silne emoce, ale vse co jsem citil byla nuda smisena s nezajmem. Nic me nevtahlo. Je to plytvani casem hereckymi talenty. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Zaľúbil sa chlapec, tak už sa to stalo. Tu sa hluchonemý chlapec zaľúbil do Jesseho Pinkmana z Perníkového tatka, tentokrát v úlohe zlodeja, ktorý mu v podstate na chvíľu zahral otca. Vo filme sa ale stane tak málo, že v podstate nemá scenár. Ušetrili vlastne na papieri, lebo keď je hlavnou postavou hluchonemý, tak tie repliky museli byť napísané tak na tri A štvorky. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Scenárista si vzal patrně jako předlohu Eastwoodův Dokonalý svět, ale důsledně jej zbavil veškeré akce a humoru. Chlapce zbavil navíc i sluchu. Léto vyměnil za zimu, uprchlého zločince nepustil na cestu, nýbrž jej usalašil v hospodářské budově. Režisér se místo budování napětí soustředil na "artový" způsob vyprávění, výsledkem je film, který pocitově trvá dvojnásobek své skutečné délky. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Drámičky zo zasneženého prostredia, kde mne bola zima za všetkých. Avšak, nevybočovalo to z rady podobných námetov, akurát, že tu dali nepočujúceho a končilo sa to tak, ako sa to končilo. Subjektívne to malo pol dna a nie 90 minút a správanie matky mi prišlo dosť nelogické. Ako podmaz fajn, nedokáže to ale strhnúť. 2 z 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zraněný zločinec se ukrývá ve stodole a šikanovaný neslyšící chlapec v něm nalézá morální i lidskou autoritu namísto slabošského otce. Pomalu (artově), bez dramatu a velkých emocí, jejich účelový kamarádšoft neobjevně odplyne do celkem uspokojivého (nerovná se šťastného) konce. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak se mladý chlapec v malém městečku Severní Dakoty spřátelí s potenciálně nebezpečným uprchlíkem, kterého si postaví do pozice svého otce. A ten chlapec je navíc hluchý. Co to znamená. Emoční příběh o podivném přátelství? No, jak se to vezme. Krapet je v tom znát použitý motiv snímku 'Dokonalý svět' (1993), kde se v obou případech ve své podstatě mladý chlapec vzhlédne k cizinci, který ve svém zájmu nemá daleko k použití násilí. A kterého samozřejmě nahání policie. Děj tak v plné parádě sleduje jejich vzájemný vztah, přednosti a nedostatky. Jako thriller není námět zpracovaný nejhůř, ale celkovému dojmu přeci jen kazí velice nízká dramatičnost a pomalé tempo. Zkrátka a dobře, občas to diváka přinutí si ledabyle zívnout. Ve scénáři sice jsou zajímavá místa, ale jich tak málo, že se velmi zdařile vytrácí z povědomí diváka. Herecké výkony jsou přijatelné, ale když je slabý scénář, tu správnou atmosféru to stejně bohužel nezvýšilo. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Tak nevim, jestli na starý kolena měknu, ale tohle mě prostě dostalo, že jsem si po skončení musel dát něco tvrdýho (pro uživatele typu Verbal mám na mysli panáka). Nechápu, proč Logan Creran je zde uváděn až na šestém místě, když měl ve filmu hlavní roli, které se zhostil velmi působivě. Ono v deseti letech zahrát hluchého kluka, který má problémy s rodiči, není nic jednoduchého, i když v jeho věku jsem si na hluchého hrál taky. No, a jednoho dne ten hluchej kluk potká zraněnýho padoucha, kterej vyloupil místní banku a ten padouch se ke klukovi chová hezky, protože ho momentálně potřebuje. Na nějakej morální aspekt režisér ve svý prvotině v podstatě kašle, takže se zákonitě musej objevit rozporuplný hodnocení, kdy jeden dá hvězd pět a druhej odpad. Přestože nepatřím mezi milovníky dlouhých záběrů a natahovaných dialogů (zde ty dialogy zas tak dlouhý nebyly, protože sáhodlouhej rozhovor s hluchym by nezvládl ani Spielberg) tohle se prostě vůbec netáhlo, naopak to utíkalo rychlejc, než prostitutka před mravnostní policií. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Okrem toho horoskopu pekný film o hluchom chlapcovi, ktorý pomohol zranenému zlodejovi a napokon sa stali z nich priatelia. No pre lupiča to skončilo tragicky. Myslím že film riešil aj častú rodinnú dilemu, že tam, kde zlyháva autorita otca pred deťmi (najmä u syna), tak tam nastupuje priateľstvo detí k cudziemu človekovi. ()

Zeker 

všechny recenze uživatele

Odkladal som to už dlho a nakoniec... Mám len jednu vetu: "Film s Aaronom Paulom, je pre nás veľkým darom." ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak tady dávám jednu hvězdu za miláčka Aarona Paula a druhou hvězdu za snahu vytvořit něco co mohlo dopadnout dobře. Ovšem nestalo se. Nuda, nuda a nuda... Celý film vás to táhne a drží jen kvůli tomu že čekáte na nějaký okamžik něčeho co vás vtáhne. Bohužel se tak nestane. Blik, cvak a film končí.... 40%... Ono to je drama ale prostě tam do drama vůbec není. To je zřejmě chyba... ()

Reklama

Reklama